Her işi Memed görüyor ..
"Memed, Çiçeklideresinin hem ağası, hem hakimi, hem hükümeti. Çiçeklidereliler hükümete gitmiyorlar gayri. Her işi Memed görüyor. Memed de bir adil ki. Sen görmeyeli işler böyle işte."
Sayfa 351 - Yapı Kredi Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
Bir insanın vücudunun içine hapsolmuş şekilde doğması adil değildi.
Sayfa 156·Kitabı okuyor
Reklam
Günlük hayatlarımız içinde birer ufak kum tanesiydik...
Hiçbir deneyim anlamsız veya tesadüfi olamaz. Karşımıza çıkan olaylar bize yeni kapılar açar. Kapıların arkasında deneyimler vardır. Her deneyim, zihinlere ve ruhlara bir şeyler öğretir ve sonra karanlıklara doğru uzaklaşıp gider. Hayatımıza girip çıkan, kimi zaman hemen sonra unuttuğumuz olaylar ve insanlar gibi. Bazen bir yerlerde takılırız. Takıldığımızda, bir önceki aşamayı henüz bitirememiş olduğumuz ortaya çıkar. Aslında sistem bize sürekli sinyaller verir. Bunları fark edecek duruma gelebilmek, hayatı anlamayı ve yaşamayı kolaylaştırır.
“ Esaslı bir özgürlüğün varlığına inandığım o dünyanın parçası olmak istiyordum.içine doğulan hayattan daha iyi bir hayata kavuşma özgürlüğü; kanuna, nizama, toplumsal normlara Tabi bir adil muamele vadi barındıran özgürlük; korkusuzca okuma, yazma, konuşma özgürlüğü. Hepsinden çok da rahat bırakılma özgürlüğü.
Sayfa 28·Kitabı okudu
Ciddi kaygı, çökkünlük, öfke ve değersizlik duygularınızı, üç ana zorunluluk duygusuyla büyük ölçüde kendinizin yarattığının farkında olmalısınız: (1) "Başkalarının arasında göze çarpacak kadar başarılı ve sevilmeye değer olmalıyım!" (2) "Diğer insanlar bana mutlaka iyi ve âdil davranmalılar! (3) "Yaşam koşullarım rahat ve doyurucu olmalı!"
Reklam
Reklam