288 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
15 günde okudu
Eriksona göre psikososyal gelişim kuramında bireyin kritik gelişim dönemde de atlatılması gereken bir kriz, bir çatışma vardır. Denge içinde olup, krizlerin çözülmesi bir sonraki evre için sağlıklı temeller oluşturur. Ve bu dönemler ruh sağlığı yerinde yeterli bilgi deneyimine sahip anne ve babalarla atlatılabileceği aşikar. Günümüz toplumuna baktığımız zaman anne ile güvenli bağlanma sağlayamamış , ergenlikte takılı kalmış halen yetişkin olamamış, öfke kontrolünden yoksun, çok fazla birey var. İnsan ruh sağlığı yerinde olmayan ya da yeterli bilgi donanımına sahip olmayan anne babadan alıyor ilk yarayı. Sonra okul ile başlayan sosyal çevre İş hayatı evlilik vs derken genişliyor. Aslında çocuğa, "zorda kaldığı sırada duygularını yönetmeyi" öğretmek, aynı zamanda sosyal yaşama ait "davranış eğitimi" vermek anne babanın çocuğunun sonraki dönemlerinde sağlıklı ilişkiler kurabilmesi kendi ile barışık yaşayabilmesi için çok önemli. Fakat bilinçsiz aile tutumları, çevre faktörleri insanın ruh dünyasında çok derin yaraların açılmasına sebeb. Bırak ve Rahatla kitabı duyguları kontrol altına alabilmek için kök hisleri değiştirmenin gerekliliğini, geçmişin yaralarını onararak hayata tekrar tutunabilmenin ipuçlarını sunuyor. Tek kelime ile muhteşem bir yolculuktu benim için. Ruhsal özgürlük için tam bir yol haritası olduğunu düşünüyorum. Keyifli okumalar dilerim.
Bırak ve Rahatla
Bırak ve RahatlaAdem Güneş · Timaş Yayınları · 20192,013 okunma
22/06/2024 - 23:21
El alem Ne Derden E lalem Neden Böyleye: Toplumsal Değişimin Anatomisi Geçmişe baktığımızda, "el alem ne der" anlayışı, toplumsal düzenin temel taşlarından biriydi. İnsanlar, davranışlarını başkalarının görüşlerine göre şekillendirir, toplumsal normlara uymaya özen gösterirdi. Bu, hem bireyler arasında bir saygı ve hürmet seviyesini
Reklam
İzin verin, çocuğunuz yaşamını tribünlerde seyirci olarak değil, sahada oyuncu olarak geçirsin.
Sayfa 20 - Remzi KitabeviKitabı okuyor
Önce şunu bilmelisiniz ki kendisi istemeden, sırf anababasının baskısıyla çalışan öğrenci, aslında çalışırmış gibi görünür ama verimli çalışamaz. Anababa sürekli baskı uygularsa, ‘mış gibi’ çalışmak öğrencide alışkanlık haline gelir. Bu kötü alışkanlık, gerçekten verimli bir biçimde çalışmayı zorlaştırır.
Sayfa 17 - Remzi KitabeviKitabı okuyor
Ne var ki insanları niyetimizle değil, eylemimizle etkileriz. Niyet, ancak eylemde açık seçik ifade edilirse, karşı tarafa ulaşır. Bir şeyi de unutmamak gerekir: Niyet sevgi dolu olsa bile eylem öfkeli ve korkutucu ise, karşımızdaki ancak o öfkeyi görür ve korku yaşar.
Sayfa 15 - Remzi KitabeviKitabı okuyor
Eğer ailede gerçekleri algılama konusunda sorunlar varsa, “çalışırsa yapar” kanaati gittikçe baskınlaşır ve sınavdaki başarısızlığın nedeninin çocuğun “yeterince çalışmaması” olduğu düşünülür.
Sayfa 14 - Remzi KitabeviKitabı okuyor
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.