Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Laplacenin Şeytanı.....
Caine: Benim gibi başkaları var mı? Başka şeytanlar var mı? Kadın : Evet. An'da daha çok Şeytan vardır. Socrates, Büyük İskender, Julius Sezar, Moliere , Napolyon Bonaparte, Herman van Helmholtz, Vincent Van Gogh, Alfred Nobel. Hepsi birer Şeytan.
Benim dinamitim barışa bin dünya konferansından daha çabuk öncülük edecektir. İnsanlar bütün orduların tek bir anda tümüyle yok edilebileceğini kavradığında mutlaka ki altın barışa bağlı kalacaktır. Alfred Nobel
Sayfa 406 - APRILKitabı okudu
Reklam
Alfred Nobel nitrogliserini iyi bilirdi. Ailesinin İsveç'teki kimyasal made fabrikasında 1864 yılında bir patlama olmuş, kardeşi Emil bu olayda hayatını kaybetmişti. Bu, Alfred'in genellikle dümdüz ilerleyen hayatında gerçekleşecek iki büyük değişimi tetikleyen bir trajediydi. Bunların birincisi, olayın hemen ardından nitrogliserinin gücünü organik koruma malzemeleri kullanarak denetim altına almayı başarmasıydı. Dinamiti icat etti. (...) hayatını gelecek kuşaklara adamaya karar veren Alfred'in aklına zamanla Nobel Ödülü'ne dönüşecek olan şey geldi.
Sayfa 342 - APRILKitabı okudu
Doğa insanın öğretmenidir. -Alfred Nobel
Sonra bir şey oldu. “10 Aralık 1896’da sanayici Alfred Nobel öldü. Servetinin idaresini edebiyat, tıp, fizik, kimya ve barış alanlarındaki öne çıkan başarılar için ödüller dağıtmak üzere İsveç Akademisi’ne bıraktı. İsteği sert itirazlarla karşılaştıysa da kırılamadı. Fizikte ilk ödül, 1901’de Röntgen’e verildi.
192 syf.
2/10 puan verdi
2/10
malesef yerden yere vuracağım bir inceleme daha. kitabın ilgili kısmı ilk 64 sayfa. 67. sayfadan itibaren her dalda nobel alanların listesi var. sınav kağıdı dolsun diye gibi gözükmüş. ayrıca sonlara doğru ilgili arkadaşlar sıkılmış olacak ki çokça hatalar yapılmış. ülke isimleri ardı ardına yazılmış ve belli bir sayfaya kadar tamamen türkçe olan kitabın açıklama sütunu ingilizce verilmeye başlanmış. çevirmeyi unutmuş da olabilirler. malesef sevmedim. 2 puanı da arkadaşların emeklerine veriyorum.
Dünyaya Yön Veren Mucidler - Alfred Nobel
Dünyaya Yön Veren Mucidler - Alfred NobelAdem Gürbüz · Lilith  · 201811 okunma
Reklam
Caine- Benim gibi başkaları var mı? Başka şeytanlar var mı? Kadın- Evet. An'da daha çok şeytan vardır. Socrates, Büyük İskender, Julius Sezar, Moliere, Napolyon Bonaparte, Herman van Helmholtz, Vincent Van Gogh, Alfred Nobel. Hepsi birer şeytan. Caine- Hepsinin de benim gibi epilepsisi vardı. Zaten nöbetler de HerAn'ın bize yüklendiği anlar. Kadın- Evet. HerAn'ı gören Şeytanlar, An'da acı çekerler.
Sayfa 459Kitabı okudu
"Benimki doktor. Hekim değil. Darülfünun ulum u tabi­iye doktoruymuş. Sevmez bilim milim ama. Biraz kimya de­neylerinde eğlenirmiş. Ufağından dinamit patlatmışmış bir gün, ödü patlamış öğrencilerin." "Sonra?" "Alfred Nobel dedenizin eşşek şakası, korkmayın evlat­larım demiş."
Sayfa 67
Okuma Listem
DÜNYA EDEBİYATI 📚 *HOMEROS İlyada Destanı ✓ Odysseia Destanı ✓ *DANTE ALİGHİERİ Yeni Dünya✓ İlahi Komedya✓
127 syf.
·
Puan vermedi
Kitap, jeolojinin tarihini anlatan klasik bir eserdir. Kitabın olumlu ve olumsuz yönlerini şöyle bir eleştiri yapılabilir Olumlu yönler: Kitap, jeolojinin gelişimini kronolojik ve anlatıcı bir tarzda anlatır. Bu, okuyucunun jeolojik kavramların nasıl ortaya çıktığını ve değiştiğini takip etmesini kolaylaştırır. Kitap, jeoloji ile ilgili diğer bilim dallarını ve ekonomik faaliyetleri de içerir. Bu, jeolojinin toplumsal ve kültürel bağlamını gösterir. Kitap, jeoloji tarihinin önemli kişilerini, olaylarını ve kuramlarını detaylı bir şekilde tanıtır. Bu, okuyucunun jeoloji tarihine aşina olmasını sağlar. Kitap, pek bilinmeyen veya ilginç bilgileri de sunar. Örneğin, kitapta, jeolojinin ilk kadın bilim insanlarından biri olan Mary Anning’in fosil avcılığı hikayesi, jeolojinin ilk Türk profesörü olan Celal Şengör’ün hayatı veya jeolojinin ilk Nobel ödüllü bilim insanı olan Alfred Wegener’in kıtaların kayması kuramı gibi konular yer alır. Olumsuz yönler: Kitap, 1961 yılında yazılmıştır ve o zamandan beri jeoloji alanında çok fazla gelişme olmuştur. Bu nedenle, kitapta yer alan bazı bilgiler güncel değildir veya eksiktir. Kitap, bazı bölümlerde çok teknik ve ağır bir dil kullanır. Bu, okuyucunun ilgisini kaybetmesine veya anlamakta zorlanmasına neden olabilir. Kitap, bazı bölümlerde çok fazla detaya girer. Bu, okuyucunun ana fikirden uzaklaşmasına veya sıkılmasına neden olabilir. Sonuç olarak, kitap, jeoloji tarihi hakkında genel bir bakış sunan klasik bir eserdir. Ancak, kitabın güncelliğini yitirmiş veya aşırı detaylı olması gibi bazı eksiklikleri de vardır. Kitabı okumak isteyenlerin bu noktalara dikkat etmesi gerekir.
Jeoloji Tarihi
Jeoloji TarihiAndre Cailleux · İletişim Yayınları · 19925 okunma
243 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.