Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Vücud və iç Azerice
Vücud formasına mən dediyi an. Özünü yaşamdan ayırdı insan. Cismin yerinə deyilir məkan. Forma yaranmasına deyilir zaman. Cismə görədir zaman və məkan. Onsuz nə məkan var nə də ki,zaman. Yaşamda yerləri dəyişir hər an.
-En yakın arkadaşımı öldürsem kaç yıl yatarım? Ben Galatasaraylıyım o Trabzonlu diye indirim yaparlar belki. - Aynen aynen... Duruşma için mahkeme değil, Ali Sami yen Spor kompleksine gidiyorduk zaten.
Reklam
“Burası da stadyum mu dersin. Dünyanın en güzel stadyumu bizde..." "Stadyum görmek istersem Kadıköy'e giderim, Merdan Efe,” dedim. Alayla güldü. "Gerçek taraftar görmek istersen Ali Sami Yen Spor Komleksi'ne, başarı ve kupa görmek istersen de Galatasaray Müzesi'ne gelirsin o zaman İzgi."
Sayfa 100Kitabı okudu
200 syf.
·
Puan vermedi
GS LİLERE VERİLECEK EN GÜZEL HEDİYE
Kitaba bayıldımmm bence bütün GS LİLER OKUMALII.Kitapta Metin Oktay ı ilk kadromuzu öğrendim tam da süper lig de bitti kitap bugün tabi yine kupa kaldıracağız (ee korkak fener yok kaybedeceğiz zaten diye o zaman kupa bizim)
1905 Bir Hayalden Bir Efsaneye: Ali Sami Yen
1905 Bir Hayalden Bir Efsaneye: Ali Sami YenEmir Kıvırcık · Mona Kitap · 201940 okunma
88 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Ziyan Bülteni" Üzerine Okuma Notları: "Ziyan Bülteni" Şair Sami Uluğ'un Ekim 2023' te okurlarıyla buluşturduğu ikinci şiir kitabıdır. Fabrik Kitap etiketiyle çıkan eserde yirmi şiir yer almakta ve seksen altı sayfa hacmindedir. Kitap kapağını ilk açış da "RUHSATSIZ" kelimesiyle karşılaşıyoruz. Herhalde bu ifade
Ziyan Bülteni
Ziyan BülteniSami Uluğ · Fabrik Kitap · 20233 okunma
·
Puan vermedi
Toplumsal Yargılar Bir Yazarı Nasıl Etkiler?
Edebiyatla yakından ilgili değilseniz Şemsettin Sami ismini duymamış olabilirsiniz. Ancak Ali Sami Yen ismine hepimiz aşinayız. İşte Şemsettin Sami Galatasaray’ın kurucusu Ali Sami Yen’in babasıdır. Tanzimat döneminin önemli bir edebiyatçılarından olan Şemsettin Sami’nin edebiyatımıza en büyük katkısı daha önce edebiyatımızda görülmeyen ‘roman’
Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat
Taaşşuk-ı Talat ve FitnatŞemseddin Sami · Araf Yayınları · 201728,7bin okunma
Reklam
136 syf.
4/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat
Şemseddin Sami
Şemseddin Sami
Şemseddin Sami 1850-1904 yılları arasında yaşamış, 54 yaşında İstanbul'da vefat etmiştir. Ali Sami Yen'in babasıdır. İlk Türkçe roman olan Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat'ı 1872 yılında yazmıştır. Bu romanın dışında sözlük ve ansiklopedi yazan çok yönlü Arnavut asıllı bir Osmanlı aydınıdır. Kitabın konusunda bolca dram vardır. Türkçe roman kültürümüzün hangi aşamalardan geçtiğini görmek için okunmalıdır.
Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat
Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat
Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat
Taaşşuk-ı Talat ve FitnatŞemseddin Sami · Araf Yayınları · 201728,7bin okunma
448 syf.
9/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Galatasaray his takımıdır.
Merdan Efe Yüceer'le Galatasaray maçına gitmemiz gereken konular var. O kadar çok beğendim ki, gerek karakterler gerekse konu akışı harikaydı. Hepsi dozunda işlenmişti. Teması futbol ve özellikle Galatasaray iken başka söz söylemeye gerek bile duymuyorum. Ali Sami Yen'den, Galatasaray Müzesi'ne, yapılan maçlardaki detaylı anlatımlardan, taraftar marşlarına kadar her şey yerli yerindeydi. Fenerbahçeli, güven problemi olan kızımıza sarı kırmızı fırtına öyle bir esti ki tüm etik kurallar yerle bir oldu. Tırnak içinde söylemek gerekirse etik kelimesinden artık nefret eder haldeyim, yine de bu kelimenin yol açtığı yolculuğu okumaktan çok memnun kaldım. Bakalım ikinci kitapta İzgi inadını bırakıp sevdiği adam uğruna nihayet sarı kırmızılı olabilecek mi? Selçuk ya da diğer konulardan ziyade en çok merak ettiğim bu. Kısaca doğma büyüme bir Galatasaraylı olarak kitaba hayran kaldım. Okuduğum süre boyunca dilime dolanan marşlar ise cabası oldu. Okurken tüm fanatik duygularım tavan yaptı, zevkle ve gururla okudum. Serinin devam kitabını merakla bekliyorum. Kitabı kesinlikle tavsiye ederim ki özellikle Galatasaraylı futbolseverlerin okumasını tavsiye ediyorum, zira Fenerbahçeli birinin bu kitabı okuması onlar adına derin üzüntü arz edebilir. Artık her Doksan Artı Dört'te aklımdasınız!
Doksan Artı Dört (Doksan Artı Dört #1)
Doksan Artı Dört (Doksan Artı Dört #1)Gülben Sakar · Pukka Yayınları · 2023168 okunma
"Sen keşke bir de bizim stadyumumuzda izlesen maçı İzgi, burası da stadyum mu dersin. Dünyanın en güzel stadyumu bizde..." "Stadyum görmek istersem Kadıköy'e giderim Merdan Efe." Alayla güldü. "Gerçek taraftar görmek istersen Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ne, başarı ve kupa görmek istersen de Galatasaray Müzesi'ne gelirsin o zaman İzgi."
Sayfa 100Kitabı okudu
"Sen keşke bir de bizim stadyumumuzda izlesen maçı İzgi," dedi bana dönerken. "Burası da stadyum mu dersin. Dünyanın en güzel stadyumu bizde..." "Stadyum görmek istersenm Kadıköy'e giderim, Merdan Efe," dedim. Alayla güldü. "Gerçek taraftar görmek istersen Ali Sami Yen Spor Komleksi'ne, başarı ve kupa görmek istersen de Galatasaray Müzesi'ne gelirsino zaman İzgi."
Sayfa 100Kitabı okudu
Reklam
"En yakın arkadaşımı öldürürsem kaç yıl yatarım?" "Ben Galatasaraylıyım o Trabzonsporlu diye indirim yaparlar belki. " Aynen aynen. Duruşma için mahkemeye değil, Ali Sami Yen Spor Kompleksi 'ne gidiyorduk zaten.
Ünlü dilbilimci ve yazar
Şemseddin Sami
Şemseddin Sami
(Fraşeri), Galatasaray Spor Kulubü'nün kurucusu Ali Sami Yen'in babasıdır.
Ali Sami Yen'de evlilik teklifi >>>>> diğer teklifler
149 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
Talat ve Fitnat'ın ölüm sahnesinde acaba bir tek ben mi ağladım?
Bir futbolsever olarak
Şemseddin Sami
Şemseddin Sami
aklımda şu bilgiyle yer edindi; *Şemsettin Sami Galatasaray spor kulübü kurucularından olan Ali Sami Yen'in babasıdır.* Türk edebiyatında roman türünün ilk örneklerinden biri olan Taaşşuk-ı Talât ve Fitnat, Tanzimat döneminde ele alınan, birbirine âşık iki gencin eski gelenek ve göreneklerin etkisiyle bunalıma ve ölüme sürüklenişinin gözler önüne serildiği bir romandır Benim yorumuma gelecek olursak; Uzun zamandır kitaplığımda duran ve okumadığım bir kitaptı.Okuduktan sonra 'keşke daha önce okusaydım'dedim. Çok akıcı,okuru sürükleyen bir kitaptı. Özellikle o dönemde kadınların ve aşıkların yaşadığı zorlukları çok başarılı bir şekilde işlemiş Şemsettin Sami. Arada okuyucuyla sohbet havasına girmiş ama hemen çıkmış. Duygular bence gayet güzel okuyucuya geçiyor. Kitabı bitirdiktan sonra şunu sordum kendime : *Talat ve Fitnat'ın ölüm sahnesinde acaba bir tek ben mi ağladım?*
Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat
Taaşşuk-ı Talat ve FitnatŞemseddin Sami · Karbon Kitaplar · 201628,7bin okunma
175 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.