Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
İnsan, avının başarılı geçmesi için dua edip resim yaparken (!) hayvan, gayet "mantıklı" davranır; araziyi dolaşır, etrafı dinler ve sessizce kurbanının izini takip eder.
Herhangi bir bilimden çok daha önce din, insanın içinde bir hayvan olduğu öğretisini muazzam bir kesinlilikte ifade etmiştir. Aradaki tek fark, bu iddianın ulaştığı menzildir. Bilime göre insan yalnızca zeki bir hayvandır. Dine göre insan kişiliği olan bir hayvandır.
Reklam
Doğrusu bilim bize dünyanın gerçek resmini sunmaz. Bilimin bize sunduğu şey dünyanın oldukça sadık bir fotoğrafıdır ki bu fotoğrafın eksik tarafı gerçekliğin bütüncül bir boyutudur.
İslam'ı Avrupa terminolojisi ile ifade etmek neredeyse imkansızdır. Namaz, zekat, halife, cemaat, abdest gibi İslami ifadeler dua, vergi, hükümdar, toplum, yıkanmak gibi ifadelere denk düşmemektedir.
Gerçek hayatta ne salt din ne de salt bilim vardır. Bu şu anlama gelir: Belli bir ölçüde bilim olmayan bir din ve dinin belli varsayımlarını ihtiva etmeyen bir bilim mümkün değildir.
Reklam
Aliya İzzetbegoviç, yolunun meşakkatli olacağını, zindanlardan geçeceğini biliyor muydu? Yine de ne yapması gerekiyorsa onu yaptı, bedelini ödemeye hazır oldu.
"İyi insan olmadan, iyi Müslüman olunmaz." der bilge lider Aliya İzzetbegoviç...
Hayat onu ne kadar anladığımızdan bağımsız bir gerçekliktir.
Sayfa 13 - KetebeKitabı okuyor
İslam, kanunlarına, emir ve yasaklarına, beden ve ruhtan talep ettiği gayrete göre değil; bunun hepsini kapsayan ve aşan bir şeye göre, marifetin bir anına, ruhun zamanla yarışma kuvvetine, varoluşun getirebileceği her şeye tahammül etmeye, rızaya, tek kelime ile Allah’a teslimiyetin hakikatine göre öyle adlandırılmıştır. Ey teslimiyet senin adın İslam’dır.
Sayfa 154Kitabı okudu
Reklam
Toplumun bozulmuşluğu belli bir sınırı geçtiği vakit kanunlar yetersiz (güçsüz) kalırlar.
Kur'an-ı Kerim'i anlaşılan bir manası ve içeriği olmaksızın çıplak bir ses haline getirdiler.
hayat ise zıtlıkları birbirine kenetleyen akıl sır erdirilemez bir niteliğe sahiptir.
Sayfa 171 - ketebe yayınlarıKitabı okudu
yanlış bilgi, cehaletten daha tehlikelidir; çünkü bir konu hakkında yanlış bir algı oluşturur ve bu da bilmediğimiz şeyi öğrenme gayretimizin önünde bir engel oluşturur.
Sayfa 144 - ketebe yayınlarıKitabı okudu
Zayıf insanlar, otoriter iktidarın savunucusu ve dayanağıdır. Bu insanlarda, özgürlük ve bağımsızlık eğiliminin kaynağı olan öz değer duyguları eksiktir. Zayıf insan özgürlükten ce sorumluluktan kaçar. Otoriter iktidar , yokluğunda rahat bir yasam sürebileceği bu yükten kaçarken sığındığı limandır .
Geri199
1.500 öğeden 1.486 ile 1.500 arasındakiler gösteriliyor.