Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
2011 itibariyle Türkiye, 27 Mayıs'ın kurduğu askeri vesayetten kurtulmuş, demokrasisini geliştirmiş ve AB'ye üyelik yolunda ilerlemiş bir Türkiye'dir. (...) Ak Parti, seçim sürecinde, son on yılda gerçekleşen kalkınma ve dönüşüm siyasetinin kurumsallaşmasına ve hâlâ çözülememiş sorunların da kolaylıkla çözülebileceğine yönelik bir
Sayfa 309Kitabı okudu
Demokrasi karşıtları 27 Mayıs'ı “devrim” diyerek överken, demokrasi yanlıları onu bir “darbe” olarak nitelemişlerdir. 27 Mayıs'ın hemen ertesinde 27 Mayıs hareketini nitelemek üzere, “inkılâp”, “ihtilal” ve “devrim” kelimeleri kullanıldı. Hem hareketin aktörleri hem de basın bu kelimeleri kullandı; en çok da inkılâp kelimesi kullanıldı.
Reklam
ABSÜRD YENİ DÜNYA / 2017 Kasım (2002-2017) Atıflar
Atıflar : Buenaventura Durruti Dumange : Devrimci ve sendikalist İspanyol anarşist. 1922'de Joan García Oliver ve Francisco Ascaso ile birlikte "Los Solidarios" grubunu kurdu. Bu grup 1923'te Gijón'da "Banco de España" soygununu düzenledi. Ayrıca Kardinal Juan Soldevil” y Romero suikastini de düzenledikleri
AÇIKLIK EN DOGRU YOLDUR Röportaj : Alper Gazigiray [Ahmet Haluk Dursun] Zaman, 14- 15 Şubat 1988 Zaman: Sayın Muhsin Yazıcıoğlu kısa bir tercümeihalizi verir misiniz? Nerede doğdunuz? Kaç yılında doğdunuz, öğrenim hayatınız? Muhsin Yazıcıoğlu: Bismillahirrahmanirrahim. 1954 yılında Sarkışla, Elmalı köyünde doğdum. İlkokulu orada bitirdim.
ASKERİ MÜDAHALE , SOSYAL DEMOKRASİ VE SİYASAL TERÖR
12 Mart 1971 askeri müdahalesi Türkiye'de yaşayan insanların çoğu için sürpriz olmadı. Ancak , darbenin niteliğini ya da alacağı yönü anlayan pek az kişi vardı.Harekâtın kolektif niteliği silahlı kuvvetlerdeki hangi hizbin inisiyatifi ele aldığını ayırt etmeyi zorlaştırdı.Liberal Aydınlar inisiyatifin 1961 anayasası'nın öngördüğü reformların uygulanmasından yana olan Hava Kuvvetleri Komutanı Muhsin Batur'un önderliğindeki radikal-reformist kanatta olduğunu düşünüyordu.Muhtıra , bu türden umutları doğrular gibiydi.Komutanlar , "ülkemizi , anarşiye, kardeş kavgasına , toplumsal ve ekonomik karışıklığı" sürüklemekten sorumlu tuttuğu hükümetin istifasını talep ettikten sonra "mevcut anarşik ortamı ortadan kaldıracak, Atatürk'ün görüşlerini ışığında anayasanın öngördüğü reform yasalarını çıkartacak güçlü ve itibarlı bir hükümetin demokratik ilkeler çerçevesinde kurulmasını istiyorlardı.
Sayfa 177 - KAYNAK YAYINLARIKitabı okudu