12 Eylül Günleri

2018
Yüzde İki Yayınları

2021 5. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2021 23:39
Muhsin Başkan'ın hayatı, yaşadıkları, davası uğruna çektiği çileleri anlatan bu kitabın her sayfasında kendime çok pay çıkardım, üzerime alınmam gereken yerleri aldım. Çoğu insan tarafından Reis, kimisi tarafından Muhsin Abi, kimisi tarafından da hain ilan edilen bir şahsiyet, ama her şeyden önce Keş Dağlarında uğruna ömrünü verdiği devletine düşman alçaklar tarafından şehadete erdirilmiş bir şehit. Muhsin Başkan'a hain damgası vuranlar bu kitabı okuyup biraz hesap yapsın. Yapsın ve şunu desin; "Ben bu adamın cezaevinde geçirdiği bir dakika kadar bile savunduğum davaya bir şey yaptım mı?" Vatan sevmenin çilesini vatanı gerçek anlamda savunan, ileri atanlar çekti; edebiyatını yapmak size düşmesin. Kitaptan çok alıntı yapmadım çünkü kitap başlı başına bir alıntı deryası. Ruhun şad olsun Keş Dağı'nın yalnız şehidi, Alperenler'in başkanı, sokaktaki yetimin, yanındaki dava arkadaşlarının Muhsin Abisi. "Kim bilir ne kadar, sığmazki dile, Say sayabilirsen, kaç ehl-i çile, Kırk çatal yürekli Muhsin`im bile, Vallahi... Billahi... Seninle şimdi."
2018 77. kitabı
Okunma: 06 Nisan 2018 00:00
Dikkat spoiler içerir. Eski Ülkü Ocakları başkanı ve Büyük Birlik Partisi kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu hakkında yazılmış bir araştırma eseri. 12 Eylül darbesinden sonra 1981 Şubat'ında yakalanan ve Mamak Cezaevinde 7.5 yıl yatan Muhsin Yazıcıoğlu'nun cezaevinde yaşadıklarını anlattığı, çeşitli gazete ve dergilerle yaptığı röportajlardan oluşmakta. Ülkücülerin sorgulandığı C-5 adlı hücreden, zorla İstiklal Marşı okutulmasından rahatsız olmasından, 9 ülkücünün idam edilmesinden, karıştır barıştır yöntemi ile solcularla aynı koğuşta kalmasından bahsediyor. Ayrıca elektrik, falaka gibi gördüğü işkencelerden, dışarıdan gelen yabancılara devletin işkence yapmadığını söylemekten, solcularla en başta konuşmasa da sonradan anlaşabildiğinden, ailesinin cezaevi sürecinde yaşadıklarından, başka ülkücülerin işkence sonucu kendisi hakkında yalan ifade vermesinden ve sonradan aklanmasından da bahsediyor. O dönemde Mamak Cehennemi olarak bilinen bu cezaevi ve darbe sonrası dönemi ile ilgili yazılmış güzel bir kitap.
Siyaset
Puan vermedi·132 syf.·
2020 5. kitabı
Muhsin Yazıcıoğlu'nun yeri bende ayrıdır. Evvela bugünün sığlaşmış sağ ve sol kalıplarına uymaz. Bir şahsiyeti, bir kütlesi olduğunu hep hissettirmiştir bu yüzden ne vakit Ankara'ya yolum düşse ebedi istirahatgahına varmadan edemem. Onun özgül ağırlığı partisinin dahi önüne geçmiştir. Nitekim şehadetinden sonra BBP iyiden iyiye savrulmuş, ondan sonraki genel başkanlar kendi menfaatlerini temin için merhumun idealistliği ile oluşturduğu partiye gölge düşürmüşlerdir. Kitap 1998'den 2001e kadar merhumla yapılan röportajlardan oluşuyor. Açıkçası Yazıcıoğlunun fikir dünyasını takip eden biriyseniz röportajlar zaten bildiğiniz şeyleri söylüyor gibi gelecektir fakat başkanın üslubu kendini o denli hissettiriyor ki bir de zihninizde karşınıza alıp konuşuyor gibi oluyorsunuz. Eğer kitaplığınıda Hakkı Öznur'un Muhsin Yazıcıoğlu külliyatı yoksa bunu da arşivinize katabilirsiniz
12 Eylül GünleriMelih Perçin · Yüzde İki Yayınları · 201871 okunma
O Karanlık Günlere Geri Gidiyoruz: "12 Eylül Günleri"
Puan vermedi·160 syf.·
2019 52. kitabı
"12 Eylül Günleri" isimli kitap, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun hapisten çıkışından sonra verdiği ve 12 Eylül dönemini anlamamızı sağlayacak olan bir kitap. Muhsin Yazıcıoğlu, 1981-1987 yılları arasında 80 darbesi ile birlikte hapis yatmıştı. İşte o dönemleri anlatan röportajlardan oluşuyor kitap. O dönemleri anlamak için önemli bir kitap. Tabii, Muhsin Yazıcıoğlu'nun sağ görüşlü olması sebebiyle sağ görüş ağırlıklı bir kitap. Sağ görüşlü bakış açısıyla düşünceler aktarılıyor. Kitabı okuduğunuzda; darbeyi yaşamaya başlayacaksınız. Eziyetlerin nasıl yapıldığını, sağ ve sol görüşlülerin aynı koğuşa soktuklarına şahit olacaksınız. Darbenin dış güçlerin etkisi altında geliştiğini daha iyi anlayacaksınız. Gariptir; darbe sonrası yeni bir düzen kuruldu. O düzenle birlikte geriye gittik, hâlâ daha gerideyiz. Bir türlü ileriye de gidemedik.
Siyaset
12 Eylül GünleriMelih Perçin · Yüzde İki Yayınları · 201871 okunma
Gençlik; 12 Eylül öncesinin mazlumu, sonrasının mağdurudur.
2019 6. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2019 15:49
Şehit başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun kendi dilinden 12 Eylül'ü anlatan bir eser. Ülkemizin bugün geldiği noktada ziyadesiyle boş işlerle meşgul olan gençliğimizin geçmişte ne bedeller ödendiğini azıcık olsun anlayabilmesi açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Gençlik idealsiz olmaz!
2021 833. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2021 17:02
Bu ülke çok zor zamanlar atlattı. Atlatmaya da devam ediyoruz... Muhsin Yazıcıoğlu o süreçlerden birini çok ağır atlatanlardan biri. Hani şu bir sağdan bir soldan zamanlarını. Benim yaşım yetmiyor, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ömrü yetmedi. "Gençlik; 12 Eylül öncesinin mazlumu, 12 Eylül sonrasının ise mağdurudur." diyen bir liderdir. Diğerlerine çıktım sandığınız yerlerden bir inin gelin halkı görün diyen... Hâlâ etkisini yitirmeyen sözleri var. Değişmiyor bir şeyler. Çünkü türkü yine o türkü sazlarda tel değişti, yumruk o yine o yumruk bir varsa el değişti. Bugün doğum günüydü. Allah'ın "NASS"ları dışında her şey tartışılır. Kulluk yalnızca ALLAH'adır, diyen lider. Mekanın cennet olsun.
Muhsin Başkan
2022 4. kitabı
Kitap Muhsin Yazıcıoğlu'nun cezaevi döneminde yaşadıklarını anlatıyor. Farklı röportajların bir araya getirilmesi ile oluşan kitap bazen tekrarlara sahip. Kitap aslında şu cümle ile özetleniyor Türkiye'yi paylaşamayan biz sağcılar ve solcular 2,5 metrekareyi tecritte paylaşmak zorunda kaldık...
İnsan ve Duygular
·132 syf.·
2024 16. kitabı
12 Eylül darbesi ve orada yaşanan olayları, Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşadıklarını anlattığı röportajların birleştirilmesiyle oluşan güzel bir eser. Muhsin Yazıcıoğlu benim için çok kıymetlidir. Düşüncelerini örnek aldığım, davasını yolumuz bildiğimiz güzel bir insandır. İşkenceler, zulümler, haksızlıklar, mahkemeler darağaçları!.. Ne yaşamış olursa olsun davasından vazgeçmemiştir. Karşılıksız sevenlerin buruk ve isyanlı sükutudur 12 Eylül. 12 Eylül'de şehit edilen tüm ülkücü kardeşlerimizin ruhu şad, mekânı cennet olsun. Muhsin Başkanı şehit edenler elbet hesabını verecektir. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.
12 Eylül Günleri Muhsin YazıcıoğluMelih Perçin · Alperen Gençlik Ocakları · 201871 okunma
2023 1. kitabı
Muhsin Yazıcıoğlu'nun 12 Eylül darbesi anılarından oluşan bu kitap günümüze ışık tutmakta, darbenin karanlık yüzünü, karıştır barıştır yalanı çerçevesinde sağcı ve solcuları nasıl birbirlerine düşürdüklerini anlatmaktadır.
Hukuk
2026 27. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2026 00:54
Sevgili kitap dostlarım, Bugün sizlere 12 Eylül Günleri Muhsin Yazıcıoğlu adlı eserden bahsetmek istiyorum. Yazarı Melih Perçin olan bu kitap, yalnızca bir biyografi değil; aynı zamanda bir dönemin sancılarını, ideallerini ve mücadele ruhunu derinlemesine hissettiren bir hatıra niteliği taşıyor. Kitabın merkezinde ise dava adamlığıyla tanınan Muhsin Yazıcıoğlu yer alıyor. Kitap, adından da anlaşılacağı üzere Türkiye’nin en çalkantılı dönemlerinden biri olan 12 Eylül Darbesi sürecinde yaşananları, özellikle ülkücü hareket içindeki bireylerin gözünden aktarıyor. Bu yönüyle eser, sadece bir kişinin hayatını değil; bir neslin yaşadığı acıları, fedakârlıkları ve direniş ruhunu gözler önüne seriyor. Anlatım dili oldukça sade, akıcı ve samimi. Okurken kendinizi bir tarih kitabı değil de, sanki o günleri yaşamış birinin karşısında oturmuş da hatıralarını dinliyormuş gibi hissediyorsunuz. Bu samimiyet, kitabın en güçlü yanlarından biri. Yazar, süslü cümlelerden uzak durarak doğrudan kalbe dokunan bir üslup tercih etmiş. Kitapta beni en çok etkileyen kısım ise, Muhsin Yazıcıoğlu’nun zorluklar karşısındaki dimdik duruşu ve inancından asla taviz vermemesi oldu. Özellikle cezaevi günlerinde sergilediği sabır, metanet ve dava bilinci, insanı derinden sarsıyor. Orada yalnızca bir insanın değil, bir fikrin ve bir inancın nasıl ayakta kaldığını görüyorsunuz. Eserin bize vermek istediği en temel mesaj ise şu: İnandığınız değerler uğruna bedel ödemeyi göze almadan gerçek bir duruş sergilemek mümkün değildir. Bu kitap, okuyucusuna sadece geçmişi anlatmıyor; aynı zamanda bugün için de bir duruş, bir karakter ve bir vicdan muhasebesi sunuyor. Sonuç olarak sevgili dostlarım, bu kitap sadece okunacak değil; üzerinde düşünülmesi, hissedilmesi ve ders çıkarılması gereken bir eser. Eğer