240 syf.
7/10 puan verdi
Kişisel Ataleti Yenmek,2002 yılı ,2.baskı ve çok yazım yanlışlı. Her sayfada en az 15-20 kez atalet atalet atalet diye gidiyor iç dış iç dış derken yazar çok tekrara düşüyor,aslında konu önemli ama aynı kelimeleri bu kadar çok tekrarlamak biraz okuyucu sıkıyor bence.. Ama yinede herkesin kendi ataletlerini bilmesi ve bunları kırması açısından çok önemli bir kitap. Bazı kitapların tekrar tekrar okunmasından yanayım ve bu kitap da onlardan bir tanesi. Mümin Sekman diyor ki: “ Başarmayı istediğiniz ve başarabileceğinize inandığınız hedefleri düşünün. Bu amaçlarınızı gerçekleştirmek için neler yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Bunları niçin yapmanız gerektiğini de biliyorsunuz. Bunları yapmamakla neler kaybettiğinizi, yaparsanız neler kazanacağınızı da biliyorsunuz. İsterseniz nasıl yapabileceğinizi de biliyorsunuz. Buna karşın yine yapmıyorsunuz ! Sizi durduran ne ? “ Merhaba atalet Sürekli erteleme hastalığıma burdan selam gönderiyorum, işte bir numaralı ataletim. Ya sizinki ?
Ataleti Yenmek
Ataleti YenmekMümin Sekman · Alfa Basım Yayım Dağıtım · 20232,526 okunma
533 syf.
7/10 puan verdi
·
8 günde okudu
John Katzenbach gerilim psikoloji yazarları arasında en iyilerinden biri. Bu eseri ise yeterince tatmin edici olmamış. Özellikle son bölümü sanki biran önce bitsin de baskıya vereyim gibi kaleme alınmış ve finali bana göre başarısız olmuş... Katzenbach, bir katilin psikolojik durumunu detaylı şekilde anlatırken çocukluk travmalarının iki kardeş üzerinde özellikle şiddet gören ağabeyin hayatına farklı yönde ilerleterek insan avcısı kimliği ile mesleğinden dolayı hiç dikkat çekmeyerek ilerlerken, kaçırdığı genç bir kıza uyguladığı baskı onun korku ile neler yaptığını anlatıyor. Katzenbach kelimeleri oldukça ustaca kullanıp, betimlemeleri uzun tutup, konu geçişlerinde ki hakimiyetini bu eserine de oldukça başarılı bir şekilde yansıtmış olsa da kitap bana tuzsuz yemek gibi yavan geldi. Bir dedektifin adaleti temsil etmesi yerine kendi adaletini sağlamak adına düştüğü durum, yaşadığı acılarla hoş görülmeye aday olsa da hani yemek ne kadar güzel olursa olsun, tuzu olmayınca lezzeti eksik olur ya ben de öyle bir etki bıraktı. Ama yazarın seven okurlar bu esere de şans verebilirler....
Seyyah
SeyyahJohn Katzenbach · Koridor Yayıncılık · 2019155 okunma
Reklam
372 syf.
9/10 puan verdi
·
10 günde okudu
Krallar Filozof, Filozoflar Kral Olunca…
Asırlardan beri süre gelen “devlet” hakkında yazılan bütün eserlerin yazımlarının aslında birer cevap olduğunun gerçeği su götürmezdir. Aristoteles’ten günümüze kadar yazılan bütün bu eserler aslında “Devlet” isimli bu esere cevaptır. Platon MÖ 428 - 348 tarihleri arasında yaşamış ileri görüşlü Yunan düşünce adamı, ekstremisttir. Platon
Devlet
DevletPlaton (Eflatun) · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201926,9bin okunma
240 syf.
·
Puan vermedi
Son zamanlarda üzerime çöken isteksizlik, hareketsizlik durumunun çözümü için okudum bu kitabı ama derdime bir çare olabildiğini söyleyemeyeceğim. Elbette kitabın yazıldığı zamanı (2001) düşünürsek bu yeterlilikte bir kitabın o dönem için kabul edilebilir olduğunu söyleyebiliriz. Kitapta kişisel gelişim kitaplarınin "tembih" ve "teknik" içermesi bakımından iki gruba ayrıldığı yazıyor ve yazar kendi kitaplarinin "teknik" (bir durumu değiştirmek veya o durumdan çıkmak için neler yapılması gerektiğinin açıkça belirtildiği, okuyucuyu yönlendiren eserler) ağırlıklı kitaplar arasında yer aldığını belirtse de ben böyle düşünmedim bitirdiğimde, ya da yeterli değil, ikisinin arası bir noktada kalmış olduğu kanısındayım. Yine de ataletin tanımı, türleri, anatomisi ve bazı ataletten kurtulma yolları hakkında merak ettikleriniz varsa, hem kişisel hem de kurumsal olarak ele alınmış olan 'bilgiye dayalı' bir kaynak olduğunu söylemek yanlış olmaz zannederim. Motivasyon için daha çok tarihteki önemli kişilerden alıntılar kullanılmış ve işin çözümü yine okura bırakılmış doğal olarak. Yazar temel olarak "kalk ve yap" felsefesini benimsetmeye çalışıyor, ataletin bir tercih olduğunu vurguluyor sık sık. O sebeple müthiş beklentilerinizin olmamasını öneririm. Bir öğretmen ile konuşuyor gibi, size yalnızca bildiğiniz gerçekleri söylüyor. "Kalkıp yap evladım, düşünme, hareket et" yönlendirmesine dayalı bir kitap kendisi fikrimce. Keyifli okumalar.
Ataleti Yenmek
Ataleti YenmekMümin Sekman · Alfa Basım Yayım Dağıtım · 20232,526 okunma
240 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Ben ne okudum böyle dediğim bir eserle başladım. Çok güzel ve çok yalın bir anlatım oldu benim için ve verilmek istenen mesajları da kavradığıma inanıyorum. İşim dolayısıyla çok uzatmayacağım ama zaten fazla söze de gerek yok, güzel bir eserdi. Faydalı olacağına inanıyorum. Bol keyifli okumalar, mutlu akşamlar dilerim..
Ataleti Yenmek
Ataleti YenmekMümin Sekman · Alfa Basım Yayım Dağıtım · 20232,526 okunma
240 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Tanımların tekrar sayısının fazla yapılmasını, kavramların zihinde oturtulması adına yapıldığını yazar kendisi de belirtmiş.Bu sebeple kitap benim açımdan 120. sayfada başlıyor.Bununla beraber yol göstericiliği bakımından benim için en az 2 yılda bir okunması gereken kitaptır.
Ataleti Yenmek
Ataleti YenmekMümin Sekman · Alfa Basım Yayım Dağıtım · 20232,526 okunma
Reklam
240 syf.
10/10 puan verdi
Ben bu kitabın kapağında yazılanlardan çok etkilenmiştim.Çünkü o dönemde tembelliğin başeseri gibiydim. Atalet nedir kelime anlamını bilmezken şu anda hayatımda atalete (tembelliğe) asla yer vermiyorum. Tabii ki bu konuda bu kitabın etkisi büyük. Mümin Sekman'ın tüm kitaplarını okudum. Bu kitabı ve diğer tüm kitaplarını tavsiye ederim. Ama kişisel gelişim kitaplarına karşı ön yargınız var ise ve bir kenara bırakamıyorsanız almayın. Ama denemeye değer bir kitap.
Ataleti Yenmek
Ataleti YenmekMümin Sekman · Alfa Basım Yayım Dağıtım · 20232,526 okunma
134 öğeden 91 ile 100 arasındakiler gösteriliyor.