Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Oradaki gizem USA ve CIA 'in içinde yatıyor ..
Gazeteci Avni Özgürel, Radikal gazetesinde 7 Aralık 2005'te yayımlanan "Amerikancı Sol" adlı yazısında Alparslan Türkeş'e özel bir sohbet sırasında, "1944'te tutuklanıp idamla yargılandınız, size yönelik suçlama devlet aleyhine işlenen cürümler faslındandı. Tabutlukta yattınız, işkence gördünüz. Çok daha basit sebeplerle hakkında disiplin soruşturması açılan subayların orduyla ilişiği kesilirken siz tahliye olduktan sonra normal terfilerinizi alıp kurmay sınıfına geçirildiniz. Türk ordusunda sizin durumunuzda ikinci bir subay var mı? Bunun izahı, varsa sırrı nedir?" diye sorduğunu, ancak aldığı cevabı yazmayı sürekli ertelediğini işin içine biraz da gizem katarak anlatıyordu.
Sayfa 11 - Yordam Kitap 2. Baskı 2019Kitabı okudu
Bak sen şu işe :d
Terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan da Türkiye Komünizmle Mücadele Derneği ziyaretçilerindendi! Uğur Mumcu'nun bulduğu bu bilgiyi gazeteci Avni Özgürel derinleştirdi. Özgürel, 1993'te Bekaa'ya yaptığı ziyarette yaşananları şöyle anlattı: Basın toplantısından sonra Öcalan'la dergi için özel söyleşi de yaptım. O özel görüşme sırasında kendisine sordum. "Ankara'da İzmir Caddesi'nde Fikir Ajansı diye bir yer vardı. Yanlış hatırlıyor olabilirim ama birden bir şey çağrıştırdı. Bende 'seni orda gördüm' gibi bir his uyandı" dedim. Bana "Yoo, doğru hatırlıyorsun. Ama ben bunları bir müddet sonra açıklayacağım" dedi.
Sayfa 115Kitabı okudu
Reklam
Devlet, siyaset, hükümet düzlemini Bermuda Şeytan Üçgeni'ne çeviren; bazen sırf iktidarı, gücü elde etmek için, ya da devleti tehlikeden koruma iddiasıyla, bazen dışarıdan birileri adına işleyen çarkı anlamak için geçmişi özellikle de Osmanlıyı bilmek şart.
Türkeş'in eski danışmanlarından şimdi sağ liberal görüşleriyle tanınan Radikal yazarı Avni Özgürel, MHP'nın iki imajından söz ediyordu. Özgürel, MHP kongresini değerlendirdiği Radikal' deki köşesinde, "Ortalıkta iki MHP var, herkes meşrebine göre bunlardan birine bakıp hükme varıyor. Birincisi değişen, merkez partisi olduğunu söyleyen MHP: ikincisi kadrolaşmaktan ve iktidarı koru­maktan başka derdi olmayan ve siyaset icabı söylemlerini, değiştir­miş MHP. Yaşanan süreçte, iki bakış açısına göre iki farklı portrenin de çizgilerini bulmak mümkün MHP'de" diye yazdı. Bu, eski bir MHP'linin (şimdi dışında da olsa) içeriden yaptığı bir tespitti.
Ayrıca bkz; Margarin-Sanayağ, Toziçecek: Oralet vbg
Güneydoğudan Edirne'ye kadar cemselerin eşliğinde uyuşturucu taşındı demiş Avni Özgürel. Bizde cemse diye geçen şey Amerikan ordusunun General Motors Corporation tarafından imal edilen zırhlı personel taşıyıcıları. Arkalarındaki kocaman GMC yazısı İngilizce/Fransızca kırması ceemse diye telaffuz edilmiş. Markadan türetilen isimlerin en ünlüsü tabii jilet. Rahmetli King Camp Gillette Şikagoda tıraş bıçağı fabrikasını kurarken delikanlılıkla özdeşleşmiş bir kavramı Türk kültürüne armağan edeceğini nereden bilsin: Arkadaş semtime alçakları uğratma sakın/ Ben bağrıma jilet attım kanımın akması yakın. Yerli markamız da yok değil. Türk malı blucin kumaşı imal eden Kot firmasını 1950li yıllarda Muhteşem Kot adlı bir işadamı kurmuş. Kot soyadı Arnavutçaymış ya da Arnavutluk'la bir alakası varmış tam bilmiyorum.
Türk Ocakları Ankara Şube Başkanı TÜRKÂN HACALOĞLU’nun toplantıyı açış konuşması “20 yıl önce ebediyete gönderdiğimiz Türk milliyetçilerinin Galip Abisi için bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Siz Galip Abi dostları, hepinize ‘Hoş geldiniz.’ diyorum. Bugünün anlamı benim için çok önemli. Çünkü çok değer verdiğim üç önemli şahsiyet şu anda
Reklam
Özetler
Bozkurt: Ekim 1972- Aralık 1976 arası Ankara'da önce aylık sonradan on beş günde bir olarak 65 sayı yayınlanmıştır. Derginin sahibi Sadi Somuncuoğlu, yazı işleri müdürü ise Nedim Ünal sonradan Osman Çakır olmuştur. Ocak: Ekim 1972- Ocak 1975 arası Ankara'da üç aylık olarak 12 sayı yayınlanmıştır. Üniversiteliler Kültür Deneği'nin
Dizi sektörünün "Ülkücü" Düşmanlığı Alıntı: Nedir bu ülkücülerin Dizilerden çektiği! Yakın zamana kadar Türk sinemasındaki din adamı, hacı ve hoca tipleriüfürükçü, sahtekâr ve yobaz olarak resmedilirdi. Bu klişeden vazgeçilmiş olsa da'peşin hükümlülük' sağcı ve ülkücü karakterler için sürüyor. Dönem dizilerinde
46 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.