Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

ayşenur

ayşenur
@aysennryldrm
“Düşün zamanın akıp gidişini!”
…hayat o kadar kısa ki tanıştığım her erkek ve kadından en iyi şeyi almak isterim.
Reklam
İçlerindeki en iyi şeyi birbirlerine vermeyeceklerse erkekler ve kadınlar hayatta niye bir araya gelirler ki?
Ben yine de kendi hazlarımı insanoğlunun ittifakla verdiği hükümlerden önemsiz görmeyeceğim. Eğer bir şeyi sevmediysem sevmedim demektir, o kadar. Şu güneşin altındaki hiçbir sebep sadece türdeşlerim çoğunluk olarak onu beğeniyor ve beğenilmesi gerektiğine inanıyor diye o beğeniyi benim de taklit etmemi gerektirmez. Hoşlandığım ya da hoşlanmadığım şeylerde modayı takip edecek değilim.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İnsan denilen yaratığın zihninde yer etmiş olan; kendi renginin, inancının ve siyasetinin en doğrusu, en iyisi olduğuna ve dünyanın dört bir yanına dağılmış diğer tüm insanların kendisinden daha talihsiz konumlara sahip olduğuna inanmasını sağlayan o yaygın dar görüşlülük, Ruth’da da vardı.
Ne kendi gücü ne de dünyanın kudreti hakkında bilgisi vardı, hayatın derinlikleri denilen şey ona göre hayalin enginlikleriydi.
Reklam
Onun ruhunun aynası olan gözlerde, kendi özünün de emaresini görmüştü.
ayşenur
Bir kitabı okumaya başladı
Martin Eden
Martin EdenJack London
9.1/10 · 90,5bin okunma
128 syf.
·
Puan vermedi
İnsanlığımı Yitirirken
İnsanlığımı YitirirkenOsamu Dazai
7.3/10 · 33,4bin okunma
Reklam
Fuzuli’nin dile getirdiği gibi, “İnsanlar arasındaki eşitsizliğin gerçek sebebi bilgidir.”
Bir beşer olarak doğa yanında hayata doğan insanın kişi haline gelmesi, içerisinde var olduğu toplumun anlam değer dünyasını ve eşyayla kurduğu ilişki tarzını kavramasıyla mümkündür. Bu nedenle bir beşer olarak insan için önce gelen toplumsallıktır, bireyliliğini ise süreç içinde kazanır. Beşerin insanlaşma sürecinde kişi olma, kişilik kazanma macerası, türüne özgü fizyolojik anatomik gelişimini tamamlama ile nutkiyetini kullanma aşamasına geçme kısaca akil baliğ olma biçiminde özetlenebilir.
Bir metafizik terim olarak kaygının insan nezdindeki tezahürü, dışarıdan ya da içeriden kaynaklanan bir tehdit algısı olabileceği gibi, kişinin hayata karşı duyduğu korkudan da ortaya çıkabilir. Kullanılacak terim ne olursa olsun kişioğlu söz konusu kaygıyı giderebilmek, için de yaşayacağı dahili ve harici güvenlik alanını oluşturabilmek için bir arayışa girer. Arayışı yönlendiren merak olsa da, merakın yalnızca insanı arayışın şiddetini belirleyen bir enstrüman olduğu göz önünde tutulmalıdır. Arayışın maddi, manevi ve metafizik kuşatıcılığı ve derinliği, kullandığı araç ve gereçler ne kadar farklılaşırsa farklılaşsın sonuç olarak ulaşılan küre, kişioğlunun kendini sarmalamayan soru ve yanıt yumağının oluşturduğu güvenlik alanıdır.
İlginçtir, Türkiye’de düşünür bildiğimiz insanların fikirlerinin çoğaltıldığına şahit olamıyoruz, çünkü bu tür insanlar düşünür olarak değil mürşid olarak kabuk ediliyor; anmalar da büyük oranda övgü düzmek biçiminde yapılıyor.
479 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.