Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

A.

Okumak için işte istediğiniz kadar güzel kitap var. Haydi, bir yere oturun da ruhunuzun esenliğini düşünün!
Sayfa 30
Reklam
Savaş gazilerine bakmak feci bir duyguyla tanıştırıyor insanı: Şükretme duygusu. Duyguların en ikiyüzlü, en sefil olanı. Haline şükretmelerin en rezilcesi, başkalarının haliyle mukayese edilerek yapılanı…
Sayfa 109
Ne burası ait olduğun yer artık, ne de ben o bildiğin kişi… Çünkü kardeşim, zaman her şeyin değiştiği yerdir. Kara bir deliktir ve içine düşeni delirtir. Senin çıktığın kapıdan da o girdi. Aramıza korkunç uçurumlar inşa etti.
Sayfa 67

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Oysa yaralarıyla değil, kabuklarıyla olgunlaşır insan dediğin.
Sayfa 45
Hayat denen yolculuk, gitmekten değil, dönmekten ibaretmiş. Bak, sen bile gidenlerin arasından çıkıp dönenler safına girdin.
Sayfa 28
Reklam
Düşünmek, ilmî araştırmalar sonunda sabit olmuştur ki, en çok enerji (kalori) sarf edilmesi icap eden fizikî bir olaydır. Bu enerjiyi bulamadığı için veya sarf etmek külfetine doğuştan istekli olmayan insan yavrusu ise, böyle bir işe karşı daima tembellik içindedir. Her fırsatta ondan kaçmak yolunu bulur. Onun için, düşünme sporu ile bu işe alıştırılması ve düşünme sanatını öğrenmesi gereklidir.
Sayfa 144Kitabı okudu
İyi bir ‘Mukavemet’ hocası olarak Mustafa İnan, dış kuvvetler kadar, iç kuvvetleri de hesaba katıyordu. Hayat şartlarının böyle kapalı sistemleri yaşatmayacağını biliyordu. Bunu teoriden olduğu kadar pratikten de biliyordu.
Sayfa 132Kitabı okudu
Her şey öğretilebilir. İyi yaşamak için neler yapmalı? Bunu bile öğretebiliriz insanlara. Çünkü iyi yaşamak da ‘bilgi’ye dayanır.
Önemli olan, geri dönmeyi göze alamayacağımız kadar yol gitmiş olmaktır.
İnsan gördüğü bir şeyin esasını merak ederse, onun neden öyle olduğunu araştırırsa, günün birinde kendi işinde muhakkak yararlanır bundan.
Reklam
Birbirimizle yarışabilmek için bireysel olarak kendimizi de yenmemiz gerek: korkularımızı, tembelliğimizi, özdenetim eksikliğimizi.
Sayfa 253Kitabı okudu
Dış dünya konusunda kaderci olmalıyız: Başımıza geçmişte gelmiş ve şimdi gelmekte olan şeylerin, kontrolümüzün tamamen dışında olduğunu, dolayısıyla da bunlara üzülmek akılsızlık olacağını anlamamız gerekir.
Sayfa 222Kitabı okudu
Yaşlanmak, bizleri boks yapmaktan veya diferansiyel denklemlerle uğraşmaktan alıkoyabilir ama stoacı pratiklere engel olması nadiren mümkündür.
Sayfa 188Kitabı okudu
Ayrıca sürgünler, Roma’da yaşayanların bulamadığı bir şeye sahiptirler: Düşündüklerini söyleme özgürlüğüne.
Sayfa 178Kitabı okudu
Hayatta her şeyin geçici olduğunu iyiden iyiye düşündüğümüzde, yaptığımız şeyi her seferinde son kez yapmış olabileceğimiz ihtimalini de tanımak zorunda kalırız. Bu kabul yapıp ettiklerimize aksi halde sahip olmayacakları bir önem ve yoğunluk katar. O noktada hayatımızı uyurgezer gibi harcamak sonlanır.
287 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.