“Basın özgürlüğü, demokrasi için önemli değildir. Demokrasi işte budur!” —Walter Cronkite
1789'da ilan edilen Haklar Beyanna­mesi burjuvazinin çıkarlarıyla evrensel ilkeler arasında çok iyi dengeler kurması bakımından dikkat çekicidir. Üçüncü Sınıfın haksızlık defterlerinde yer alan mülkiyet hakkı, inanç özgür­lüğü, basın özgürlüğü, keyfi tutuklamalara son verme, kanun önünde eşitlik, vergi adaleti, kamuda işe alımlarda eşitlik, gö­revlilerin insan yaşamına saygı göstermesi gibi taleplerine bu deklarasyonda yer verilmişti. İsyan hakkına ise -yaşanan olay­lardan sonra- örtülü yasak getirilmişti.
Sayfa 92 - PdfKitabı okudu
Reklam
“Basın özgürlüğü, demokrasi için önemli değildir. Demokrasi işte budur!” —Walter Cronkite
Basınımız ve Eğitim sistemimiz şovenizm, militarizm, dogmatizm, konformizm ve cehalet üstüne kurulu. Hükümetin keyfi yönetimi sınır tanımıyor, tarihte eşi benzeri görülmemiş ölçüde sınırsız; basın özgürlüğü, düşünce, ifade, seyahat özgürlüğü, sanki İnsan Hakları Beyannamesi yokmuşcasına kısıtlı.Devasa bir polis örgütü kurduk, ihbarcılığı ulusal bir kurum haline getirdik, fiziksel ve ruhsal işkenceyi ince, rafine bir bilim haline getirdik.
.... Bütün Dünya’da nereye giderseniz gidin: kapitalizm varsa oradaki basın özgürlüğü; gazete satın alma özgürlüğü, yazar satın alma özgürlüğü, rüşvet, halkın görüşünü satın alma ve burjuvazinin yararına saptırma özgürlüğü anlamına gelir.
51. Eyalet ve Gerçekler (uzun ama buna değer)
Jeffrey'ye bakıp yeniden oturmasını işaret etti. Kendisi de yerine geçti. Profesör, Amerika sizce de bir şekilde yolunu kaybetmedi mi? Atalarımızın dağlara taşlara kazıdığı idealler yozlaştırılmadı mı? Unutturulmadı mı? Değersizleştirilmedi mi?" Jeffrey başıyla onayladı. "Bu görüşte olanların sayısı her geçen gün
Reklam
978 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.