George Rude'un “Fransız Devrimi” kitabının dili, genellikle akademik bir tarih eseri dili olarak nitelendirilir. Rude, karmaşık tarihî olayları açıklamak için dikkatlice seçilmiş bir dil kullanır. İfade ediş şekli, tarihsel süreçleri ve kavramları anlamak için gerekli olan analitik ve eleştirel düşünme yeteneğini teşvik eder. Ancak, dili aynı zamanda akıcı ve anlaşılır olacak şekilde tasarlamıştır, böylece okuyucuların geniş bir zemin bilgisine sahip olmasalar dahi kitabı anlayabilirler. Rude'un dili, karmaşık konuları ele alırken aşırı teknik veya aşırı akademik olmamakla birlikte, tarihî belgelerin ve kanıtların incelenmesine dayalı sağlam bir zemin sunar. Bu, kitabın geniş bir okuyucu kitlesine hitap etmesini sağlar, özellikle tarih meraklıları, öğrenciler ve araştırmacılar için önemli bir kaynak olmasını sağlamıştır.
Yazar, ele alacağımız olan Fransız Devrimi'nin sadece saray, aristokrasi ve liderlerin değil, aynı zamanda sıradan insanların yani orta sınıfın, köylülerin eylemleriyle de şekillendiğini savunur. Rude, devrim sürecinde halk kitlelerinin aktif katılımının, devrimin yönünü ve sonucunu belirlemede kritik bir rol oynadığını vurgular. Devrimin farklı aşamalarında halk kitlelerinin nasıl organize olduğunu, hangi koşullarda harekete geçtiklerini ve eylemlerinin nasıl şekillendiğini inceler. Bastille'in Fethi, Ekim Kadın Yürüyüşü gibi önemli olaylar üzerinden halkın eylemlerini detaylı bir şekilde analiz eder. Kitap aynı zamanda sosyal ve ekonomik faktörlerin devrimi nasıl etkilediğini de ele alır. Yoksulluk, işsizlik, yüksek ekmek fiyatları gibi ekonomik sıkıntıların nasıl köylülere zarar verdiğini, bazı üst sınıfların köylülerin haklarını suistimal etmesi, halkın isyanlarını ve protestolarını tetikleyen önemli etmenler arasında yer alır. Rude, bu faktörlerin