CÜNEYD Bakanlar bana gövdemi görürler,Ben başka yerdeyim. Gömenler beni Gövdemi gömerler, Ben başka yerdeyim.
ANTİK ÇAĞLARIN yedi harikasından biri, anıtsal Eski Yunan mimarisinin eşsiz bir örneği olan ve Anadolu'daki an tik Efes kentinde inşa edilen Artemis (Diana) Tapınağı'ydı. Kutsalların Kutsalı yani bu tapınaktaki kutsal nesnelerden en önemli sayılanı kocaman siyah bir kaya kütlesiydi. Gökten düşen ve muhtemelen metalik yapıdaki bu kaya, tanrılardan bir işaret, belki de Avcı Diana'nın sembolü olan hilal biçimli aydan fırlatılmış bir ok başıydı.
Sayfa 260Kitabı okudu
Reklam
bakanlar bana gövdemi görürler, ben baska yerdeyim
Tanımamak tanımaktan iyidir, Seni bir kere tanıdıktan sonra Yaşamak acısını da tanıdım. Bu acıyı beraber tadalım Mâra
Tanrıçalara Tapınma ve Bunun Yayılması
Babil Dini Ortadoğu'dan başlayıp komşu bölgelere doğru yayıldıkça, tanrıçalara tapınma kültürü de yayıldı. Özellikle her bölgede yerel halkın farklı adlar taktığı Semiramis'e tapınma kültü yaygındı. Babilliler Semiramis'e İnanna (Göklerin Kraliçesi) ya da İştar derlerdi. Fenike'de (günümüzde Lübnan ile Suriye'nin doğusu)
Sayfa 52 - YAY YayınlarıKitabı okudu
Semiramis ve Hilale Tapınma
Nemrut öldükten sonra, Babil dininin inanç sistemi katı biçimde şekillenmeye başladı. Babilliler, tanrı olarak tapındıkları Nemrut'un, karısı Semiramis'in gücüyle oğlu Tammuz olarak yeniden beden aldığına inandılar. Sonuç olarak, bu miti yaydılar ve Semiramis'in gücüne saygı duymaya başladılar. Semiramis giderek etkisini arttırdı.
Sayfa 49 - YAY YayınlarıKitabı okudu
Reklam
79 öğeden 41 ile 50 arasındakiler gösteriliyor.