Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Aslıhan Türk

Aslıhan Türk
@birkitapokusam
Kitap okumayı, biriktirmeyi ve yorumlamayı seviyorum. Siz de seviyorsanız, gelin birlikte okuyup, tartışalım.. İnstagram hesabımda aktif bir şekilde kitap paylaşımları yapıyorum (birkitapokusam)
ÖĞRENCİ
ÜNİVERSİTE
İZMİR
67 okur puanı
Nisan 2017 tarihinde katıldı
O mahur beste..
Şenlik dağıldı bir acı yel kaldı bahçede yalnız O mahur beste çalar Müjgan'la ben ağlaşırız Gitti dostlar şölen bitti ne eski heyecan ne hız Yalnız kederli yalnızlığımızda sıralı sırasız O mahur beste çalar Müjgan'la ben ağlaşırız Bir yangın ormanından püskürmüş genç fidanlardı Güneşten ışık yontarlardı sert adamlardı Hoyrattı gülüşleri aydınlığı çalkalardı Gittiler akşam olmadan ortalık karardı Bitmez sazların özlemi daha sonra daha sonra Sonranın bilinmezliği bir boyut katar ki onlara Simsiyah bir teselli olur belki kalanlara Geceler uzar hazırlık sonbahara Atilla İlhan-Mahur
Reklam
Agatha Christie kitapları gibi kitaplar arıyorum. Maksat yeni yazarlar okumak.. Var mıdır bildiğiniz böyle bir yazar?
Adonay-Bir Yahudi Tanrısı
Bugün Nikos Kazancakis'in Günaha Son Çağrı isimli kitabında bir kavrama denk geldim. Yahudi tanrısı "Adonay" yazıyordu. Merak ettim; araştırdım ve ilginç bir tanrı ile karşılaştım. İlginç diyorum çünkü bu tanrı kullarına adını söylememiş. Adından bahsedilmesini istememiş ve peygamberi aracılığı ile kullarının kendisini yalnızca "rab" olarak bilmesini istemiş. "yhvh" harflerinden oluştuğu bilinen ismi için hristiyanlar "yehova" demiş fakat bu ne yazık ki doğruluğu kesin olan isim değildir. Şimdi gelelim Adonay'a.. Adonay da tanrıları için ürettikleri bir isimmiş. Tabii bu ismi de diğerleri gibi çok uzun süre kullanılmamış. Zaten söylentilere göre gereksiz yere tanrının adını ağzına almak büyük günahmış. Bana ilginç gelen bir diğer nokta ise bir tanrının kendinden bahsedilmesini sevmeyişi. Bugüne kadar okuduğum tanrılar hep egolu ve insanların adını zikretmesinden hoşnut olan tanrılardı. Bu yüzden Adonay ya da Yehova denilen bu tanrı bana oldukça farklı geldi. Kısacık bir araştırma ile bu yazıyı yazmış bulunmaktayım. Yanlışım varsa affola..

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Haruki Murakami
Bakınız aklıma ne geldi. Haruki Murakami'yi çoğunuz duymuşsunuzdur. Japon edebiyatının en çok okunan yazarı. Kendisinin 1Q84 isimli kitabını okudum. Kitap tam olarak 1256 sayfa. Düşünün yani nasıl dolu dolu bir kitap. Öyle bir kurgusu var ki; akla hayale sığmıyor. Çoğumuzun aklının köşesinden bile geçmeyecek şeyler düşünüp hayal etmiş Murakami, ve onlarla öyle bir dünya oluşturmuş ki..Kitabı okuyalı yaklaşık bir yıl olacak. İnstagram'da yaptığım yorumumu gördüm de bir kez daha hayran kaldım kitaba.. Dilerseniz burada da incelemesini paylaşabilirim. Okuyanınız varsa bir iki cümle söyleyin, merak ediyorum düşüncelerinizi.
Öneri Kitap
Madem burada bir şeyler okuyup, bir şeyler yazıyoruz; ben de size mutlaka okunması gereken bir kitap yazayım: Dorian Gray'in Portresi. Çok net söylüyorum, okuduğum en güzel klasiklerden biriydi. Öyle ki, herkese zorla okutasım geliyor. Okuyun. Okutun.
Dorian Gray'in Portresi
Dorian Gray'in Portresi
Oscar Wilde
Oscar Wilde
Reklam
Çok şey var anlatmak istediğim, çok şey var dilimini ucunda biriken. Hafifçe ittiriversem dökülüp gidecek onca kelime. Peki ama kim tutacak satırlarımı? Gözlerimin önünde hâlâ; yitiveren umutlarım. Bütün güvenim darmadağın. Paramparça şimdi ruhum. Kim toparlayacak beni, bilmiyorum.