Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Semih

Semih
@blackholes7
27 Nisan 1983
5 okur puanı
Aralık 2021 tarihinde katıldı
Semih
@blackholes7·Bir kitabı okumaya başladı
Türkiye'nin Eskiçağ Tarihi 3
Türkiye'nin Eskiçağ Tarihi 3Mehmet Ali Kaya
8.5/10 · 5 okunma
Reklam
296 syf.
·
Puan vermedi
İmparatorluğun En Uzun Yüzyılı
İmparatorluğun En Uzun Yüzyılıİlber Ortaylı
8.2/10 · 2.396 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Yeni yasalar Roma'daki, İtalya'daki ve eyaletlerdeki hayatı ve iş ortamını düzenliyor, borçlu olanların yükünü biraz olsun hafifletiyordu. Roma takvimi bir Ay takvimiydi ve 355 gün içeriyordu. Böyle olduğu için, gerçek mevsimlerle bağlantıyı koparmamak adına rahipler heyetinin bazı yıllara ekstra aylar eklemesi gerekiyordu. Bu, siyasi olarak bir manipülasyon gerekçesiydi ve MÖ 1. yüzyılın ortalarında doğa ile olan ayarı kötü bir şekilde kaçmıştı. Bugün kullandığımız takvimin temelinde Iulius takvimi vardır. 16. yüzyılda üzerinde küçük değişiklikler yapılan bu takvim bir Güneş takvimidir, bir yılda 364 gün ve her dört yılda bir ekstra bir gün içerir. Genç Octavius'un da aralarında olduğu rahipler, MÖ 46 yılında takvime ilave üç ay ekledi. Böylece o yıl 446 gün olmuştu ve yeni takvimdeki 1 Ocak günü olması gerektiği zamanda başlayacaktı. Bir onur göstergesi olarak Iulius Caesar'ın doğduğu aya Iulius (July) adı verildi.
592 syf.
·
Puan vermedi
·
19 günde okudu
Çöken bir rejimin son ayları.
İngiliz tarihçi Ian Kershaw, Nazi rejiminin son aylarında yaşananları aktarırken bu kadar vahşi bir rejimin son ana kadar nasıl ayakta kalabildiğini anlatmaya çalışıyor. Kitapta; Temmuz 1944'te Hitler'e yapılan başarısız suikast girişiminden başlayarak savaşın sonuna kadar Almanya'da yaşanan askeri, siyasi ve toplumsal olaylar
Çöküş
ÇöküşIan Kershaw · Kronik Kitap · 202186 okunma
Reklam
"Bulaşıcı hastalıklar sadece son ikiyüz yıl içinde Birinci Dünya'daki insan ölümlerinin bir nedeni olarak önemini yitirmiştir. Temizliğin öneminin anlaşılması, devletlerin halkın temiz su kaynaklarına erişimini sağlaması, aşının geliştirilmesi ve diğer kamu sağlığı önlemleri bunun nedenleri arasındadır. Bulaşıcı hastalıkların nedeni olan mikroplar hakkındaki bilgilerin gelişmesi, diğer akılcı karşı-önlem ve yöntemlerin de gelişmesine neden olmuştur. Antibiyotiklerin keşfi ve kullanılmaya başlanması bu gelişmelerden biridir. Yetersiz hijyen, geleneksel toplumlarda bulaşıcı hastalıkların hızlı yayılmasına neden olur. Onlar, yakınlarına dışkılarını yaptıkları su kaynaklarını içerler, yemek, banyo ve çamaşırda kullanırlar ve yemek yemeden önce ellerini yılamanın önemini bilmezler."
Sayfa 385Kitabı okudu
88 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.