Biyolojide de bir dizi kavrama  rastlarız: gen, kromozom, çekirdek, organelle, hücre, doku, organ, organizma vs. Ama bunların hiçbiri onların kimyasal bileşenleri bazında tanımlanmazlar, hele fiziksel bileşenleriyle -atomlar, elektronlar, protonlar, kuarklar vs - hiç. 7. Bölüm'de belirtildiği gibi, Watson ve Crick genlerin nelerden oluştuğunu keşfetmişlerdi (DNA'lardan); onların bu keşfi, genlerin  kalıtsal bilgileri Mendel yasalan uyarınca nasıl aktardıklan sorusunu  uyandırdı kafalarında. Fakat Mendel yasalarını moleküler biyolojideki düzenliliklerden türetmeyi bugüne dek kimse başaramamışta; bunu yapmak  gerektiğim düşünen kimse de yoktur. Bu türetmenin yapılamamasının nedeni şudur: Watson ve Crick'in keşfine rağmen, Mendel geni, ilkesel olarak  bile, DNA ardışıklıkları bazmda tanımlanamaz bütünüyle. Bu, tekil bir geni ya da tüm bir genler sınıfını oluşturan DNA yapılannm karmaşıklığı,  fazlalığı ve farklılığından ötürü böyledir. Dolayısıyla, genetik yasalarının  kimya ya da fizik yasalarından nasıl türetilebileceğinin bir yolunu bulmak  zordur. Yine de bu yasalan ya da diğer biyolojik kuramları bilimsel değil  diye kimse bir kenara atmamaktadır.
çalışma hayatının genel kanunları
Her işin ve mesleğin kendi bünyesine mahsus çalışma ve işleme usul ve kaideleri vardır. Ve bunu meslek sahipleri bilir. Bir de fizik ve fikri her nevi iş ve çalışma hayatının ve umumiyetle muvaffak olmanın, düşünen aklın şaşmaz kanunları halinde, birtakım umumi ve rasyonel düsturları vardır ki, ben burada bunlardan benim bildiğim kadarını hülasa
Reklam
7. Bölüm
Belki de sevginin tanımı, kumrulardan gibi sadece birbirini sevmektir. Sevgiliyle burada olmak ve başka yerde olmayı istememektir.
Sayfa 53 - Sevmek Nedir?Kitabı okudu
7. Bölüm
...İnsanlar içinse sevgi yine paylaşımdır, yumuşaklıktır, hoşgörüdür, kahkaha atmaktır. Gerçek sevgi, söylendiği gibi, ne sahipliktir ne de ihtiras.
Sayfa 51 - Sevmek Nedir?Kitabı okudu
7.bölüm
“nasıl yetişirim hızınıza yavaş adımlarla çünkü toprak derin ve altında ölüler var Ferda incitmeden yürümek onları bir zaman onları olan sokakları incitmemek için ya vaş la ya lım Ferda”
Sayfa 16 - Öteki YayıneviKitabı okudu
Hint Aiçvaryalar’ı yedi bölüm halindedir: 1. Amma: Düşünce gücüyle maddeleri ufaltıp büyütebilmek. Maddeler üzerinde çeşitli etkilerde bulunmak. (Telekinezi) 2. Lghima: Cisimleri hafifletmek ve havada durdurabilmek. (Levitasyon) 3. Prapte: Zaman sınırlarını aşarak, çeşitli yerlere ulaşmak ve düşünce nakli. (Astral Seyehat ve Telepati) 4. Prakamya: İrade yolu ile, gaz, sıvı ve katı cisimler arasından geçebilmek. 5. İçitritva: Maddelerin özelliklerini değiştirme. (Alşimi - Simya) 6. Sohtart: Kendi bedenine ikinci bir ruh sokabilmek. (Medyomluk) 7. Atartvaç: Görünmez olabilmek. (Demateryalizasyon)
Reklam
İslamda Hayvan Hakları
Hicrî 7. asırda yaşayan İzz Bin Abdüsselam, kitabında hayvan hakları ile ilgili bölüm açmış ve şunları söylemiştir; -Hayvanların da insanlar üzerinde hakları vardır. -Hasta ve iş göremez olsa bile her hayvana kendisine uygun yemle yeterince beslemelidir.  -Hayvana gücünün üzerinde yük yüklememelidir. -Onu kendi cinsinden olsa bile vuracak, yaralayacak diğer hayvanların yanına koymamalıdır. -Hayvanın yattığı yeri temiz ve rahat tutacaktır. -İhtiyaç duyduklarında erkeği ile dişisini bir araya getirip doğal ihtiyaçlarını karşılamalarına müsaade edecektir. -
Bölüm 4
Bıçaklarını bu varlığın ruhuna sokabilirler mi sanıyorsun? Yeterince derin keserlerse rüyalarını çıplak, kıvranır, çığlıklar atar halde kafasından çıkarabilirler mi sence?
989 öğeden 631 ile 640 arasındakiler gösteriliyor.