Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Rubailer
BİRİNCİ BÖLÜM 1 Bir gerçek âlemdi gördüğün ey Celâleddin, heyûlâ filân değil, uçsuz bucaksız ve yaratılmadı, ressamı illetî-ûlâ filân değil. Ve senin kızgın etinden kalan rubailerin en muhteşemi :
Bölüm 7
"Hadi gidelim, çirkin baykuşum." Ciri irkildi. "Bana neden böyle diyorsun?" Yennefer'in dudaklarında hafif bir gülümseme belirdi. "Sana karşı dürüst davranmaya söz verdim de ondan."
Sayfa 373Kitabı okudu
Reklam
7. Bölüm
...Tanrı’nın, kalbini idare ederek, yapacağın işi, tutacağın yolu göstermesini bekle. Anladın mı? Başkalarının suçları seni ilgilendirmez. Yargılayıp, cezalandırmak sadece Tanrı’nın işidir.
Sayfa 110Kitabı okudu
Emin Âkif'in Hayatı
Mehmed Âkif'in üç oğlu dünyaya gelmiştir: İbrahim Naim, Emin ve Tahir Ersoy. Büyük oğlu İbrahim Naim bir buçuk yaşında iken ölmüştür. Emin ortanca oğludur. Küçük oğlu Tahir (1916-2000) ise babası Tahir Efendi'nin (ö. h. 1305) adını taşır. Âkif'in hayatı hakkında bilgi veren kaynaklar çocukları hakkında doyurucu malûmat vermezler. En başta, damadı
İçindekiler (Etkili Öğretmenlik Eğitimi)
. *Öğretmenler Bu Kitaptan En İyi Şekilde Nasıl Yararlanabilirler? (Sf.9) *Bu Kitabın Arkasındaki Fikir ve Kişiler (Sf.11) 1. Öğretmen-Öğrenci İlişkileri: Kayıp Halka (Sf.15) 2. Etkili Bir Öğretmen-Öğrenci İlişkisi Modeli (Sf.33) 3. Öğrencilerin Sorunları Olduğunda Öğretmenler Ne Yapabilir? (Sf.58) 4. Aktif Dinlemenin Yararları (Sf.113) 5. Öğrenciler Sorun Çıkardığında Öğretmenler Neler Yapabilirler? (Sf.153) 6. Sorunları Önlemek İçin Sınıf Ortamını Nasıl Değiştirmek Gerekir? (Sf.186) 7. Sınıf İçinde Yaşanan Çatışmalar (Sf.210) 8. Çatışmaları Çözümlemek İçin “Kaybeden Yok” Yöntemi (Sf.256) 9. Kaybeden Yok Yönteminin Uygulanması: lll. Yöntemin Okullardaki Diğer Kullanım Şekilleri (Sf.296) 10. Okullardaki Değerler Zıt Düşerse (Sf.335) 11. Okulu, Eğitim İçin Daha İyi Bir Yere Dönüştürmek (Sf.363) *Teşekkür ( Sf.383) *Bölüm Notları (Sf.385) [Alıntı No: 1/50] .
Sayfa 5 - Profil Kitap, 10. Baskı, Çeviren: Sermin KarakaleKitabı okudu
Dördüncü Bölüm
Ferdi Daveti Yerine Getirenlerin Ahlâkî Özellikleri 1. Örnek bir şahsiyet 2. İhlas 3. Sabır ve hoşnutluk 4. Ümit ve Allah'a güven 5. Derin bir anlayış 6. Fedakarlık 7. Başarısızlık ve yılgınlığı sezinleme 8. Çok kişiyle çalışmak 9. Acele etmeden teenni ile hareket etmek 10. Akıllı ve zeki olmak 11. Yumuşak huylu olmak 12. İslam kardeşliğinin haklarını gözetmek 13. Plana göre hareket 14. Allah'a davet tek meşguliyet olması 15. Allah'ın kuvvet ve kudretinin dışında her şeyden soyutlanmak
Reklam
Bölüm 7: Medeniyet yargılanıyor.
Bu kadar aç gözlü ve bencil olmayı bırakın. Dünyada sizin kocaman evlerinizden ve gösterişli mağazalarımızdan başka şeyler de olduğunun farkına varın. İnsanlar açken, siz arabalarımızın benzini için üzülüyorsunuz. Bebekler susuzluktan ölürken, siz son modeller için moda dergilerini karıştırıyorsunuz. İnsanlarınız bizim gibi ülkeler fakirlik içinde boğulurken yardım isteyen çığlıklarımızı duymuyor bile. Kulaklarınızı size bunları söylemeye çalışanların seslerine tıklayıp, onları radikal ya da komünist olarak damgalıyorsunuz. Yoksulları ve ezilmişleri işleri daha fazla yoksulluk ve esarete etmek yerine, onlara kalbinizi açmalısınız. Fazla zaman kalmadı. Eğer değişmezseniz, bu sonunuz olur.
DUYGUSAL ZEKÂYI DEĞERLENDİRMEK
Psikologlar bazı yetkinlik modellerini geliştirmek için şirketlerdeki üst düzey yöneticilerden kuruluşun en seçkin liderlerini ayırt eden yetileri belirlemelerini istemişlerdir. Kuruluşların bünyesinde üst kademelerde parlak performans sahiplerini Vasat performans sahiplerinden ayrıştıracak bölüm kârlılığı gibi objektif kriterleri kullanarak
Sayfa 16 - Optimist YayınKitabı okudu
978 öğeden 641 ile 650 arasındakiler gösteriliyor.