Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Elif

Elif
@buludkafa
Okuduğum kitapları paylaştığım instagram hesabıma da beklerim (buludkafa)
88 okur puanı
Eylül 2018 tarihinde katıldı
Nimeti gönderen Allah olduğuna göre bedeli aracılara, vasıtalara ödemek doğru olmaz. Onlara olsa olsa bahşiş vermek uygun düşer. Nimete aracı olana odaklanıp gerçek göndereni düşünmemek, nimetin kıymetini de tenzil etmek anlamına gelir. Bu, büyük bir nezaketsizlik hâlidir, bir vefasızlıktır.
Reklam
Bize bir yemek servisi yapıldığında öncelikle "Bu kimin ihsanıdır?" diye düşünmemiz gerekir. Onu elbette biri çalışarak kazanmıştır, biri pişirmiştir. Pişirene teşekkür edilir. Kazanana da... Onu getirip önümüze koyana da... Gelgelelim, böyle çok özneli sahnelerde en çok Allah hatırdan çıkar. O ikramı Cenâb-ı Hakk'ın ayarlayıp gönderdiği unutulur. Aradaki vasıtaların çokluğu, bu önemli (ve aslında mecburi) keşfe perde olur. O nimeti sanki Allah değil de hakikaten aradaki bu vasıtalar ihsan etmiş hissine kapılır çoğu insan. Süregelen akıştaki o uyutucu süreci bir süreliğine durdurmamız, kendimizi uyandırmamız ve önümüzdeki yemeğe bakar bakmaz "Bunu bana gönderen Allah'tır." diyerek kendimizi telkin etmemiz icap eder
İnsana verilen büyük emanetlerin elbette bir değerlendirmesi ve hesabı olacaktır. Aklı tefekkürde kullanman gerekirken diyelim ki endişe ve hırs için kullandın. Gözü tefekkürde kullanacaktın, şehvet ve nefs için kullandın. Sağlığı, Allah'ı hoşnutsuz edecek işlerde kullandın. Cenâb-ı Hakk'ın verdiği harikulade aletleri en değersiz işlerde kullandın. Bu tür davranışlar, açık anlamıyla bir isyandır. Bunların elbette insanın pek hoşuna gitmeyen bazı bedelleri olacaktır.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Hayır işlerinde ve ibadetlerde başlangıçta küçük bir zorluk, devamında huzur ve ferahlama duygusu, nihayetinde ise mükafat ve cennet vardır. Kötülük ve günahlardaysa başlangıçta küçük, geçici ve menhus bir haz, devamında pişmanlık ve mutsuzluk, tevbe ederek arınma söz konusu olmadığı takdirde, nihayetinde ceza ve -Allah korusun!- cehennem vardır.
İyiliğin ilk karşılığı, o iyiliği yapabilmiş olmaktır. İyiliğin öncelikle iyilik edene faydası vardır.
Reklam
Rabbi, insana o kadar şefkatli ki iyilikleri ona emretmiş ama bu emri yerine getirmesi konusunda onu desteksiz ve dayanaksız bırakmamış. Öncelikle insanın içine yerleştirdiği vicdan mekanizmasıyla onu bu konuda güçlendirmiş. Bununla birlikte iyilikleri yapma anına bir bahşiş ya da bir avans manasında ruhi ve kalbî karşılıklar bahşetmiş. Bu sebeple insan, iyilik yapmadaki isabetliliği öncelikle kendi vicdanında hisseder, kalbinde bulur.
Elif
Bir kitabı okumaya başladı
Sen Derviş Olamazsın
Sen Derviş OlamazsınMecit Ömür Öztürk
9/10 · 177 okunma
Elif
Bir kitabı yarım bıraktı
Azizan
AzizanAyşe Rahşan Gürel
8.7/10 · 55 okunma
543 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Siyer Dersleri
Siyer DersleriMuhammed Emin Yıldırım
9.4/10 · 342 okunma
Reklam
“ Benim bütün Müslüman gençlere nasihatim en başta İslam ahlaklanmalarıdır. Biliniz ki doğruluk, güvenilirlik, ahde vefa, sevgi, kararlılık, amelde ihlâs, Müslümanlarla yardımlaşmak ve onların dertleriyle dertlenmek İslam ahlakının gereklerindendir. Allah yolunda cihad ve ilahi kelimetullah için mücadele etmek de İslam ahlakının gereklerindendir. Bilin ki cehaletle zafer elde edilmez. Zafer elde etmenin yolu ilimden geçer. Gelecekte düşmanımıza karşı zafer elde etmekte kullanacağımız en etkin silahımız ilim olacaktır. Bu sebepten ilme önem vermenizi özellikle tavsiye ediyorum."
Sadece Avrupa değil medeni(!) dünya da Filistin'de yaşananlar karşısında üç maymunu oynuyordu. Yeni dünya sistemi inşa edilirken hak hukuk, demokrasi, değerler sistemi, halkların özgürlüğü ve benzeri söylemler havada uçuşuyordu, ancak bunların yolu Filistin'e uğramıyordu. Filistin, dünya elitleri tarafından Yahudilere kurbanlık olarak sunulmuş, Yahudiler de ellerinden geleni artlarına koymuyorlardı.
İnsan dediğin tezatlıdır! Hayır da vardır onda şer de… Kalbinde her ikisine de yer bulunur. Mühim olansa o kaptan dışarı neyin sızdığıdır.
Kaderden kaçan yine kaderine koşar!
685 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.