Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Büşra Reis

Reklam
494 syf.
9/10 puan verdi
·
18 günde okudu
Olasılıksız
OlasılıksızAdam Fawer
8.6/10 · 86,2bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Tabii ki, çocukların davranışlarından sorumlu tutulmaları ve önlerine bazı kısıtlama ve sınırlamalar koyulması önemlidir, ama otoritenize sahip çıksanız bile çocuklarınızla keyifli vakit geçirmeyi ihmal etmeyin. Onlarla oyunlar oynayın. Onlara fıkralar anlatın. Birlikte aptallıklar yapın. Sevdikleri şeylere ilgi gösterin. Sizinle ve ailenin diğer fertleriyle birlikte geçirdikleri zamandan ne kadar çok keyif alırlarsa, insan ilişkilerine o kadar değer verirler ve gelecekte daha sağlıklı ve olumlu ilişkisel deneyimler yaşamayı o kadar fazla arzu ederler.
Sayfa 185Kitabı okudu
“Oyun oynayarak ebeveynlik yapmak” çocuklarınızı başkalarıyla bağ ve ilişki kurmaya teşvik etmek için en iyi yollardan biridir. Bunun nedeni, en çok vakit geçirdikleri kişilerle, yani ebeveynleriyle birlikte olmalarını sağlayan bu oyunların onlara olumlu duygular yaşatmasıdır.
Sayfa 185Kitabı okudu
Reklam
Yıkılmadan ayakta kalmak için uğraş verdiğiniz o anlar aslında çocuklarınızın başarılı olmasına yardımcı olacak olan büyük fırsatlardır.
...uçuk hayaller kurabilen çocuklarımızın birçoğu maalesef sonradan, mümkün olan birçok şeyi de “imkânsız” olarak öğretecek başarılı(!) bir eğitim sisteminden ve muhtelif sosyal cenderelerden geçerek, standart ve sıkıcı yetişkinlere dönüşürler.
Sayfa 104Kitabı okudu
Zihnimiz, bedenimizle eşlenik olarak gelişir. Yani bedensel hareket açısından ne kadar efor sarf ediyorsak, o hareket aşamaları için paralel olarak zihinsel açıdan da efor sarf ederek beynimizi devreye sokmuş ve dolayısıyla da forma sokmuş oluruz. İşte bu sebeple küçük çocukların dijital cihazlarla çok erken yaşlarda karşılaşmaları ve bunlarla çok vakit geçirmeleri, bilişsel yeteneklerini gözle görülür biçimde azaltıyor.
Sayfa 104Kitabı okudu
...ne yaparsak yapalım, rutinden kaçınalım; kaosu hayatımıza davet edip, onu kullanmanın yollarını öğrenelim. Arada bir kaçamaklar, arada bir ihmalkarlıklar da lazımdır. Fazla programlı ve yeknesak bir yaşam, beden sistemimizle uzun vadede bozuşmamıza neden olabilir.
Her gün aynı şeyleri yemek, her gün aynı şeyleri yapmak bedenimize ve zihnimize pek iyi gelmez; yaptığımız şeyler kitabî olarak bize ‘iyi geldiği bilinen’ şeyler olsa bile.
Reklam
Tabiat, bizim algımıza göre düzensizdir. Düzenli bir hayat yaşayan insanlarda bile bazen hiç olmayacak saatlerde acıkma, cinsel arzuların uyanması yahut şöyle tatlı bir uyku bastırması söz konusu olabilir. Bedenimiz de öyle saat gibi çalışmaz pek; buna hepimiz aşinayız. Zira bu beden ve bu zihin, biz ne kadar düzenli ve sistemli yaşarsak yaşayalım, temelde kaotik bir tabiata sahiptir.
Büşra Reis

Büşra Reis

, bir kitabı okumayı düşünüyor
21. Yüzyıl İçin 21 Ders
21. Yüzyıl İçin 21 DersYuval Noah Harari
8.4/10 · 7,6bin okunma
226 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.