Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Büşra Reis

...en temel yanılgın, her konuşan insanın mantıklı bir sebeple konuştuğuna yönelik inancın ve bundan dolayı onları ciddiye Alman. Halbuki sen melek olsan, kanat sesinden rahatsız olacak insanlar olacaktır.
Reklam
Kendine iyi davranmak çok ama çok önemli. Çünkü sen kendine iyi davranmıyorsan, kimse sana iyi davranmıyor.
Meydan okuma ve zorluklar bizi geliştirir; rutin ve basmakalıp işler ise adeta öldürür.
Sayfa 156Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Sevmediğimiz bir işte çok çalışmak bizi strese sokarken, tutkumuzun peşinde çok çalışmak bizi mutlu eder.
Sayfa 138Kitabı okudu
Reklam
Tabii ki, çocukların davranışlarından sorumlu tutulmaları ve önlerine bazı kısıtlama ve sınırlamalar koyulması önemlidir, ama otoritenize sahip çıksanız bile çocuklarınızla keyifli vakit geçirmeyi ihmal etmeyin. Onlarla oyunlar oynayın. Onlara fıkralar anlatın. Birlikte aptallıklar yapın. Sevdikleri şeylere ilgi gösterin. Sizinle ve ailenin diğer fertleriyle birlikte geçirdikleri zamandan ne kadar çok keyif alırlarsa, insan ilişkilerine o kadar değer verirler ve gelecekte daha sağlıklı ve olumlu ilişkisel deneyimler yaşamayı o kadar fazla arzu ederler.
Sayfa 185Kitabı okudu
“Oyun oynayarak ebeveynlik yapmak” çocuklarınızı başkalarıyla bağ ve ilişki kurmaya teşvik etmek için en iyi yollardan biridir. Bunun nedeni, en çok vakit geçirdikleri kişilerle, yani ebeveynleriyle birlikte olmalarını sağlayan bu oyunların onlara olumlu duygular yaşatmasıdır.
Sayfa 185Kitabı okudu
Yıkılmadan ayakta kalmak için uğraş verdiğiniz o anlar aslında çocuklarınızın başarılı olmasına yardımcı olacak olan büyük fırsatlardır.
...uçuk hayaller kurabilen çocuklarımızın birçoğu maalesef sonradan, mümkün olan birçok şeyi de “imkânsız” olarak öğretecek başarılı(!) bir eğitim sisteminden ve muhtelif sosyal cenderelerden geçerek, standart ve sıkıcı yetişkinlere dönüşürler.
Sayfa 104Kitabı okudu
Zihnimiz, bedenimizle eşlenik olarak gelişir. Yani bedensel hareket açısından ne kadar efor sarf ediyorsak, o hareket aşamaları için paralel olarak zihinsel açıdan da efor sarf ederek beynimizi devreye sokmuş ve dolayısıyla da forma sokmuş oluruz. İşte bu sebeple küçük çocukların dijital cihazlarla çok erken yaşlarda karşılaşmaları ve bunlarla çok vakit geçirmeleri, bilişsel yeteneklerini gözle görülür biçimde azaltıyor.
Sayfa 104Kitabı okudu
Reklam
...ne yaparsak yapalım, rutinden kaçınalım; kaosu hayatımıza davet edip, onu kullanmanın yollarını öğrenelim. Arada bir kaçamaklar, arada bir ihmalkarlıklar da lazımdır. Fazla programlı ve yeknesak bir yaşam, beden sistemimizle uzun vadede bozuşmamıza neden olabilir.
Her gün aynı şeyleri yemek, her gün aynı şeyleri yapmak bedenimize ve zihnimize pek iyi gelmez; yaptığımız şeyler kitabî olarak bize ‘iyi geldiği bilinen’ şeyler olsa bile.
Tabiat, bizim algımıza göre düzensizdir. Düzenli bir hayat yaşayan insanlarda bile bazen hiç olmayacak saatlerde acıkma, cinsel arzuların uyanması yahut şöyle tatlı bir uyku bastırması söz konusu olabilir. Bedenimiz de öyle saat gibi çalışmaz pek; buna hepimiz aşinayız. Zira bu beden ve bu zihin, biz ne kadar düzenli ve sistemli yaşarsak yaşayalım, temelde kaotik bir tabiata sahiptir.
29 Mayıs. Atını denize koşturan Fatih Sultan Mehmet komutasındaki Osmanlı ordusu, gemileri karadan Haliç’e sürüklüyordu(1453). Adolf Hitler, propaganda bakanı Joseph Goebbels’ın tavsiyesiyle, işgal altındaki Paris’te yaşayan tüm Yahudilerin sol göğüslerine sarı yıldız takmalarını emretmişti(1942). Edmund Hillary ve Tenzing Norgay, Everest’in zirvesine ulaşmışlardı(1953). Askerî darbeden sonra tutuklanan İçişleri Bakanı Namık Gedik, Ankara Kara Harp Okulu binasındaki hücresinin penceresinden atlayarak şüpheli bir biçimde intihar etmiş, yerde yatıyordu(1960). Pakistan’ın doğusunda çıkan kasırgada ölen 10 bin kişinin cesetleri etrafa saçılmıştı(1963). Almanya’nın Solingen kentinde Türklerin yaşadığı bir apartman Neonaziler tarafından kundaklanmış; üçü çocuk beş Türk yanarak ölmüştü(1993).
Sayfa 235Kitabı okudu
Bir erkek hastanede size eşlik ediyorsa, onunla mezara kadar yola devam edebilirsiniz.
Sayfa 258Kitabı okudu
“Ey kör! Aç gözünü de düşlerden uyan. Simurg’u göremesen de bari küçük bir serçeyi gör. Kaf Dağına varamasan bile hiç olmazsa evinden çıkıp kırlara açıl; böcekleri, kuşları, çiçekleri ve tepeleri seyret. Bırak dünyanın haritasını yapmayı! Daha hayattayken bir taşı bir taşın üstüne koy. Gülleri ve bülbülleri göremeyip gün boyu evinde oturan adam Dünyanın kendisini hiç görebilir mi?”
Sayfa 21 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Çocuk yetiştirirken, elbette ona sunduğumuz imkânlar, geri bildirimler iyi olacak ama başaramadığı halde sen inanılmaz başarılısın, sen çok özelsin diye yetiştirilen çocuklarda özgüven enflasyonu ortaya çıkıyor.
Çocukların en büyük hakkı çocuk olmaktır. Yani bir sorumluluk almadan, oyun oynayarak spontan bir dönem yaşamaları gerekir.
“İnsanın başına gelen en kötü şey yapayalnız kalması değil, yapayalnız hissetmesine neden olacak insanlarla birlikte yaşamasıdır.” Goethe
Hayattaki her şey gibi, zamana zaman tanırsanız her şeyi çözümler.
Sayfa 243 - Kırmızı Kedi YayıneviKitabı okudu
‘Yüksek bir yerde, bir kayanın üzerinde ancak iki ayağımı koyabileceğim kadar daracık bir yerde yaşayacak olsaydım, dört bir yanım uçurumlarla, okyanuslarla çevrili olsaydı, fırtınalar, zifiri karanlık olsaydı her yanım, kimsecikler olmasaydı yanımda, o daracık yerde öylece bir ömür, binlerce yıl, sonsuza dek yaşamak isterdim... Evet, şimdi ölmektense, öyle yaşamak isterdim!..’
Sayfa 200 - İletişim KlasikleriKitabı okudu
Ne dersin, binlerce hayırlı iş küçücük bir cinayeti bağışlatmaz mı?
Sayfa 101Kitabı okudu