“ İnsanm hastalığının nedeni basit, çünkü sen küçük şeylere bağımlısın. Bu dünyadaki şeyler çok küçüktür. Senin bir krallığın olsa bile o ne ki? Çok küçük bir şey. Tarihte var olan krallıklar şimdi nerede? Babil nerede? Asur nerede? Firavun'un krallığı nerede? Hepsi çoktan ortadan kayboldu; geriye sadece harabeler kaldı. Bu krallıklar son derece büyüktü, şimdi neye ulaştılar? Cengiz Han neye ulaştı? Büyük İskender neye ulaştı? Tüm krallıklar sadece önemsiz şeylerdir. ”
“İnsan bulutlara baktıkça onları istediği biçime sokar, değişen şekillerden istediği şeyi düşünebilirdi. Yeter ki insan neyi görmek istediğini bilsin.”
“ İnsan içinde birikenleri, gönlünden geçenleri dökecek birini bulamaz kimi zaman. Bazen sert kabuklarında şefkati taşıyan bir ağaç, öylece akıp ruhunu temizleyen bir ırmak ya da taze başlangıçları müjdeleyen bir yoldur onu dinleyen.”