Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Son zamanlarda, fahişelik dediğimiz insan alışverişinin savunucuları, ikili standart diye tanımlanan yıpranmış makineyi onarmak gereğini duymuşlar ve kadınların bu tür köleleştirilmesine "cinsel özgürlük" haykırışlarıyla alkış tutar olmuşlardır. Bu tutumun altında yatan amaç, "cinsel kurtuluş" vaadini göz boyayıcı, bayağı bir izine dönüştürmek ve bu izinle kadınları devlet genelevlerinde daha da istismar etmek.
Danny adlı danışanın
(…) en kötü çocukluk anıları cinsel istismar ya da fiziksel istismar değildi, açlık veya soğuk da değildi; en kötüsü umutsuz bir yalnızlıktı.
Sayfa 154 - Yakamoz Kitap
Reklam
... cinsel istismar dediğimiz şeyi tek bir kişi üretmiyor,sosyalliğin tamamı üretiyor.Suçlu arıyorsak hepimiz suçluyuz. Bunun üzeri örtülüyor mu? Evet. Bunun üzerini tek bir kişi örtmüyor,yine hepimiz örtüyoruz.
Sayfa 129 - Doğan KitapKitabı okudu
Fiziksel, duygusal ve cinsel istismar ile ihmal olmak üzere temelde dört türde gerçekleştirilen çocuk istismarı, beden ve kişilik haklarının ihlal edilmesi dolasıyla; çocuğun bilişsel, duygusal, davranışsal gelişimine zarar verecek birey ve toplum sağlığını ve güvenliğini tehdit etmektedir.
Sayfa 117 - NobelKitabı okudu
Süslenmelerine kuşkuyla bakıldı. neşeli bedenleri ya da giyecekleri, incitilme ve cinsel saldırıya uğrama tehlikelerini arttırdı. Sırtlarındaki elbiselerin bile onlara ait olduğu söylenemezdi. Çocuklarını istismar eden ana babalara yalnızca "katı" denildiği; iliklerine kadar sömürülen kadınların ruhsal yaralanmalarına "sinir krizi" adı verildiği; sımsıkı korselere sokulan, sımsıkı gemlenen ve dizginlenen kadınların "edepli", "zarif" görüldüğü bir zamandı ve hayatın sayılı anlarında yakalarını kurtarmasını beceren diğer kadınlar ise "kötü" damgası yediler.
Sayfa 17
Cinsel istismar; psikososyal gelişimini tanımlanmamış bir çocuğun, bir yetişkin tarafından zorlanarak mecbur bırakılarak, ikna edilerek ya da kandırılarak cinsel uyarılma amacıyla kullanılmaıs şeklinde tanımlanmıştır.
Sayfa 17 - NobelKitabı okudu
Reklam
Çocuk İstismarına Kapsamlı Bir Bakış
Çocuk istismarı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından "Bir sorumluluk, güven ya da güç ilişkisi bağlamında çocuğun sağlığı, yaşamı, gelişmesi ya da onuru açısından fiilen zararlı ve potansiyel olarak zararlı sonuçlar verebilecek her türlü fiziksel ve /veya duygusal kötü muamele, cinsel istismar, ihmal ya da ihmalkar davranış veya ticari amaçlı ya da diğer her türlü sömürü. " olarak tanımlamaktadır.
Sayfa 1 - NobelKitabı okudu
Benim de dahil olduğum II. Dünya Savaşı sonrası kuşağı, kadınların çocuksulaştırıldığı ve mal muamelesi gördüğü bir zamanda büyüdü. Nadastaki bahçeler gibi korundular... ama ne mutlu ki, her zaman rüzgârla gelen yabanıl tohumlar vardı. Yazdıkları şeyler yetkin görül- mese de, kadınlar bir şekilde hep ışıldadılar. Yaptıkları resimler kabul görmese de, bir şekilde ruhu beslediler. Kadınların sanatları için ihtiyaç duydukları araç ve yerler için yalvarmaları gerekiyordu ve hiçbirini bulamadıklarında ise ağaçlarda, mağaralarda, ormanlarda ve dolaplar- da kendi alanlarını yarattılar. Dans etmelerineyse neredeyse hiç katlanılamadı, öyle ki, kimse- nin onları göremeyeceği ormanda ya da gizli köşelerde veya çöpü boşaltmaya çıkarken dans ettiler. Süslenmelerine kuşkuyla bakıldı. Neşeli bedenleri ya da giyecekleri, incitilme ve cinsel saldırıya uğrama tehlikelerini artırdı. Sırtlarındaki elbiselerin bile onlara ait olduğu söylenemezdi. Çocuklarını istismar eden ana babalara yalnızca "katı" denildiği; iliklerine kadar sömürülen kadınların ruhsal yaralanmalarına "sinir krizi" adı verildiği; sımsıkı korselere sokulan, sımsıkı gemlenen ve sımsıkı dizginlenen kız ve kadınların "edepli", "zarif görüldüğü bir zamandı ve hayatın sayılı anlarında yakalarını kurtarmasını beceren diğer kadınlar ise “kötü” damgası yediler.
Yıllar içinde ekibimiz, duygusal istismar ve ihmalin de fiziksel istismar ve cinsel taciz kadar yıkıcı olduğunu ortaya koydu.
Psikoeğitimsel mödüller çoğunlukla cinsel suçla tretmanında kullanılmaktadır. Bu mödüller, çocuklara çeşitli alanlarda bilgiler sunmak için eğitimsel yaklaşımları kullanmaktadır. Kurbanla ilgili farkındalık kazandırma, cinsel eğitim, öfke kontrolü, stres azaltma, sosyal beceri eğitimi, cinsel istismar döngüsü, madde bağımlılığı, bilişsel yeniden yapılandırma bunlara örnek olarak gösterebilir.
Sayfa 63 - Maya Akademi YayınlarıKitabı okudu
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.