Eğer demokrasilerin günümüzdeki gücü mekanik mesleklerin, buhar makinesi ve demiryollarının icat edildiği dönemde var olsaydı, bu icatları yapmak asla mümkün olmaz ya da ancak birbirini izleyen devrimler pahasına mümkün olurdu...
Bilimsel Devrimler ve Sonuçları...
Bilimsel devrimler algımızı değiştir. Siyasetçiler zaman içinde bu değişime göre toplumu değiştirir. Esasında siyaseti belirleneyen bilimidir. Galilei'nin TELESKOPU dinler tarihini, James Watt'ın BUHAR MAKİNESİ üretim modelini, Dr. Gregory Pincus'un DOĞUM KONTROL HAPI kadın sosyolojisini, Gutenberg'in MATBAASI dünya tarihini değiştirmiştir...
Sayfa 115Kitabı okudu
Reklam
Eğer demokrasiler, mekanik çıkrık, buhar makinesi ve demiryolu keşfedildiği sırada günümüzdeki kadar güçlü olsalardı, bu keşiflerin yapılması imkânsız olurdu ya da ancak tekrarlanan devrimler ve katliamlar pahasına yapılabilirlerdi. Kitlelerin sahip olduğu gücün bilim ve endüstride büyük keşiflerin tamamlandığı bir sırada gelişmeye başlaması uygarlığın ilerlemesi bakımından bir şanstır. (Gustave Le Bon)
Sayfa 112 - İletişim Yayınları, çev. Yavuz AloganKitabı okudu
Tarih ortaya koyuyor ki bilimsel devrimler genellikle fizik​teki gelişmelerin teşvik ettiği dalgalar halinde meydana geliyor. ​On dokuzuncu yüzyılda ilk bilim ve teknoloji dalgası, makine ve ​termodinamik kuramlarını oluşturan fizikçiler tarafından müm​kün kılınmıştı. Bu sayede mühendisler buhar makinesi üretebil​miş, bu da lokomotife ve endüstri devrimine evrilmişti. Tekno​lojideki bu temel değişim, uygarlığı; cehaletin, yıpratıcı çalışma ​koşullarının ve açlığın lanetinden kurtararak makine çağma ta​şıdı. ​Yirminci yüzyıldaki ikinci dalgaya elektrik ve manyetizma ​yasalarında uzmanlaşıp elektrik çağma geçişi sağlayan fizikçiler ​öncülük etti. Bu gelişme dinamoların, elektrik jeneratörlerinin, ​televizyon, radyo ve radarların gelişiyle şehirlerimizin elektrik​lendirilmesini sağladı. İkinci dalga bizi Ay'a götüren modern ​uzay programını ortaya çıkarttı. ​​Yirmi birinci yüzyılda da bilimdeki üçüncü dalga transistör ​ve lazeri icat eden kuantum fizikçilerinin öncülüğünde ileri tek​nolojide ifade buldu. Bu; süper bilgisayarların, internetin, mo​dern iletişimin, GPS' nin ve yaşamlarımızın her köşesine sinmiş ​olan ufak çiplerin ortaya çıkmasına olanak sağladı.
Eğer demokrasilerin günümüzdeki gücü mekanik mesleklerin, buhar makinesi ve demiryollarının icat edildiği dönemde var olsaydı, bu icatları yapmak asla mümkün olmaz ya da ancak birbirini izleyen devrimler pahasına mümkün olurdu.
Eğer demokrasilerin günümüzdeki gücü mekanik mesleklerin, buhar makinesi ve demiryollarının icat edildiği dönemde var olsaydı, bu icatları yapmak asla mümkün olmaz ya da ancak birbirini izleyen devrimler pahasına mümkün olurdu. Uygarlığın ilerlemesi açısından ne mutlu ki, kitlelerin egemenliği büyük bilimsel ve endüstriyel keşifler tamamlandıktan sonra doğdu.
Reklam
11 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.