"Dünya görüşüyle, ideolojiyle, siyasal bakışla, dinle, ahlakla alakası yoktur aydın olma halinin. Sıradanlığı kendine yakıştırmama, kendini meselelere herkesin baktığı gibi bakmak zorunda hissetmeme, geleneğin, yasanın, kuralın, içtihadın ötesine geçebilme, hasılı kelam her şeyi ilmin ve irfanın penceresinden bakarak sorgulayabilme halidir aydın olmak."
Sayfa 357·Kitabı okudu
Alıntı
"Başkalarının gürültüsünü değil, kalbinin fısıltısını dinle..." Hakan Mengüç
Sayfa 107
Alıntı
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
Ey dinle, hayatın son sözü şudur ki sana - Her mecnun yine de bir çöl bulur kendine.
Meta toplumu, artık kendi mutlak hakimiyetini kurmak için derinden sarsmış olduğu edilgenliği yeniden inşa etmesi gerektiğini keşf ederek, "soyut insan kültüyle birlikte Hıristiyanlık'ta ... en uygun din biçimini (Kapital) bulur. Böylelikle burjuvazi bu dinle bir uzlaşmaya, zamanın temsil edilmesinde de ifadesini bulan bir uzlaşmaya varır.
Alıntı
Dünya görüşüyle, ideoloji ile, Siyasal bakışla, dinle, ahlakla alakası yoktur aydın olma halini. Sıradanlığı kendine yakıştırama ama, kendini meselelere herkesin baktığı gibi bakmak zorunda hissetmeme, geleneğin, yasanın, kuralın, içtihatın ötesine geçebilme, hasaslı kelam her şeyi ilmin ve irfanın penceresinden bakarak sorgulabilme halidir aydın olmak.
Sayfa 357·Kitabı okudu