Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
“Zengin olan kimdir?” Diyojen: “Kendine yetebilen insan.”
Sayfa 24 - Destek Yayınları, 27. BaskıKitabı okudu
Reklam
Diyojen de bir fıçının içinde yaşıyordu, ancak dünyadaki bütün krallardan daha mutluydu.
Kıssalık hisse
__Söyle bakalım senin ne hünerin var? Seni neden satın almalıyım? __İstesen de beni satın alamazsın! Buna yeryüzündeki hiçbir servet ya da menfaat yetmez! Ama çok merak ediyorsan söyleyeyim: "Benden çok iyi efendi olur!" Durum ne olursa olsun sana ne yapman gerektiğini söyler, hayat yolunda yolunu kaybedip sonrasında kendini kaybetmene de izin vermem. (Günümüzde bu mesleğe bir nevi yaşam koçluğu diyoruz.) Adamın zihninde şimşekler çakmıştır, o an, o yaşlı adamın Diyojen olduğunu anlar. Tüccardan hemen satın alır Diyojen'i, kendi ve çocukları için en sahip olunmaz eğitmeni edinebilmenin gururunu yaşar. ***
Sayfa 60 - Omca Yayınları
Bir yanda Makedonya kralının parlak alayı, öbür yanda paçavralar içinde güneşlenen Diyojen. Biri yücelterek, diğeri aşağılayarak dünyayı kendine dar gören iki adam! İmparator ihsanda bulunmak istiyor: "Ne dilersen, yapayım!" Diyojen üzerine düşen gölgenin İmparator'a değil, dünyaya ait olduğunu hissediyor ve elinin tersiyle itiyor bu gölgeyi. "Güneşimin önünden çekil!"
Sayfa 198
Reklam
Diyojen'e sorarlar, "Üstat, bir adamın zekasını nasıl anlarsın?" diye. Diyojen de "Konuşmasına bakarım," der. Tekrar sorarlar "Peki ya hiç konuşmazsa?" Üstat cevap verir: "Henüz o kadar akıllısına hiç rastlamadım."
Diyojen de bir fıçının içinde yaşıyordu ancak dünyadaki bütün krallardan daha mutluydu.
Çocukların eğitimi kilden eşya yapmaya benzer. Aile çocuğuna istediği şekli verebilir ama yaptığı şey bir kez fırınlandı mı artık değiştirilemez.
Bir gün Diyojen sebze yıkamaktadır. Platon yanına gelir ve “Dionysios'a boyun eğseydin böyle sebze yıkamak zorunda kalmaz­dın” der. Diyojen cevap verir: “Sen sebze yıkasaydın Di­onysios'a boyun eğmek zorunda kalmazdın.”
1.000 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.