Yoklarımızı, eksiklerimizi, zaaf ve korkularımızı iyi tanırsak mutlu olma ihtimalimiz daha yüksektir. Mutlu olmak adına hep başkalarını mutlu etme yanılgısına düşmek de düpedüz boğulmaktır herkesi mutlu ve memnun edemezsiniz. Herkesi eşit kuvvette sevemezsiniz ve herkes de sizi sevmek zorunda değildir. Unutmayın ki dünya yuvarlaktır ve ne tarafa dönerseniz dönün, dünyanın yarısı hep arkanızda kalacaktır...
Başka, içerisinde romantik hikayeler bulunduran bir kitap. Başlarda gayet akıcı giderken sonralarında sıkmaya başladı. Romantik biri olmadığım için bana da öyle gelmiş olabilir bilemiyorum :) aşka hala inanan varsa tavsiye edebilirim..
Kitabı begendim dersem yalan atmış olurum.
Cok aşırıya kaçmış gibi...
Aşk yalnızca kadın ve erkek arasında yaşanan bir duygu durumu değildir. Aşkın cok daha geniş ve anlamlı bir kapsamı olmalıydı kitapta. Kimi aşkı doğada, kimi bir evcil hayvanın da, kimisi de yukarılarda bir yerde arar ve bulan zaten bulmuştur. Bulamayan da aramaya devam etmelidir. Pes edenler ise tarihte hiç iz birakmayanlardir. Yani aşk sadece maddesel değildir.
Ayrıca siirler de benim icin pek bir anlam ifade etmedi. Yine de okuyup beğenenler de olacaktır.
İyi okumalar dilerim.
Kitabı maalesef beğenemedim. Öncelikle çok fazla yazım hatası vardı kitapta. Basımdan önce düzeltilmeliydi.
Duygusallığı ön plana çıkarmak için çok fazla söz oyunlarına girilmiş ama bunlar itici olmuş. Kitabın zevkle okunmasını güçleştirmiş.
İllaki bir emek var, bu nedenle yazarı takdir ediyorum.
Kitap aşk üzerine duygusal yoğunluğu çok yüksek. Kısa bölümlerden oluştuğu için sıkılmadan okuyabilirsiniz. Ayrıca altı çizilecek çok fazla güzel cümleler var. Eğer şu sıralar bir ayrılık sürecinden geçiyorsanız, kendinizi yalnız hissediyorsanız veya duygularınızı ifade edecek kelimeler arıyorsanız "Başka" sizin için iyi bir yol arkadaşı olabilir.
Adı gibi BAŞKA ve doğrudur ayrılık ayrı, AŞK bitişik yazılır… Duygu cümlelerle dolu bu kitapta zamanın nasıl geçtiğini anlamak zor olacak. Tavsiye ederim…
Bazen herkesin baktığı yere bakıp kimsenin görmediği o sızıyı hissetmek istersiniz ya, bu kitap tam olarak o "başka" pencereyi açıyor. Kahraman Tazeoğlu yine bildiğimiz o derin, her cümlesi aforizma kıvamındaki tarzıyla karşımızda ama bu sefer sanki biraz daha dertli, biraz daha "olgunlaşmış" bir hüzün var.
Kitabı okurken şunu fark ediyorsunuz: İnsan aslında en çok sustuklarından yoruluyormuş. Yazar, bizim sustuklarımızı öyle güzel dile getirmiş ki, bazı sayfaları kapatıp derin bir nefes alma ihtiyacı hissediyorsunuz. "Sen benim hiç bilmediğim ama hep beklediğim o başka şeysin," dedirten, gidenin arkasından yas tutmak yerine o yası bir gurur tablosuna dönüştüren bir anlatım.
Eğer şu aralar kalbiniz biraz kırıksa ve o kırıklardan anlamlı cümleler çıksın istiyorsanız, "Başka" sizin kitabınız. Altını çizdiğim yerleri dönüp dönüp tekrar okuyorum; sanki her okuyuşta başka bir anlam yükleniyor kelimelere. Kısa, vurucu ve tam kalbin ortasından vuran bir yol arkadaşı...
İlk olarak şunu söylemeliyim ki Kahraman Tazeoğlu'nun kalemini çok iyi buluyorum. Diğer birçok kitabında da bu okuma zevkini alırken bu kitabında kaleminin iyi olması bile kurtaramadı bana göre.
Bu kitabı okurken bana çok fazla ters gelen düşüncelerle karşılaştım. Bu duruma saygı duyduğumu belirtmeliyim ama beni pek çekmedi. Kitabın genel düşüncesini giden kazanır, kalan kaybeder. Fakat ben şahsen bu düşünceye katılmıyorum. Giden çok sevilseydi gitmezdi. Fakat giden sevilmedi ya da yeterince sevilmedi. Sonra bütün kapılarını kendini korumak amaçlı kapattı. O yüzden giden kazanacaksa o insanı sildiği için kazanır. Ama konu aşktan düşünüp kötüleşme durumuna gelirse asıl kaybeden gidendir. Çünkü hayatında hayal kırıklığı yaşayıp, her zaman insanlara güvenemeyecek olan kişidir.
BaşkaKahraman Tazeoğlu · Destek Yayınları · 20103,830 okunma
Kahraman Tazeoğlu 1969 yılında dünyaya gelmiştir. İstanbul'da zor bir yaşam yaşamış büyük sıkıntılar geçirmiştir. 19 yaşında radyo programcılığı yapmaya başlamıştır.
Yaşamı boyunca farklı radyolarda programlar sunmuştur. Kadıköy FM'de yayın hayatına başlamış çalışmaktan en zevk aldığı Radyo 7 son radyo kanalı olmuştur. Burada hayran kitlesini iki katına çıkaran Tazeoğlu yazdığı kitapları bastırmaya başlamıştır.
Farklı mekan ve programlarda şiir dinletilerine katılmıştır. Kahraman Tazeoğlu günümüzde çok satan Bukre, Söz ve Kıyısızlar gibi kitapların yazarıdır.