Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

doruk ateş

408 syf.
10/10 puan verdi
·
8 günde okudu
Kitap ile ilgili eleştiri yazım ve yazarı ile birliğimiz tarafından yapılan röportaja poyabir.com/savasin-bedelin... adresinden ulaşabilirsiniz.
Beria
BeriaCenk Çalışır · Oğlak Yayıncılık · 201925 okunma
Reklam
432 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
13 günde okudu
Yerli Polisiye
Kızıl Şebeke, Ayfer KafKas'ın üçüncü romanı ama asıl önemli olan ilk polisiye romanı. Ayrıca polisiyenin en ilgi çekici alt türü olan "kapalı oda cinayeti" konulu. Kızıl Şebeke için çok şey söyleyebilirim, hatta paragraflar boyunca övebilirim. Zaten anlatımı, kurgusu, betimlemeleri ve çözümü ile de bunu hak ediyor. Ama benim derdim başka, ben dile, dilin kullanımına bayıldım. Günümüzde kullanılmayan o kadar çok kelime barındırmasına rağmen bir tane sırıtan, bunun manası neydi acaba dediğim kelime olmadı. Yazarın bu konuda bir eğitimi olduğunu düşündüm ve araştırdığımda yanılmadığımı gördüm. Cidden enfes, okuması keyifli ve muamması doyurucu bir polisiye roman okudum ve şunu gördüm; Ayfer Kafkas, Türk diliyle, Türk memleketinde, tam manasıyla Türk bir dedektif yaratmış ve polisiyenin bu topraklarda yazılmış en nitelikli örneklerinden birini vermiş. Birileri okusun da ders alsın istemiş gibi... Hep yazsın, hep okuyayım.
Kızıl Şebeke
Kızıl ŞebekeAyfer Kafkas · Portakal Kitap · 2016261 okunma
504 syf.
9/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Yerli Polisiye
Polisiye bir eseri okuma sürecinde "ne arıyorum","ne bekliyorum" ve "ne buldum" sorularının cevaplarını almayı beklerim. Birinci sorudan başlarsak ben polisiye romanda karmaşık bir olay örgüsü, sağlam bir temel, özgünlük ve iyi bir dil beklerim. Fener Balığı, bir ilk roman olarak "ne arıyorum" sorusuna ve
Fener Balığı
Fener BalığıNuray Atacık · Oğlak Yayınları · 201761 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
318 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Yerli Polisiye
“Edebiyat eseri, bir yandan içinden çıktığı dönemin toplumsal koşullarına ve sosyal gerçekliğine ışık tutarak, bir yandan da eserin yazarı bir yaratma edimi içerisindeyken bile belli bir ‘sosyo-kültürel’ ortama arkasını yasladığı için sosyolojik incelemeye konu olabilecek önemli bir araştırma nesnesidir.” Dur ya, bu değil, şu, “Kahverengi
Katilin Şeyi
Katilin ŞeyiAlgan Sezgintüredi · April Yayıncılık · 2014161 okunma
240 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Yerli Polisiye
Bir arkadaş başka bir mecrada demiş ki, "Bir kitap okudun, etkilendin. Bahset bundan, taniyorsan yazarina da söyle. Söylemek yetmez, iki satir yaz bunu bir yerde, duysun okusun insanlar, metin hak ettiği okura kavuşsun. Bu işin hakkı budur." Ben de işin hakkını vermek amacıyla Türk Polisiye Okuma Turu ilk kitabi olan #kafambozuk hakkında iki kelam etmek istiyorum. Kafam Bozuk, okuduğum dördüncü @necatigoksel kitabi. Metin Kara Dizisi'nden daha önce okuduğum Hayat Askıda ve Gece Gündüz gibi bu romanda da Necati ağabeyin toplumsal yapımız üzerine sert eleştirilerini, insanlar hakkındaki net tespitlerini okuyoruz. Normalde kurgu romanlarda, hele hele polisiyede felsefe yapılmasına, (tam nasıl deniyor bilemiyorum) aforizma gibi kısa tespit metinleriyle olgular hakkında çok şey anlatılmasına uyuz olan ben ( sanırım kendim beceremediğimden) Necati Ağabeyin bu üslubunu hep beğenmişimdir. Ukala komisere daha ilk kitaptan ayar olduğum da doğrudur, ancak sürükleyici kurgusu, güncel yaşantımız ve toplumsal halimiz hakkındaki net gözlemleri, kadın-erkek ilişkisi hakkındaki sağlam tüyoları ile Kafam Bozuk, iyi bir polisiye.
Kafam Bozuk
Kafam BozukNecati Göksel · Altın Kitaplar · 201856 okunma