Adamın Sanker'e verdiğini gördüğü paralar Hamide'yi büyülemiş, doğal olarak bu büyük paralar Hamide'nin üzerinde güçlü bir etki yaratmıştı. Bazı yerlerde para geçerli olmayabilir, ama Midak Sokağında bir tek paranın sözü geçerdi.
Ya kitap bazen sayfa dolsun diye saçmalamış
...doğumuna giren doktor demiş ki “Bugün iki çocuk doğurttum. Birinin adını Devrim koydum, bunun ki de Evrim olsun...”
Edebiyatın En Tatlı Eşleşmeleri!
Peki ya sizin favori kitabınız hangi tatlı olurdu?
"Dil Belası"
Lokman Hekim'e Hikmet'in nedir diye sorulduğunda "Benden gizlenen şey hakkında soru sormadım ve beni ilgilendirmeyen şeyler hakkında da konuşmadım. " dedi.
Sayfa 23·Kitabı okuyor
Hayatla aramda kalın bir buzlu cam var. Asla hayata nüfuz edemiyorum. Bıktım. Ey şen şakrak Beyoğlu. Şimdi tiksiniyorum, İzmit' e varmadan özleyeceğimi bildiğim halde.
Sayfa 17 - 13 Haziran 2000·Kitabı okuyor
E. E. Cummings
"Seni diğerlerinden farksız yapmaya Bütün gücüyle gece gündüz çalışan bir dünyada, Kendin olarak kalabilmek, Dünyanın en zor savaşını vermek demektir. Bu savaş bir başladı mı, Artık hiç bitmez!.."
Sayfa 44
"Sana neler oluyor, hiç anlamıyorum, Murr, herhalde artık serserilik çağına girdin!"Üstat haklıydı, bu benim atlatmam gereken uğursuz serserilik dönemimdi ve az önce söylediğim gibi, insanoğlu kendi kötü örneğiyle bu iflah olmaz durumu, kendi doğası gereği olduğu iddiasıyla bizimle tanıştırmıştır. Serserilik yılları dedikleri bu dönemi, birçok insan hayatı boyunca geride bırakamazken, bizde sadece serserilik haftaları söz konusudur. Kendi hesabıma bu dönemi ansızın bir sıçrayışta atlattım, ama bu öyle sert bir sıçrayıştı ki, bir bacağıma ya da birkaç kaburga kemiğime mal olabilirdi. Aslına bakarsanız, serserilik haftalarının içinden ok gibi fırlayıp çıktım.
Sayfa 131 - Can Yayınları·Kitabı okuyor
1000Kitap