Sadece bir keresinde "evlilik insanın ruhuna kiracı almasıdır," dediğini iyi hatırlıyorum. Bir defasında da bir filmden Şu diyalogu aktarmıştın bana: "Yalnız kalmak mı istiyorsun, evlen!"
📚🔔 Tatil zili çaldı!
Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞
Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
Ben topluma uyum sağlamaya çalıştıkça, onlar bana yeni görevler yüklüyorlardı. Üniversiteden mezun ol,düzenli bir işe gir,kredi çek,araba al,ev al,evlen ve hayatının sabah dokuz akşam beş arasında kayboluşunu izle.Hepsi üzerime dar gelen, beni nefessiz bırakan bir elbise gibiydi.
"Sensiz bir gelecek hayal edemiyorum. Ve bunu yapmak da istemiyorum, hem de hiçbir zaman. O yüzden benimle evlen, Sloane. Beraber çılgınca maceralara atılalım, bir şeylerin içine sıçalım, en yakın arkadaşlar olalım, garajda karate yapalım, her gün sevişelim ve beraber yaşlanalım. Çünkü tüm bu anları senin dışında biriyle yaşadığımı zihnimde canlandıramıyorum."
"Ağabey evlenmek istiyorum,ne dersin?"
"Evlen. Lakin evvela dindar bir kız almalısın. Sonra biraz kitap okumuş ve mürekkep yalamış olsun. Şimdikiler çeyiz hazırlamakla meşgul. Sen mala değil, imana ve ilme bak. Sonra kızla annesinin babasının yanında konuş. İslamî bir kıyafette gezecek, İslamî olmayan yerlere gitmeyecek. Evine misafir gelecek. Sohbet edip kitap okuyacaksın. Ve âlimlerin meclisine gidip ilim öğreneceksin. O bunlara mani olmayacak. Asgari geçim şartları içinde geçinecek, gerisini İslamiyet'in istediği yere vereceksiniz, ibadet edecek, kitap okuyacak, öğrendiklerini kadınlara anlatacak."
"Desene ağabey, evlenme diyorsun! Böyle birini nasıl bulacağım?"
"Hayır, bulursun. Allah'ın ne güzel kulları var. Erkeğin de iyisi vardır, kadının da. İdealist erkek olduğu gibi, idealist kadın da vardır. Evlendikten sonra kadını mutfağa ve beşiğe mahkum etme! En çok Allah'ı sev. O'ndan daha fazla hiçbir şeyi sevme ve her şeyi Allah yolunda harca. Çünkü bir insan neyi çok seviyorsa; o, onun putudur."