Yalnızca yaşamın gizi ölümde değil, ışığın gizi de karanlıkta, iyinin gizi kötülükte, doğrunun gizi yanlışlıkta, evetin gizi hayırdadır! Bu yüzden yaşamak isteyen her Faust, yaşamı, tıpkı bir sevgiliyi kucaklar gibi, onun her şeyini duyumsamak, her yanını kucaklamak, her şeyin tadına varmak isteyen her tutkulu ölmeye hazırlanmalı, kendini ölümün içine koymalıdır. Bir an yoğun bir biçimde yaşamayı başarabilirsek, yaşam ağır bir ölümdür, her kösnü, bu uzun can çekişin onca sıçrayışından, ölüm hırıltısından biridir yalnızca.
Sayfa 49·Kitabı okudu
FAUST Kutsal çeşme midir ki parşömen Bir yudumla susuzluğun ebediyen dinsin? Asla ilham bulamazsın, pınarın fışkırmazsa kendi ruhundan.
Sayfa 39·Kitabı okudu
Alıntı
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
Hayatın derinlikleri karşısında titreyen, Korkuyla iki büklüm kaçan bir solucan mısın sen?
Sayfa 37·Kitabı okudu
Alıntı
Her şey nasıl da örüyor Bütün'ü, Can buluyor ve yaşıyor biri diğerinde! Nasıl da yükselip alçalıyor göğün güçleri, Birbirine uzatıyor altın kovaları! Bereket kokulu kanatlarla Gökyüzünden süzülürken dünyaya Çınlatıyorlar ahenkleriyle tüm kainatı! Ne temaşa ama! Ah, fakat sadece bir temaşa! Nerenden yakalarım seni, engin tabiat? Bağrını nereden? Sen ki kaynağısın her hayatın, Yerin göğün tutunduğu Yorgun yüreğin sokulduğu - Fışkırıyor, içiriyorsun, bense böyle açlık çekiyorum?
Sayfa 35·Kitabı okudu
Alıntı
Görüyorum bu berrak çizgilerde Tabiatın gücünün ruhumun önüne serildiğini. Şimdi anladım bilgenin sözlerini: "Kilit altında değildir ruhlar alemi; Senin algıların kapalı, kalbin ölü! Haydi yıka öğrenci, durma, Fani bağrını tan kızıllığında! "
Sayfa 35·Kitabı okudu
Alıntı
Umudum, ruhun gücünden ve dilinden, Bazı sırlarını öğrenmek hayatın. O zaman kurtulurum eziyetinden Bilmediğim şeyleri söylemenin; İdrak ederim esasen dünyayı Neyin bir arada tuttuğunu. Görürüm tüm etki gücünü ve tohumunu, Laf ebeliğiyle de artık uğraşmam. Çektiğim eziyeti, ey parlak dolunay, Keşke son kez görüyor olsan,
Sayfa 33·Kitabı okudu
Alıntı