Size vasiyetim: Ölümüme kadar aşkla bağlı olduğum Filistine, asla eğilmeyen bir dağ gibi omuzumda taşıdığım hayale sahip çıkın. Eğer düşersem, benimle düşmeyin, düşürmediğim bayrağı taşıyın ve kanımı bir köprü yaparak, küllerimizden daha güçlü doğacak nesiller için yol açın.
Sayfa 75·Kitabı okudu
Filistin
Gençler! Kafirlerin yurtlarımıza ektikleri fesad yuvalarını unutmayın sakın. Yahudiler Filistin’e hristiyanlarla anlaşma yaparak girdiler Hz. İsa’nın doğduğu şehir olan Nasıra kentinde hristiyanlarla anlaşarak müslümanları öldürdüler. Yahudiler Filistin’e girdiklerinde hiçbir hristiyana dokunmadılar, sadece müslümanları öldürdüler. Yahudileri “kâfir müslümanların elinden Hz. İsa’nın kabrini kurtaranlar” diye isimlendirdiler.
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
Asıl önemlisi; Filistin’e özgü bir vatan sağlamaya çalışacağını öne sürerken, Yahudilerle anlaşıp onlara her şeyimizi sattı.
Alıntı
Hüseyin ,Filistin’e gideceği dönem ne düşündüğünü arkadaşlarına şöyle açıklamıştır. “ Türkiye bağımsız olacak. Bunun için ilk önce toprak reformunun yapılması, petrolün milli kaynakların bankaların, fabrikaların millileştirmesi ( kamulaştırması) ve milli bir sanayinin kurılması gerekir. Buna milli demokratik diyoruz. Türkiye’deki idare tam bağımsız ve gerçekten demokratik değil. Milli demokratik devrim’in Yapılması süresinde evvela köylere okul, elektrik, su , hastahane gibi vasıtalar getirilerek halk bilinçlendirecektir. Milli demokratik devrim tamamlanınca halkın kendi temsilcilerini, kendi içlerinden seçerek parlementoya sokmaları sağlanmış olacaktır. Bu şekilde devrim yine devam edecek ve proletarya ile burjuvazi arasındaki sınıf mücadelesi başlayacak. Bu defa sosyalist devrim yapılarak proletarya başa geçecek. Böylece işçi ve köylü idaresi kurulacak. Sonuçta sınıflar ortadan kalkmış olacaktır. Bugün anayasa milli demokratik devrim yapmaya müsaittir .
Devrim Güncesi
Filistin’e gerilla eğitimi yapmak amacıyla gidenlerden Yusuf Aslan “ El- fetih e ne için gittim ? “ başlıklı yazısında, bunun nedenini şöyle açıklamıştır: “ Bugün Ortadoğu’da Amerikan emperyalizminin ileri karakolu olan İsrail” e karşı Arap halkları anti-emperyalist bir savaş yürütmektedir. Bu savaş Asya’da, Afrika’da, Latin Amerika’da be bütün dünyada emperyalizmin baskısı altında ezilen halkların yürüttüğü devrimci bir bir parçasıdır”
Sayfa 98·Kitabı okudu
Filistin
Eğitim için Filistin’e gitme fikri bir kez daha gündeme geldiğinde Mahir, ülkede de eğitim olanaklarının olduğunu söyleyerek arkadaşlarını vazgeçirir. Bu dönemde devrimci gençler sahiden de Bafra Gölü ve Foça civarında kamp ve keşif çalışmaları yapmıştır.
Sayfa 60·Kitabı okudu
Tarih