Van Gogh ne demiş, "Sanat hayatın kırdığı insanları teselli eder."
Sayfa 183·Kitabı okuyor
Alıntı
14 Mayıs 1882 ÖLÜMLE KARŞI KARŞIYA GELDİĞİ ANDA, SİZCE HİÇ PİŞMANLIK VE ÜZÜNTÜ HİSSETMEDİ Mİ? ...
Reklam
Bazı şeylerin bu kadar doğru olması biraz kırıcı
Sohbet edebilmek için karşınızdaki kişiyle canlı bir ilişkinizin olması gerekir. 
Sayfa 114·Kitabı okuyor
Varlığımın bir karşılık bulmasını istedim birinin hayatında yer edindiğimi, yokluğumun fark edileceğini bilmek istedim. Güvende hissedebileceğim bir yere ait olmayı, birinin aklına ilk gelen kişi olmayı istedim. Bir kez olsun tüm içtenliğimle "ben buraya aitim" diyebilmek istedim.
Alıntı
Jean d'Arc'ın on dokuz, Büyük İskender'in otuz üç, Vercingeto­ rix'in yirmi altı, İsa'nın otuz üç, Mozart'ın otuz beş, Van Gogh ve Rimbaud'nun otuz yedi yaşında öldüklerini biliyor muydunuz? İlk önce gidenler en iyiler. Siz hala burada olmaktan utanç duymuyor musunuz?
Sayfa 19
Alıntı
Ebedi sevgiyi ararken ebedi kederi bulduğuna inanır. Oysa gerçek düşüncesi hep şu olmuştur: (...) Sabah uyandığında yalnız olmamak, şafağın alacakaranlığında yanında sevecen bir yüz görmek dünyayı çok daha makul bir yer kalıyor (...)
Sayfa 62
Alıntı
Reklam
Reklam