Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

340 syf.
·
Puan vermedi
·
30 saatte okudu
DEMOKRASİ ÜZERİNE BİR DENEME
Bu kitaba inceleme yazıp yazmamakta tereddütte kaldım. Umarım yazdığıma da pişman olmam. Aslında kitabın içeriğinden çok yazmak istememe rağmen neden tereddütte kaldığım ekseninde bir şeyler karalamak istiyorum. Bu yazıyı okuyacak çoğunluğun benden, milliyetçi bir tepkisellikle soykırım iddialarını yalanlamamı, kitabı ve yazarı lanetlememi
‘Ermeni Meselesi Hallolunmuştur’
‘Ermeni Meselesi Hallolunmuştur’Taner Akçam · İletişim Yayıncılık · 201417 okunma
··
993 görüntüleme
Homeless okurunun profil resmi
İnce eleyip sık okudum ancak hangi taraftasın anlayamadım. :D Çok güzel incelemişsin Kaan. Tehcir meselesinin bu denli karışık olması tarafların ''olumlama'' ve ''veryansın''larından ötürü ömürlük çıkmaz. Çavuşoğlu'nun zamanında tarihçilerimizle oturalım, belgelerle konuşalım tarzı bir açıklaması vardı. Aslında yetersiz olsa da çözüm için bir adımdı. Ermeniler elinin tersiyle itti. Bu tür kaynakları ne kadar çok okursak o kadar net bir resim oluşur kafamızda. İncelemeyi okuyup ''onlar'' arayanlar için spoiler vereyim. Öyle bir şey bulamayacaksınız. İşine gelen, gelmeyen herkes okusun ufuk açıcı bir inceleme olmuş.
Kaan okurunun profil resmi
İncelemedeki gri, puslu öğeyi iyi yerleştirebilmişim, güzel :D Ermenilerin teklifi geri çevirmesi bence de çok olumsuz bir andı. Umarım ileride her iki taraf daha olumlu yaklaşırlar konuya ama son Karabağ olayları nedeniyle daha uzun süre bu mümkün gözükmüyor. Teşekkür ederim Onur, beğenmene sevindim.☺
Bu yorum görüntülenemiyor
Bu yorum görüntülenemiyor
Semih Doğan okurunun profil resmi
İyi ki yazmışsın Kaan. Ellerine sağlık. Doğru yaklaşım budur bence de. Bir konu hakkında detaylı bilgiye sahip olmadan o konuda taraf tutmak son derece yanlış bir davranış. Bu konuda da hep başkalarının anlattıklarını duyuyoruz. Ben de tam olarak seninle aynı noktadayım. Sadece Baran Doğan’ı görünce gülesim geldi :) Ceza hukuku ilke ilgili her konuda internette paylaşım yapmış bir arkadaşımız. Zaman zaman yanlış bilgiler de yazıyor ama genelde halkın diline yakın bilgiler verdiği için seviliyor. Ayrıca elbette cezalar şahsidir. Ceza hukukunda gerçek kişiler cezalandırılır, tüzel kişiler cezalandırılmaz. Ama sadece bu bakış açısı ile devletleri temize çıkarmak da doğru olmaz. Yapılan soykırımlar neticesinde af dileyen devletler ile soykırım yapmasına karşın bunu şiddetle reddeden devletler aynı kefeye konulmamalı. :)
Kaan okurunun profil resmi
Teşekkür ederim Semih :) Avukat arkadaşı tanımıyorum. İnternette her şeye itibar etmemek gerekiyor, ama en azından yüzeysel bilgi sahibi olmak için mesleki sıfatlarına güveniyoruz. Demek ki hata etmişim :) Elbette af dileyen ve hatalarını telafi etmeye çalışan devlet diğer türlü davranandan daha üst konumda görülmelidir. Benim burada asıl hedef noktam, insanlar. Bireysel olarak, devletimizin veya geçmişteki devletin üst kademelerinde bulunmuş insanların her yaptığı davranışı mutlak surette sahiplenilecek ve içselleştirecek bir şey olarak görmemeliyiz. Tabi buradan hepten kayıtsız kalalım demiyorum, yanlış anlaşılmasın lakin olaylara olabildiğince objektif bakabilmemizin önüne ket vuran unsurlardan azade olabilelim.
Semih okurunun profil resmi
Güzel bir yazı olmuş, yorumlarınıza büyük oranda katılıyorum. Ancak bence konunun günümüzde geldiği nokta ölülerin arkasından onlara saygı göstermek ve olayların gerçekte nasıl yaşandığını ortaya çıkarmaktan ziyade; ülkelerin birbirlerine üstünlük kurma yarışı, diğer ülkeleri etkileyerek ittifak edinme, itibar kazanma veya karşı tarafın itibarını zedelemeye çalışma, ülke yönetimlerinin kendi iç siyasetlerindeki güç çıkarlarını etkileme gibi aslında tamamen günümüzü ve geleceği etkilemeye yönelik politik adımlar atmaya çalışılmasıdır. Böyle bir ortamda taraflardan herhangi birisinin hatasını kabul edip, bu durumu düzeltmeye çalışması biraz hayali kalmaktadır, bunun sebebi de yukarıda belirttiğim gibi bu tip bir adımın hem ülkelerin çıkarlarına, hem siyasilerin çıkarlarına ters düşmesindendir. Yazdıklarımdan onları savunduğum veya herhangi bir taraf tuttuğum anlamı çıkarılmasın ancak uluslararası politikalarda ülkelerin genelde uyguladıkları politika dürüstlük değil çıkarları koruma esasına dayanmaktadır. Çok siyasetten anladığım söylenemez ama bence bu olayın günümüzde hâlen netlik kazanamamasının başlıca nedeni budur.
Kaan okurunun profil resmi
Teşekkür ederim yorumunuz için. Öyle tabi, çıkarlar söz konusu olunca gerçeklere ulaşmak geri planda kalır.
Ayşe* okurunun profil resmi
''Çünkü insanı yaşat ki devleti yaşatasın sadece kulaklara çalınan hoş bir sedadır, faal olan ise devleti yaşat ki sen de belki yaşarsındır.'' Günümüz Türkiye'sine ne uygun bir tanımlama, çok objektif ve güzel ele almışsın Kaan çok beğendim yazını, umarım vakit ayırıp bende okuyabilirim bu kitabı epey ilgimi çekti. Ağzına sağlık.
Kaan okurunun profil resmi
Teşekkür ederim Ayşe, beğenmene sevindim.☺
İsmail okurunun profil resmi
Devleti yaşat ki belki sen de yaşarsın, demokrasinin sandıktan ibaret olmadığı ve devlet için tek kutsalın güç olduğu kısımları özellikle etkileyiciydi. Onun dışında da bakış açınızı değerli buldum. Güzel bir yazı olmuş. Teşekkürler..
Kaan okurunun profil resmi
Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.
Rîndkeş okurunun profil resmi
Bizde üstad herkes Kendi mahallesinde ve kendi tabuları ile yaşamayı seviyor, rahatı kaçıran kalemleri çok sevmeyiz, yalanda olsa bizi iyi hissettiren şeyleri severiz 👍
Rîndkeş okurunun profil resmi
Hocam kalemine sağlık
Kaan okurunun profil resmi
Teşekkür ederim.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.