Bu Kitabı Okumayan Çok Şey Kaçırıyor!
2022 71. kitabı
Okunma: 13 Ekim 2022 18:12
YouTube kitap kanalımda Dostoyevski'nin hayatı, bütün kitapları ve kronolojik okuma sırası hakkında bilgi edinebilirsiniz: ytbe.one/0i9F0L1dcsM Dostoyevski'nin bu kitabını okumak
Yeraltından NotlarFyodor Dostoyevski · Can Yayınları · 2025159,3bin okunma
90,9bin Gösterim
Ben de alırım bi dal.
verelim bi dal işte o harika bilgi: dostoyevski’nin kitaplarında bu kadar zıt karakterler bulunmasının sebebi ilişkilerinde ve hayatında iyilik-kötülük, zenginlik-fakirlik ve sevgi-nefret kutupları arasında kalmasından dolayı
bugün de bilgi dükkanımızı açtık. herkese günaydın.. incelemeye yorum yazan herkese harika rus edebiyatı bilgileri aktarıyorum. hadi bakalım 🥳
bu inceleme benim için özel bir yere sahip. kitaplarını okumayı bitirdiğim ilk yazar olan dostoyevski'yi yıllar sonra tekrar okudum. incelemeye yorum yazan arkadaşlara da harika bilgiler hediye ediyorum! 🤓
Senelerdir insanlıktan çıktığımı hissettiğim her anımda elimin gittiği ve beni kendime geri getiren kitaptır kendileri, kendimden bir parça bulabildiğim nadide eserlerden… ‘Her şeyi fazlasıyla anlamak bir hastalıktır.’
her şey sadece 6 kelimeye anca bu kadar güzel sığdırılabilirdi, bunu da anca dostoyevski yapabilirdi işte o harika bilgi: dostoyevski ve tolstoy birbirlerinin kitaplarını okurlar ama hiç tanışmazlar
evet, bu incelemeye son yorumlarınızı alabilirim. 🤓 bugün yorum yapanlara da muhteşem rus edebiyatı bilgilerinden hediye etmeye devam ediyoruz
Benim okuma planlarım içinde sadece havanın daha kasvetli ve soğuk olmasını bekliyorum.
güzel bir paralellik, okuma motivasyonunu da artırıyor hem işte o harika bilgi: dostoyevski’nin beyaz geceler kitabı aslında st. petersburg’da yılın bir döneminde yaşanan ve gerçekten de gecelerin tam kararmamasıyla oluşan bir doğa olayı
Beni bekleyen kitaplarımın sırasından sapıp şimdi yeraltindan notlara yöneldim olmazki böyle 😂
eheh işte amacım da tam olarak buydu işte o harika bilgi: zweig dostoyevski’yi anlatırken sara hastalığını en uç duygularını keşfetmede bir fırsat olarak kullandığını belirtmiştir