Leyla nın Evi ve Canım ZÜLFÜ LİVANELİ
2024 3. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2024 23:04
Bazen duygularınız çok yoğun olur da dile getiremezsiniz ya kitabı bitirdim ve ben kitapla ilgili duygularımı düşüncelerimi nasıl anlatacağımı bilmiyorum.. Bu gece Mahallelinin yani dağlıların uyanıklığına sinir olmuş Ömer in vasıfsızlığına kızgınım Necla nın kibrine öfkeliyim. Ali Yekta Bey in boğazında düğümlenen cümleleri boğazımda düğümlenmiş gibi.. Yusufun merhameti içimdeki merhameti kıptaştırıyor. Roxy nin dinmek bilmeyen öfkesi ve asiliğine anneliğin getirdiği güzellikler kendi anneliğimle gelen güzellikleri düşündürttü.. Ama bu kitabı okuduğum süre boyunca özellikle bu gece en çok da Leyla nın yalnızlığı ve kimsesizliğindeyim sanki. O yalnızlığı o asilliği daha güzel nasıl anlatabilirsin ki ? Evinden atılmış bir kadının dik duruşunu pes etmeyişini ama yoruldukça gücü tükendikçe vaz geçişini bütün bunları kabullendikten sonra evini geri alsa da sürecin onu değiştirdiğini bağzı şeylerin öneminin kalmayışını iyi nasıl aktarabilirsiniz ki okuyucuya... İşte canım Zülfü Livaneli böyle her kitabında her karakteriyle duygulardan duygulara sürüklüyor. Her karakteri içinize işliyor. Kitabın sonundaki biyografisini okudum da yurt dışında ülkemizden daha çok değer görüyor kitapları ders olarak okutuluyor.. Dilerim ülkemizde de hak ettiği değeri görsün. Serenad Bir Kedi, Bir Adam, Bir Ölüm Son Ada Kaplanın Sırtında Rüzgarlar Hep Gençtir Huzursuzluk Kardeşimin Hikayesi Engereğin Gözü Gibi daha nice güzel kitaplar yazsın
Leyla'nın EviZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 201735,3bin okunma