Gönderi

ÖDÜLLÜ ULUMU'L KUR'AN SORUSU
Değerli Dostlar.. Bugün size Kur'an İlimleri babında iddialıyım gerçekten zor bir soru soracağım:)) Ve inşallah bilen kardeşime Mahmut KISA nın Mealini hediye edeceğim:)) Soruma gelince; DUHAN SURESİ 43.ayette normalde إِنَّ شَجَرَةَ الزَّقُّومِ bu şekilde gelmesi gerekirken ; niçin sonu yuvarlak değil de açık te ( إِنَّ شَجَرَتَ ٱلزَّقُّومِ şeklinde gelmiştir?
··
30 görüntüleme
Mutâlî’ okurunun profil resmi
Es selam Değerli Dostlar sabahınız hayr ola:)) Öncelikle hepinize tek tek teşekkür ediyorum Allah razı olsun... Hepimizin bildiği gibi Kur’an ayetleri vahiy katipleri tarafından yazılmış ve en son Hz.Hafza annemizin elindeki mushaf çoğaltılmıştır. Mushaf tevkifi olduğu için yani ilk yazıldığında nasıl kayda geçti ise o şekilde korunmuş ve o şekilde bize kadar Kur’anın hiç bir harfi harekesi değişmeden bize kadar ulaşmıştır... İşte bu sebeble şeceratün kelimesi vahiy katipleri tarafından açık te yazılmış, mudahele edilmemiş ve günümüze kadar bozulmadan gelmiştir vesselam... Hatice Aydın ve Esra Yalçın doğru cevabı veren arkadaşlarımızdır:)))
Mutâlî’ okurunun profil resmi
Toplanmışken ilahiyatta iken seçmeli derslerde genellikle Hadis i tercih ederdim:)) Hocamız Bilal Saklan ın bir sorusunu sizlerle paylaşmak istiyorum:))) Concondance nedir?
Mutâlî’ okurunun profil resmi
Arkadaşlar... hepinize tek tek teşekkür ediyorum:)) Sorunun cevabı ile inşallah sabah uyandığımda karşılaşırım:)) Hayırlı geceleriniz ola...
Beyza... okurunun profil resmi
Birde şunu dile getiresim geldi. Yorumlara bakınca çok mantıklı cevaplar var. Yanlış veya doğru. Ama bir sürü insanın arapça ile arası iyi. Nedense bi mutlu oldum. Cok sevindim ya. 🤗😄
Hatice Filiz okurunun profil resmi
Normal yazım kuralları gereği شجرة şeklinde yazılmalıydı. Fakat Kur'ân-ı Kerim ayeti peygamber zamanında nasıl görülmüşse ( kurala uymasa da ) öyle yazılmış orijinalliğine hiç dokunulmamıştır. Biz buna " Kur'ân'ın yazısı tevkifidir "( yani şekli ilk görüldüğü gibi, dokunulmadan alınmıştır.) deriz. Normal Arap dili yazım kurallarında Kur'ân yazısı ölçü alınmaz. Bunun için de " Kur'ân Hattı Mekisun aleyhi değildir." ifadesini kullanırız.
Mutâlî’ okurunun profil resmi
Hatice hocam tebrikler...:))
3 sonraki yanıtı göster
Sedat Bey okurunun profil resmi
İnan’ın ki yorum yapacak kadar bilgili olmayı çok isterdim şu iletiye :)
Esra Yalçın okurunun profil resmi
kıraat ilminde hersey nakille olur. Kuran metninin yazısı da böyledir. Bunun hic bir aciklamasi yoktur. Mushafta öyle yazildigi icin oyledir. Mesela bi örnek vereyim. İbrahim ismi yazılırken bazen "R" harfini "elif" ceker bazen "yâ" çeker. Hiç bi aciklamasi yok. Nakil öyle geldigi için öyledir. Bunun örnekleri çoktur Kuranda..
1 önceki yanıtı göster
Mutâlî’ okurunun profil resmi
Esra hocam evet doğru:)))
Mutâlî’ okurunun profil resmi
Kopya çekmek de serbest istediğiniz siteye bakabilir, istediğiniz hocalara da sorabilirsiniz:)))
Eylül Türk okurunun profil resmi
Keşke her Ayet-i Kerime'yi böyle dikkatle okuyup, günlerce üzerine düşünsek... Zuhruf ve Duhan Sureleri'ni bu vesileyle okuyup tefekkür ettik Salih Hocam, Rabbim razı olsun :)
3 önceki yanıtı göster
Mutâlî’ okurunun profil resmi
Tamam inşallah yapalım bu şekilde paylaşımlar:))))
1 sonraki yanıtı göster
64 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.