Gönderi

216 syf.
8/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Sadece kadınların bulunduğu bir ülkede yaşamak ister miydiniz? Durun, öyle hemen cevaplamayın. O kadar da basit bir soru değil bu. Önce sorunun üzerinde düşünün, artılarını eksilerini tartın. Ve cevabınız hala olumlu ise, biletiniz Charlotte Perkins Gilman sponsorluğunda ücretsiz bir şekilde adresinize teslim edilecektir. İthaki Bilimkurgu
Kadınlar Ülkesi
Kadınlar ÜlkesiCharlotte Perkins Gilman · İthaki Yayınları · 201811,9bin okunma
··
3.860 görüntüleme
Oğuz Aktürk okurunun profil resmi
Öncelikle eline sağlık Semih, yine kitabı çok yönden ele alan ve kendi eleştirilerini de kattığın açıklayıcı bir inceleme olmuş. Kitap için verdiğin bilgilerin yanında özellikle yaptığın eleştiriye gelmek istiyorum. Feminist kelimesinin ilk kullanımı da tıbbi bir terim olarak erkeklerin kadınsılaşmasını ya da kadınların erkeksileşmesini anlatmak için kullanılmış. Zaten bir diğer feminist yazar olan Woolf da kendi feminizm tanımını "Hepimiz kadınsı erkek ya da erkeksi kadın olmalıyız." cümlesinde merkezleştirir. Bu yüzden iki cinsiyet de kesinlikle bir gerekliliktir. Bu konuda eleştirini çok mantıklı buldum arkadaşım.
Semih Doğan okurunun profil resmi
Teşekkür ederim Oğuz, çok naziksin :) Verdiğin bilgi için de ayrıca teşekkür ederim. Seninle aynı fikirlerde olmak her zaman keyif verici oluyor.
1 sonraki yanıtı göster
Neslihan T. okurunun profil resmi
“Kadınlar gelişmemiş erkek değildir ancak insanlığın yarısını oluşturan kadınlar, gelişmesi engellenmiş insanlardır.” Tam olarak hatırlamasam da Gilman’ın böyle bir sözü vardır ve bayılırım. Bu kitabı okuyup anladıysan, bunun sonrasında muhakkak
Bizim Ülkemiz
Bizim Ülkemiz
kitabını da okuman lazım. Kadınlar Ülkesi kitabında aklına takılan çoğu şeyin cevabını Bizim Ülkemiz kitabında alacağını umuyorum. Varmak istediği sonuç Bizim Ülkemiz kitabında daha açıktır. Kadınlar Ülkesi’nde söyledikleriyle bazen çelişmiş bazen de kendisini tamamen çürütmüştür. Bu
Sarı Duvar Kağıdı
Sarı Duvar Kağıdı
kitabında ise aslında tamamen kendisini yansıtmaya çalışmıştır. Beni nedense sarmadı ama belki şans verebilirsin. Kadın ve erkek birbirinden bağımsız düşünülemez. (Tabi bakış açısı önemli.) Gilman’ın amacı tamamen erkeklerin toplumda duruşuyla alakalıdır. Ütopya işte, erkeklerin çoğu zaman baskın tutumundan ve kadınların ikincil konumda olmasından dolayı tüm insanlığa aslında böyle bir şeyin olabileceğini göstermeye çalışmıştır ama anlık bir gaza gelme sonucu yazdığını düşünüyorum. Çünkü oturmayan ve havada kalan çok şey var. Ama Bizim Ülkemiz kitabına da muhakkak bak.
Semih Doğan okurunun profil resmi
:) “Anlık gaza gelme” güzelmiş :) Bahsettiğin kitapları duydum. Hatta yanlış hatırlamıyorsam Feminist Üçleme deniyor. Ama aynı zamanda birbirinden bağımsız eserler olduklarını da duydum. Bakalım, fırsat bulursam diğer kitaplarını da okuyabilirim ileride. Teşekkür ederim katkın için.
marie sklodowska okurunun profil resmi
Kitabın kapağı renginden dolayı çok ilgi çekici değil mi yahu?Ne zaman kitapçıya gitsem gözüme çarpıyordu.Senin de incelemeni bekliyordum,yine her zamanki gibi iyi bir yorum olmuş,okuyacaklarıma attım :))
Semih Doğan okurunun profil resmi
Rengi fazla ilgi çekici evet. Benim de dikkatimi çekmişti. Böyle bir yorum da bekliyordum :) Teşekkür ederim Marie, şimdiden keyifli okumalar.
Sezen B. okurunun profil resmi
Her ne kadar kökünün kurumasını istediğim bazı erkek türleri olsa da sadece kadınların olduğu bir dünya bana nedense çok cazip gelmedi. :) Kitap gerçekten 2000 yıllık Kadın Medeniyeti ile biraz inandırıcılıktan uzak bir konuyu işlemiş. Okumak için acele etmeyeceğim bir eser olsa da, güzel incelemen için emeğine sağlık. :)
Semih Doğan okurunun profil resmi
Çok teşekkür ederim. Cazip değil zaten, biz erkekler için bile :) Kökünün kurumasını istediğin erkek türlerini içinde barındırmayan başka bir ülke kurgusu bulursam sana haber edeceğim :)
1 sonraki yanıtı göster
Ferah okurunun profil resmi
Az çok tanıyorsun beni Semih, sence okumalı mıyım bu kitabı :) Emeğine sağlık yine muazzam bir inceleme.
Semih Doğan okurunun profil resmi
Sana hitap etmez Ferah abla. Sen daha iyilerine layıksın :)
1 sonraki yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
Bu yorum görüntülenemiyor
Dilruba K. okurunun profil resmi
Kitabı henüz bitirdim ve üzerine düşünüyordum. Kitap çok güzel düşünceler benimsesede bir şeyler eksik kalıyordu. Yorumuna hak veriyorum kesinlikle. Kitap tam olarak bilimsel bir şeylere dayandırılmamış ve bu kafamda oturtmamı baya bi zorlaştırdı
Semih Doğan okurunun profil resmi
Biraz daha bilim yönü artırılsa daha iyi olurmuş gerçekten...
Roquentin okurunun profil resmi
Çağre Elifistan😎😎
Semih Doğan okurunun profil resmi
Elif ben bu yorumunu şimdi görüyorum. Kusura bakma lütfen... Çare elbette Elifistan ama şartları erkekler için biraz daha yumuşatmak gerekiyor :)
2 sonraki yanıtı göster
15 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.