Gönderi

Sizce hangi kitaplar tam olarak bu alıntıda anlatılan gibi?
Bazı kitaplar vardır, sonuna kadar okunduğunda dünyayı öylesine bütünlüklü temsil ettiği hissini yaratır ki, başka tek kelimeye gerek kalmaz; işte bu da onlardan biri.
Sayfa 377 - Can YayınlarıKitabı okudu
·
184 görüntüleme
Oğuz Aktürk okurunun profil resmi
Bana sorarsanız da eğer tam olarak bütünlüklü bir temsilden bahsedeceksek Kayıp Zamanın İzinde serisi ilk kitabından son kitabına kadar tam bir bütün oluşturuyor. Yönetmen Kurosawa'nın Bergman'a dediği gibi, insan bebek olarak doğar, bir yetişkinlik yaşar ve en sonunda yaşlanır. Fakat yaşlandığında da insan Kurosawa'ya göre sanki tekrar bir bebek olur. Böylece hayat ona göre bir çember gibidir. İşte bu bütünlük oluşturan hayat çemberini ben en çok Kayıp Zamanın İzinde serisinde hissetmiştim. Hala okumamışsanız aybediyonuz beni kaybediyonuz Dipnot: Ayrıca Kayıp Zamanın İzinde serisi bir "Bildungsroman"dır. Yani Almanca'da oluşum romanı demek bu. Bir kitap, bir bireyin çocukluğundan yaşlılığına kadar geçen bir zamanı anlatıyorsa o roman bildungsromandır. Bu da onun bütünlüklü bir roman hissi verdiğini belirtir diyebiliriz. Şimdi bu bilgiyi hafızanızdan atmak için uğraşın durun :d
Zeynep Aksungur okurunun profil resmi
Yaşlı Rind' in Ölümü/ Mehmed Uzun ve Bir Bilim Adamının Romanı: Mustafa İnan/ Oğuz Atay
Aslıhan okurunun profil resmi
Beyaz Zambaklar Ülkesinde : Eğitim sistemi ve sistemin ait olduğu ülkeyi öyle bir anlatıyor ki tüm dünyadaki eğitimin sanki anlaşmış gibi bir uyum ve yetersizlik içinde olduğunu görmemek mümkün değil. Kitapta bize örnek gösterilen Finlandiya eğitim sistemi ve ülkedeki birlik beraberlik, insanların birbirine olan güveniyse, diğer ülkelerin yine tam aksi bir biçimde, bu düzensizliğin tamamen dışında kalmaktadır.
Zeynep Hilâl okurunun profil resmi
Alıntıyı okuyunca aklıma Sefiller geldi. (:
x okurunun profil resmi
Biraz ağır olacak belki ama Orwell'ın 1984'ünü okurken içinde yaşadığımız dünya düzeninin (covid'le bağlantısı yok pfffff) aslında üstü örtülü bir 1984 olduğunu düşünmeden duramamış ve aynen böyle hissetmiştim. "Nasılını anlıyorum, nedenini anlamıyorum." Ve ayrıca MOMO. Kesinlikle okumayan herkese öneririm. Modern dünyada zaman kavramının nasıl hiçe sayıldığını çok masum bir dille anlatan kitaptır. Momo'nun içsel melodisindenden ara ara içiniz titreyerek ve de buruk bir gülümsemeyle ayrılırsınız...
Oktay İncesu okurunun profil resmi
Harari'nin Homo Deus yarínın tarihi kitabı birebir bugünü anlatıyor.Bütün semavi dinlerin geçerliliğini kaybedeceğini ve yeni dinin Dataizm olacağını kurguluyor.Uluslararası sistemde kim daha fazla veriye hakim olursa dünyayı onlar yönetecek diyor.
Ebru Keser okurunun profil resmi
Kendini Arayan İnsan kitabında bunu iliklerime kadar hissettim.
L Büşra A. okurunun profil resmi
İlk okuduklarımı zaten ezberlettim. Yakın zamanda okuduklarımdan zor seçtim.
Acıyı Bal Eyledik
Acıyı Bal Eyledik
😊
Dostuokur okurunun profil resmi
Uçurtma avcısı geldi aklıma. Bitirdiğimde sanki ipin bir ucunu dolayıp diğer ucuna getirmişim gibi hissetmiştim.
17 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.