- Duâdan Önce Hamd ve Salevât Okumak
Duâya "Elhamdü lillahi Rabbi'l-âlemîn ve's-salâtü ve's-selâmü alâ rasûlinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ecmaîn" diyerek Allâhü Teâlâya hamd edip sonra Peygamber Efendimize (sallallâhü aleyhi ve sellem) salevât okuyarak başlanmalıdır. •Duânın evvelinde, ortasında ve sonunda Peygamber Efendimize (sallallahü aleyhi ve sellem) salevât getirilir. Çünkü Peygamber Efendimize salevât okumak, duânın kabul olmasının şartlarındandır. Allâhü Teâlâ Kerîm'dir, duânın bazısını kabul edip diğer bazısını ayırmayacağı için duânın evvelinde, ortasında ve sonunda salevát getirilir. •Hazret-i Enes (radıyallahü anh), Peygamber Efendimizin (sallallahü aleyhi ve sellem) şöyle buyurduğunu rivâyet etmiştir: "Her dua, Muhammed'e (sallallahü aleyhi ve sellem) ve onun âline salevât okununcaya kadar perdelenmiştir, ona icâbet olunmaz. (Taberâni, el-Mu'cemü'l-Evsat, Hadis-i şerif no: 725, Ya'kub bin Seyyid Alizâde, Mefâtıhu'l- Cinân ve Mesâbihu'l-Cenân (Şerhu Şir'ati'l-Islâm), s. 166.
"Kim Allah'ın hükmüne razı olmaz ve Allah'ın kaderine de inanmazsa, Allah'tan başka ilah arasın. " (Hadîs-i Şerîf, Taberânî, el-Mu'cemu's-Sağir)
Reklam
Cerîr (r.a.) anlatıyor: "Bir adamın Rasûlullah'ın huzuruna geldiğinde titrediğini gördüm.Rasûlullah bu zata: 'Titremene lüzum yok. Ben kral değilim. Kureyşli kuru et yiyen bir kadının oğluyum.' buyurdu." Bu hadîs-i şerîf, Taberânî ve Mecmau'z-Zevâid'de yer alıyor ve Rasûlullah'ın yanına gelen bu zatın Mekke'nin fetih günü Rasûlullah'ın yanına geldiği kaydedilmiş Beyhakî'de.
Peçe Takmanın Hükmü ve Delilleri
يَٓا اَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِاَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَٓاءِ الْمُؤْمِن۪ينَ يُدْن۪ينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَاب۪يبِهِنَّۜ ذٰلِكَ اَدْنٰٓى اَنْ يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَۜ وَكَانَ اللّٰهُ غَفُورًا رَح۪يمًا "Ey Nebi! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına de ki: “(Tüm bedenlerini örten) cilbablarını üstlerine giysinler. Bu, onların
40 Hadis-i Şerif 100
01- Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz. (Buhârî, İ lm, 12; Müslim, Cihâd, 6) 02- İslâm, güzel ahlâktır. (Kenzü’l-Ummâl, 3/17, HadisNo: 5225) 03- İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez. (Müslim, Fedâil, 66; Tirmizî, Birr, 16) 04- Nerede olursan ol Allah’a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün
Hz. İbni Abbas Radiyallahu Anh'tan rivayetle Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki: "Bir kimsenin malına veya bedenine bir musibet isabet etse ve bu hali insanlardan gizleyip şikayet etmese, onu mağfiret etmek, Allah'a hak olur." (Taberani/Kebir)
Reklam
271 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.