Karakterin ve sevmenin alfabesi.
"O, yalnız her iyi âşıkta olması gereken dört d (dürüst, düşünceli, dikkatli, değerli)'ye değil, koca bir alfabeye sahip; istersen dinle bak, hepsini ezberden sayayım sana. Lotario, benim gördüğüm kadarıyla, âşık, bilgili, cömert, herkesin bildiği dört d, sonra erdemli, fedakâr, genç, hakikatli, iyi, kararlı, lütufkâr, minnettar, nazik, olgun, paralı, romantik, soylu, şerefli, tek, uyumlu, vefalı, yücegönüllü ve zarif."
Sayfa 301·Kitabı okudu
Bir gün gelir ruh Tanrı'ya ait olur yahut hakikatli bir şekilde aşkı hisseder, aşık olur. Kendine düşen artık, kainatı aşıp, Tanrı'ya varmaktır. Ruh, daha önceden sudur etmiş bir aşkın ürünü olan mahlukatlar gibi sevmez. Bu aşk, kendinde ilahidir. Ruhumuzun kendi duygularından arınıp, bu aşka varmasına ancak rıza gösterebiliriz. Zira ilahi aşka yalnızca, ilah muktedirdir. Burada kendi benliğimizi reddederiz. Biz bu reddetme rızasını göstermek için yaratılmış varlıklarız.
“Kötü bir anıyı unutmanın en iyi yolu güzel bir tanesiyle değişmektir.”
Her erkekte olması gereken koca alfabe
Lotario, benim gördüğüm kadarıyla, Aşık, Bilgili, Cömert, herkesin bildiği dört d( dürüst, düşünceli, dikkatli, değerli), sonra Erdemli , Fedakar , Genç , Hakikatli , İyi , Kararlı , Lütufkar , Minnettar , Nazik, Olgun , Paralı , Romantik , Soylu , Şerefli , Tek , Uyumlu, Vefalı , Yüce gönüllü ve Zarif .
Sayfa 301 - Cilt-1·Kitabı okuyor
Alıntı
Son. zihinlerde birbirini takip eden iki soru kaldı: Sevgili uğruna kurban olan kim? Hangimiz hakikatli aşık?
Sevgili ugruna kurban olan kim? Hangimiz hakikatli aşık?