Bir insana tavsiyeler
1. Utanç bir prangadır. Kendini azat et. 2. Yeteneklerin hakkında endişelenme. Sevme yeteneğin var. Bu yeter. 3. Diğer insanlara karşı nazik ol. Evrensel boyutta onlar sensin. 4. İnsanlığı teknoloji kurtarmayacak. İnsanlar kurtaracak. 5. Gül. Sana yakışıyor. 6. Meraklı ol. Her şeyi sorgula. Şimdinin gerçeği gelecekte bir hikaye olacak sadece. 7.
Sayfa 261Kitabı okudu
Herkes için ve hiç kimse için bir kitap
Reklam
5
"Herkes ne kadar kibirli, saf ve koyun gibi. Hiç kimse inanmaya alışmadığı şeylere inanmıyor. Herkes Tanrı'dan korkuyor. Hayatlarını değiştirme fırsatı çıktığı anda herkes korkaklık ediyor. Oysa "iyilik" diye bir şey yoktur, ne korkakların yaşadığı yeryüzünde ne de bizi kötülükten korusun, diye ömür boyu kendisine yalvarabilmemiz için dünyayı düşüncesizce ıstırapla dolduran yüce Tanrı'nın cennetinde."
Sayfa 54 - Can Çağdaş YayınlarıKitabı okudu
Ve elbette öylelerine bahşedilir büyüyüp yine sıradan aileler kurmak; gelecekte her şeyin kolayca cık oluverdi kendine en uygun insanı elinle koymuş gibi bulabilirsin kendine en uygun insanla üç aya kalmaz nişanlanabilir kendine en uygun insanla altı ay sonra evlenebilir iki yıl içinde de dünyanın en güzel kız çocuğunu doğurabilirsin akıl sır
Mobbing Bank Diyor ki;
Türk Fırtınası Nereden bilebilirdim yaşamımın bir fırtına estirmeye ait bir görev olduğunu! Dokuz yaşında aldım ilk yaramı on iki Eylül sabahında! O yara büyüttü beni!
Ben kendimi bildim bileli Heraklitos, Thales ve Anaksimandros hakkında yazılan her şeyi tutkuyla toplamışımdır. Çünkü bu adamlar, içinde yaşadığımız medeniyetin temelidir. Ben medeniyet deyince bilim temelli, içinde yaşayanların tartışırken birbirini öldürmediği bir sistem anlıyorum. Eski Yunandan önce medeniyet yoktu. Sümer, Mısır, Çin, Indus, Orta Amerika... Bunların hepsi çok büyük kültürler fakat medeni değiller. Çünkü buralarda kişisel hürriyet yoktur. Bunu da en güzel anlatan kitap, Ekrem Akurgal'ın Orient Und Okzident (Doğu ve Batı) kitabıdır. Ekrem Hoca sanattan başlayarak Doğu ile Batı'nın farkını o kadar güzel anlatıyor ki. "Doğu'ya bakıyorsun birisi bir şey icat ediyor, kaç bin sene aynı kalıyor. Çünkü hiç kimse ustasından iyi olmak iddiasında olamıyor. Bu fikirler Yunan'a geliyor. Bir nesil içinde çokça stil değişiyor. Çünkü herkes birbirini geçmeye çalışıyor ve tenkit ediyor. Onun için de Yunanistan'da demokrasi ortaya çıkıyor. İnsan haysiyetine saygı bir Yunan icadıdır," diyor.
Sayfa 160Kitabı okudu
Reklam
356 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.