Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hasan Yılmaz

Sabitlenmiş gönderi
"Okumak Üzerine"
“Okumak başka, sohbet başka. Okurken bir başka düşünceyle temas halindeyiz, ama tek başımıza mıyız, insan fikrî bakımdan çok daha güçlü. Konuşma, bu gücü dağıtır. Okurken sadece ilham alırız, kafamız dilediği gibi çalışır. Hem yalnızız, hem beraber. Bir nevi mucize...”
Sayfa 112 - ProustKitabı okudu
Reklam
Hasan Yılmaz
@hsnylmz1283·Bir kitabı okumayı düşünüyor
Sevda Gibi Bir Gizli Emel
Sevda Gibi Bir Gizli EmelMetin Savaş
8.4/10 · 50 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Hasan Yılmaz
@hsnylmz1283·Bir kitabı okumaya başladı
Turancılık Milli Değerler ve Gençlik
Turancılık Milli Değerler ve GençlikHüseyin Nihal Atsız
9.1/10 · 1.098 okunma
9 Subay Olayı
"Her şey olup bittikten sonra hikâye anlatmak kolay ve zevkli bir iştir. Ancak gizli bir ihtilal örgütünün üyesi olarak ve hele bu örgütün bir kısmı yakalandıktan sonra yaşamak, insan ruhunu, benliğini kemiren, sinirlerini bozan, verimliliğini düşüren bir yaşantıdır."
Sayfa 44 - Orhan ErkanlıKitabı okuyor
Reklam
%12 (47/384)
İhtilal-i Nizam
İhtilal-i NizamOsman Pamukoğlu
9.5/10 · 41 okunma
Kral Davut Neden Kudüs'ü Başkent İlan Etti?
"Hebron'un tüm sembolizmine rağmen Davut Kudüs'ü yeni başkenti yaptı ve Kutsal Kitap'taki ifadeyle 'tüm İsraili' otuz üç yıl daha buradan yönetti. Davut'un Kudüs'ü birleşik krallığının başkenti yapma kararında şehrin kalesi, surları ve kutsal kökenleri bir rol oynadıysa da muhtemelen en önemli sebep şehrin ne Yehuda'ya ne de İsrail'e ait olması ve İsrail'in on iki kabilesinden hiçbirinin şehir üzerinde herhangi bir tarihi ya da dini hak iddia etmemesiydi. Aslında fetihten sonra Kudüs kozmopolit bir şehirdi. İsrailliler yerli Kenanlı ve Hititlileri kovmak yerine onların arasında yaşadılar. Kudüs, kralın İsrail ve Yehuda kabilelerini kendi merkezi kontrolü altına alabileceği bağımsız bir başkent için mükemmel bir seçimdi."
İsraillilerin Mısır'dan Çıkışı
"Mısır kayıtlarında Mısır'dan Çıkış öyküsünü destekleyen hiçbir ayrıntı bulunmazken, vakıa ancak MÖ dokuzuncu ve beşinci yüzyıllar arasında yazıya geçirilmiştir. Nitekim köktendinci birkaç bilim adamı dışında, genel olarak kabul edilen görüş Mısır'dan Çıkış olmadığıdır, ancak Apiru arasında bulunan az sayıda İsrailli Kenan'a kaçmış olabilir ve anlattıkları sıradan bir gerçekliği dramatik hale getirmiş olabilir - yani İsrailliler, zaten Kenan'ın dağlık bölgelerinde yaşayan ve yavaş yavaş Vaat Edilmiş Topraklar olarak adlandırdıkları ülkenin tamamını ele geçiren yıkıcı bir yabancı paralı asker ya da haydut grubu olabilir."
Merneptah'ın İsrail Seferi
"Ramses'in oğlu Merneptah'ın hükümdarlığı sırasında dikilmiş, MÖ 1209 yılına tarihlenen bir stelde, 'İsrail harap oldu, soyu yok oldu' şeklinde kısa bir yazıt bulunmaktadır. Bu, o dönemde İsrail'e Kutsal Kitap'ta yer almayan tek atıftır ve Merneptah'ın Kudüs'ün kuzeyindeki dağlık bölgede yaşayan, toplu olarak İsrail olarak bilinen müttefik Efrayim, Benyamin, Manaşşe ve Gilat kabilelerine karşı yaptığı başarılı sefere atıfta bulunmaktadır."
Sayfa 34 - Bazı cümlelerde aynı kelimelerin birden fazla kullanılması; yazar, çevirmen veya baskı hatasıdır. Alıntı, kitaptan tam metin olarak aktarılmıştır.Kitabı okuyor
289 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.