Hasan Yılmaz

Hasan Yılmaz
@hsnylmz1283
Okurum bi' ara.
"Okumak Üzerine"
“Okumak başka, sohbet başka. Okurken bir başka düşünceyle temas halindeyiz, ama tek başımıza mıyız, insan fikrî bakımdan çok daha güçlü. Konuşma, bu gücü dağıtır. Okurken sadece ilham alırız, kafamız dilediği gibi çalışır. Hem yalnızız, hem beraber. Bir nevi mucize...”
Sayfa 112 - Proust·Kitabı okudu
Sosyoloji
Edebiyatın En Tatlı Eşleşmeleri!
Peki ya sizin favori kitabınız hangi tatlı olurdu?

Hasan Yılmaz

, şu anda okuyor
%37 (114/304 syf.)
Kemal Tahir
8.3/10 · 6,5bin okunma

Hasan Yılmaz

, şu anda okuyor
%6 (16/240 syf.)
Ahmet Taşağıl
8.6/10 · 658 okunma
Nâzım Ören'in Ömer Naci Hakkındaki Düşünceleri
"Yine şurada itirafa mecburum ki, eğer Ömer Naci'ye tesadüf etmeseydim ben o mektepten eli boş, kafası boş velhasıl bir davul gibi bomboş olarak çıkacaktım. İnsanlığa muhabbeti, insanlığa hürmeti ben ondan aldım. O olmasaydı acze, eleme, acıya karşı gözlerim bu kadar yaşarmak kabiliyetine malik olamayacaktı. O olmasaydı vatanımın akşamlarını ben bu kadar sakin, sabahlarını ben bu kadar serin, denizlerini ben bu kadar ışıklı, göklerini ben bu kadar yıldızlı bulamayacaktım. Esaret içinde hür yaşamayı, ruhumu güneşlerle beslemeyi, başımı dik tutup dimdik yürümeyi bilmeyecektim. O olmasaydı ben iyiliğin bu kadar iyi olduğunu, güzelliğin bu kadar güzel olduğunu, doğruluğun bu kadar doğru olduğunu anlayamayacaktım. Minarelere, çehrelere, heykellere, binalara velhasıl yere, göğe bomboş gözlerle bakarak nihayet geberip gidecektim."
Sayfa 203 - Tevetoğlu, Ömer Naci, s. 55-56.·Kitabı okudu
Tarih-Araştırma
"Çarlık Rusya'nın Manastır Konsolosu Aleksandr Rostkovski, Nüzhetiyye Karakolu önünden geçerken kendisini gördüğü halde selam vermediğini iddia ettiği Türk topçu neferi Halim'e el kaldırmış daha da ileri giderek; 'Beni iyi tanırsın, size böylesi layık alçak Türkler...' deme cüretini göstermişti. Halim ise tüfeği konsolosa çevirerek, 'Türk neferi de kendini döven Rus konsolosuna böyle tanıtır...' diyerek tetiğe basmış, Rostkovski iki koluyla vücudunu delen kurşunla yere serilmiş olay yerinde ölmüştü."
Sayfa 139 - Enver Paşa'nın Anıları (1881-1908), s. 47.·Kitabı okudu
Tarih-Araştırma