Fromm, özellikle akıl ve bilimin ışığından da yararlanmayı gerekli görür. Hatta insanlığın bu yoldaki kazanımlarını daha çok önemser. Ama onun bu düzlemdeki yaklaşım biçimi de pozitivist değil, insanı merkeze alan hümanistik anlayışa uygun düşer.
Sayfa 145Kitabı okudu
Bugünün küresel ahlaki kodlarında bize norm diye dayatılan bir toplumsal davranış var. İletişim ve tüketim dünyasının toplum ideolojisi bize der ki "içinden istersen beni sevme ama seviyormuş gibi yap veya hoşgörülü davran yeter." İşte genel kabul gören insani yaklaşım veya hümanist algı bununla amel ediyor.
Sayfa 37 - Leyla İpekçi İnsana bakış: Birbiriyle çelişen iki iç dünyaKitabı okudu
Reklam
AYDINLANMANIN ROMANI  "Genç Werther'in Acıları" Üzerine Birkaç Düşünce Goethe, 28 Ağustos 1999 günü 250 yaşında olurken, onun dünya çapındaki erken ününün ilk temel taşı olan "Genç Werther'in Acıları" romanının ilk basımının üzerinden de tam 225 yıl geçmiş bulunuyor. Goethe, romanını 1774 yılının Şubat-Mayıs ayları arasında
"Kendimizi tanımak irfanın varabileceği en yüksek merhaledir.”
İnsancıl (Hümanistik) yaklaşım; her bireyin kendi geleceğini yönlendirmede büyük bir özgürlüğe, kişisel büyüme için büyük bir kapasiteye, önemli miktarda içsel değere ve kendini gerçekleştirmeye yönelik büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeker.
“İnsancıl (Hümanistik) yaklaşım; her bireyin kendi geleceğini yönlendirmede büyük bir özgürlüğe, kişisel büyüme için büyük bir kapasiteye, önemli miktarda içsel değere ve kendini gerçekleştirmeye yönelik büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeker.”
İnsana davranışçı ve hümanistik yaklaşım arasındaki temel farkın, felsefi bir tercih olduğunu anladım.
Sayfa 68 - Okuyan Us
Reklam
28 öğeden 31 ile 28 arasındakiler gösteriliyor.