Sevgili Okursever,Kitap dostlarım,
Yağmurlu bir istanbul sabahından kocaman Günaydın Dünya,
Kahvaltılaryapıldı,kahveler içildi.
Bugünün Kitap incelemesi,1992'de yazilmis bir kitaptan geliyor aslinda bu fikir.
"THE 5 LOVE LANGUAGES- GARY CHAPMAN
Kitabın yazarı,danışanlarının sorunlu ilişkilerine dair birçok gözlem yapmış biri.
Gözlem ve deneyimleri sonucunda,çiftlerin belli şablonlar dahilinde benzer şikayetleri olduğunu fark edip algılarını sınıflandırıyor.Zamanla,temel olarak beş ayrı "sevgi gösterme ve sevildiğinin farkına varma" şekli olduğunu görüp örneklerle anlatıyor.Her bireyin,sevgiyi alma-verme frekansının olduğunu ve bunu yumuşak bir dil yapısıyla beni kendine çeken bir kitap oldu.
Her zaman derim,her insanın sevgi anlayışı ve göstergesi bir değil.Normal hayatta da öyle değil mi?Kimisi hırpalayarak seviyor,kimisi pamuklara sararak seviyor,tabi ki gün sonunda sevginin dozunu ayarlayamadığımız bir gün ile bitiyor.
Kitapta 5 sevgi dilini kısa kısa örnekleyerek anlatması okuyucuyu ana kitlemiş diyebilirim,karşılıklı sevginin insanı büyüttüğünü,iyileştirdiğini,bir fiziksel dokunuşun bir insan yaşımında ne farklar yarattığını güzel bir şekilde kaleme almış olması ne kadar kıymetli.
Evli çiftler arasında Hizmet etme,hediyeleşmenin sevgi depolarının doldurduğunu ispatlayamasa da danışanlarında bolca yaşadığını bizlerle paylaşmış.bunların doğrultusunda siz nasıl sevginizi gösterip,alıyorsunuz?bu soruların cevabını bilirseniz ve ona göre sevdiklerinizi haberdar ederseniz, onların da sevildiğini hissetmesine yardımcı olur,sizin de "sevgisiz" hissetmeden sevgi deponuzun her daim dolmasına yardımcı olabilirsiniz bu tekniği hayatınızda kullanın derim.Bir şey daha söylemek istiyorum,zamanın şartları ile artan boşanma davaları üzerine giden aile terapistlerinden destek alan