Drei Tote Schweine
Türk edebiyatında diyalogsuz polisiye türünün öncüsü olan “Üç Ölü Domuz” çok yakında dünyaya açılıyor! Türkiye’deki okurların yoğun ilgisiyle kısa sürede ikinci baskıya hazırlanan Üç Ölü Domuz, dünya edebiyatınında ilgisini çekmeyi başardı. Başkomiser Kabil Evren’in suç ve adalet savaşı, Almanca çevirisiyle Avrupa yolculuğuna başlıyor.
Polonya’nın yedinci büyük kenti Szczecin
önemli tarihi eserleri ile şehri ziyaret edenleri kendine hayran bırakıyor... Ben araba ile canım sıkıldıkça gezmeye giderim. Berlin'den yaklaşık 2 saat mesafede.. Fotoğraflar internetten indirme değil :-) KADRAJIMDAN ! Şehrin en önemli özelliği bir liman kenti olmasıdır. Bu liman kenti eski zamanlarda önemli merkezdi. Pek çok savaşa ev
Reklam
İntihar eden yazar ve şairler (7) Stefan Zweig..
Alman romancı Stefan Zweig, Avrupa’yı kasıp kavuran İkinci Dünya Savaşı çıktığında eşiyle birlikte Arjantin’deydi. Ve bu savaştan dolayı kendisini de sorumlu tutmuştu. Üst düzeydeki sanatçı aydın duyarlılığı, onu böylesine derin bir sorgulamaya itmişti işte. İntihar etmeye karar verdiğinde karısı, “Beni de yanına al” diyerek birlikte intihar etmek istemiş, Stefan Zweig’in bütün itirazlarına rağmen, onunla ayrılmıştı bu dünyadan. Görevliler evlerinin kapılarını kırıp içeri girdiklerinde, Stefan Zweig’le eşinin cesetlerini birbirlerine sımsıkı sarılmış bir durumda bulmuşlardı.
Askeri Stratejinin Temelleri Kuramcılar
İkinci Dünya Savaşı sırasında, zaferlerin yalnızca cephede kazanılmadığı ,cephedeki orduları ayakta tutan moral ve ekonomik desteğin de hedef alınmasıyla etkilenebilecek kabul edilerek, derinlikte taarruz olarak bilinen önemli bir stratejik yaklaşım ortaya çıkmıştır. Stratejik bombardıman yaklaşımının geliştirilmesi, düşmanın cephedeki kararlılığını zayıflatmayı ve teslim olmaya zorlamayı amaçlamıştır. Bu yaklaşım, düşmanın ekonomik tesislerini ve yerleşim merkezlerini hedef almayı ,halk arasında kaygı ve endişe yaratmayı, ekonomik ve siyasi olarak baskı uygulamaya içeriyordu.
Sinema Bir Şiir Olsaydı O, En İyi Şairlerden Biri Olurdu!
Asla kaçırmamanız gereken Andrey Tarkovski filmleri 1-) SİLİNDİR VE KEMAN Silindir ve Keman, Andrei Tarkovsky'nin 1960 yılında Sinema Enstitüsü'nü bitirmek için çektiği 45 dakikalık mezuniyet filmi. Film bir işçiyle kemana yeteneği olan bir çocuk arasındaki ilişkiyi anlatır. Tarkovsky'nin Ivan'ın Çocukluğu (film) Ivan'ın
Halil Paşa'nın, İngiliz birliklerini 29 Nisan 1916'da teslim almasının ardından, "Tarih bu olayı yazmak için kelime bulmakta müşkülata uğrayacaktır. İşte Osmanlı sebatının İngiliz inadını kırdığı birinci zaferi Çanakkale'de, ikinci zaferi burada görüyoruz" sözleriyle duyurduğu Kut'ül Amare Zaferi'nin 105'inci yıl dönümü kutlanıyor. Irak Cephesi'nde 29 Nisan 1916'da Türk ordusunun kesin zaferiyle sonuçlanan Kut'ül Amare Savaşı, Birinci Dünya Savaşı'nın temel muharebelerinden biri olarak kabul ediliyor. Tümgeneral Charles Vere Ferrers Townshend komutasındaki İngiliz birliklerinin teslim alınmasıyla kazanılan bu zafer, Çanakkale'nin ardından Birinci Dünya Savaşı'nın "en büyük zaferi" olma niteliği taşıyor.
Reklam
714 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.