Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
“Kim özürsüz olarak üç cumayı terkederse, Allah c.c. kalbini mühürler.” (İmam Ahmed, 3/424; Ebu Davud, 1052; Nesai, 3/88; Tirmizi, 500; İbn Mâce, 1125; İbn Huzeyme, 3/176 ile İbn Hıbban, 258 Sahihlerinde rivayet etmişlerdir.)
Sayfa 43 - 2. Cilt
Abdullah b. Büsr r.a. der ki: Bir adam cuma günü Resulullah ص hutbe okurken cemaati aralayarak ileri geçmeye çalıştı. Bunun üzerine Resulullah ص: - Otur, hem rahatsız ettin, hem de geciktin, dedi. (İmam Ahmed, 4/188; Ebu Davud, 1118; Nesai, 3/103; İbn Huzeyme, 3/156 ile İbn Hıbban, 2779 Sahihlerinde rivayet etmişlerdir.)
Sayfa 34 - 2. Cilt
Reklam
Hadisin güzelliği..
Cuma günü melekler, insanların camiiye geliş sırasına göre sevaplarını yazmak için camiilerin kapısına gönderilirler. İmam minbere çıkınca sayfalar kapanır ve kalemler kaldırılır. Melekler birbirlerine: - Falanca bugün neden gelmedi? derler. Bunun üzerine melekler: - Allah'ım! Eğer o kişi sapıtmışsa, doğru yolu göster. Hasta ise şifa ver. Fakirse zengin et, diye dua ederler. (İbn Huzeyme Sahihinde, 3/134,135 rivayet etmiştir.)
Sayfa 32 - 2. Cilt
Erkek olsaydık da camiiye koşsaydık cuma günü..
“Cuma günü melekler camiinin kapısında dururlar, sırasıyla ilk geleni, ikinci geleni yazarlar. İlk gelene bir deve, ondan sonra gelene bir sığır, ondan sonra gelene bir koç kurban etmiş gibi sevap yazarlar. Ondan sonra gelene bir tavuk, daha sonra gelene bir yumurta sadaka vermiş gibi sevap yazarlar. İmam hutbeye çıkınca defterlerini kapatıp hutbeyi dinlerler.” (Buhari, 929; Müslim, 850; İbn Mâce, 1092. İbn Huzeyme de Sahihinde, 3/133 benzerini rivayet etmiştir.)
Sayfa 27 - 2. Cilt
Cumâ zaten mübarektir, cumâ ile mübarek olasınız.
Ebu Lubabe b. Abdilmünzir r.a.: – Cuma günü, Allah c.c. katında öteki günlerin en üstünü ve en büyüğüdür. O, Allah c.c. katında kurban bayramı ve fıtır bayramından daha büyüktür. Cuma gününde beş özellik vardır: 1- Âdem a.s'ı, Allah c.c. o gün yarattı, 2- Allah c.c., Âdem a.s.'ı, o gün yeryüzüne indirdi, 3- Allah c.c. Âdem a.s.'ı, o gün öldürdü, 4- Cuma gününde bir an vardır ki o anda kul bir şey isterse, -haram bir şey istemediği sürece- Allah c.c. istediğini mutlaka ona verir, 5- Kıyamet o gün kopacaktır. Ne kadar mukarreb melek, ne kadar sema, ne kadar yer, ne kadar rüzgar, ne kadar dağ, ne kadar deniz varsa hepsi mutlaka cuma gününden korkarak kendilerine mahsus ibadet ederler. (İmam Ahmed, 3/430; İbn Mâce, 1084)
Sayfa 13 - 2. Cilt
Kim cuma günü yıkanır (gusül alır) ve yanında varsa güzel koku sürünür, en güzel elbiselerini giyer, sonra camiye gitmek üzere evinden çıkar, kılabildiği kadar namaz kılar, kimseyi incitmez, sonra namaz kılıncaya kadar sessiz durursa, yaptığı bu ameller, o cuma ile diğer cuma arasındaki günahlara kefaret olur. (İmam Ahmed, 5/420; Taberani, İbn Huzeyme Sahihinde, 3/130, 131 rivayet etmişlerdir.)
Sayfa 8 - 2. Cilt
Reklam
2 rekat kuşluk namazi kâfidir.
“İnsanda 360 eklem vardır. Bunlardan her biri için insanın bir sadaka vermesi gerekir.” (İmam Ahmed, 5/354, 359; Ebu Davud, 5242 ve İbn Huzeyme, 2/229 ile İbn Hıbban, 2531 Sahih'lerinde rivayet etmişlerdir.)
Sayfa 571 - 1. Cilt
Abdullah b. Mes'ud (r.a.) der ki: (Bir defasında) Peygamber sallallahu aleyhi vesellemin yanında bulunuyorduk. Adamın biri meclisten kalkıp gittikten sonra, orada bulunanlardan biri onu çekiştirip gıybetini yaptı. Bunun üzerine Peygamber sallallahu aleyhi vesellem, "Kürdanla dişlerinin arasını temizle" buyurdu. Adam, "Dişlerimin arasını niçin temizleyeceğim? Et yemedim ki" dedi. Peygamber sallallahu aleyhi vesellem, "Sen (giden) kardeşinin etini yedin" buyurdu. (Münziri, Terğib, 3 /490, Hadis No: 4172).
Sayfa 30
Said Nursi'nin her suale cevabı varmış(mış).
HER SUALE CEVAP VERMEK, HİÇ KİMSEYE SORU SORMAMAK Sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi. Bilmez ki sorsun, bilse sorardı. Atasözü "Herhangi ilme sorulan suale bila-tereddüd derhal cevap verirdi."(1) "Sorulacak suallere cevap vermeye hazır bulunduğu gibi kimseye sual sormayacağını da beyan ederek bu kararda yirmi sene sebat
Sayfa 56 - Süleymaniye vakfıKitabı okudu
Resul-ü Ekrem Efendimiz şöyle buyurmuştur. وَيْلٌ لِمَنْ قَرَأهَا وَلَمْ يَتَفَكَّرْ فِيهَا Yani, "Yazık o kimseye ki bu ayetleri okur da, bunlarda tefekküre dalmaz (7)" (7)İbn-i Hibban, Fî ahlâki'n-nebiyy 220-201,; Imam Münziri, et-Terğîb ve't-Terhib, 2-220.
Sayfa 22 - Yasin Yay. 1.Baskı, 2023 Ekim
63 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.