Der Ki Tarih Kuzey'in Politik Gücünün Unsurları
Bu gücü sağlayan unsurları şu şekilde sıralar isek; Coğrafyanın olumsuz şartları kuzeylileri arayışlara yöneltti. Beslenme şekilleri uzun bir zaman diliminden sonra lehlerine oldu. Zorunluluk onları üretmeye yöneltti. Doğal şartların zorluğu her defasında bir sonraki nesli, bir öncekine göre güçlü kıldı. Sermaye birikimi, teknolojik ilerleme için ana kaynak oldu. Bilgi birikiminin, özgür ortam bulduğunda ortaya çıkması ivmeyi hızlandırdı. Bazı inançların egemen güç olmaya teşviki, toplumları daha çok çalışmaya sevk etmesi.
Tektanrılı dinler, çoktanrılı dinlerden çok daha tutucu ve tebliğcidir. Diğer inançların meşruiyetini tanıyan bir din ya kendi tanrısının evrenin tek başına üstün gücü olmadığına ya da Tanrı'dan evrensel hakikatin sadece bir parçasını aldığına işaret eder. Tektanrılı dinler genelde bir tek Tanrının çağrısına sahip olduklarına inandıkları için diğer dinlere kuşkuyla bakarlar. Son iki bin yılda, tektanrılı dinler kendi ellerini güçlendirmek adına rekabeti şiddetle yok etmeye çalışmışlardır.
Reklam
241 syf.
·
Puan vermedi
·
28 saatte okudu
Bu kitabın Iyi anlaşılması için yazarıyla yapılan röportaj ı incelemeye koymayı uygun gördüm Herkese iyi okumalar.. Yazar – Şair  Nesimi Aday’ın Dersim Gazetesi’nde Yazar Faik Bulut ile yaptığı ‘Horasan’dan nasıl geldik?’ kitabına ilişkin yaptığı röportajın tamamını olduğu gibi yayınlıyoruz. Türkiye’deki Alevilerin çoğu ve Dersimlilerin
Horasan Kimin Yurdu?
Horasan Kimin Yurdu?Faik Bulut · Berfin Yayınları · 200916 okunma
248 syf.
·
Puan vermedi
- HAKİKATİ ARAMAK VE ONU KENDİ DÜŞÜNDÜĞÜ GİBİ İFADE ETMEK ASLA SUÇ OLAMAZ- . XVI. yüzyılda Katolik inancına karşı Martin Luther tarafından başlatılan Protestanlığın ileriki zamanlarında katı bir savunucu olan Calvin (Kalvenizm) 'in aşırı sert, bağnaz ve dediğim dedik öğretilerine karşı çıkan Serveto' yu önce kirli oyunlarla suçlaması ardından da diri diri yakmasına tepki gösteren Castellio'nun Calvin'e karşı inançların hoşgörülü olmasını, düşüncelerin özgürce ifade edilebilmesini savunduğu bir vicdan-zorba savaşı. Savaşı elde edilen teokratik, politik, toplumsal gücü elinde bulunduran zorba, yarattığı korku ile desise ile kazanır fakat zaman bu zorbanın cezasını onu unutturarak verir.
Vicdan Zorbalığa Karşı ya da Castello Calvin'e
Vicdan Zorbalığa Karşı ya da Castello Calvin'eStefan Zweig · Can Yayınları · 20201,814 okunma
Şimdi, fena halde ATTİLÂ İLHAN... Attilâ İlhan: Açalım parantezi: Doğumu 1925, Menemen... Ortaya o minik çizgiyi - tireyi koyalım - Ölümü 11 Ekim 2005, İstanbul... Kapayalım parantezi... Gelin görün ki, kapanmıyor parantez. Kapamak istemiyorum parantezi. Çünkü Attilâ İlhan’a fena halde ihtiyacımız var! “Memleket bir kurtlar sofrasına döndü
266 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitabı yeni bitirdim. Son kısımları başları kdar merak uyandırmadı. Başlarında resmen beynim durdu. Nasıl bir hayal gücü ile yazıldığını idrak edemedim hemde o zamanın şartlarıyla . Aslında zorlukların gerekli olduğunu bana hissettirdi. İnançların , gelenek , görenek, adetlerin ne kadar kutsal olduğunu fark ettirdi.
Cesur Yeni Dünya
Cesur Yeni DünyaAldous Huxley · İthaki Yayınları · 202161bin okunma
Reklam
Geri124
247 öğeden 241 ile 247 arasındakiler gösteriliyor.