Hayat bir kaynaktır. Sürekli mesaj yollayan bir vericidir. Sürekli aynı şarkıyı söyleyen ve ancak yine kendi frekansındakilerin duyduğu bir şarkıcıdır o. Sürekli çağrı yapan ancak sadece kulakları işitenlerin duyduğu bir çağrıcıdır. Sürekli oyunlar sahneleyen ancak görebilenlerin gördüğü bir oyuncudur ve bu kaynak ancak akılla bulunabilir. Bu kaynağı ancak görebilenlerin gördüğü bir oyuncudur. Ve bu kaynak ancak akılla bulunabilir. Bu kaynağı duyabilmek için akla ihtiyacımız var. Akıl büyük bir nimettir insan için. Ve kullanması gerekir insanın tekrar kaynağını bulabilmesi için. Akıl, sahibine tekrar teslim edilmesi gereken bir emanettir insana. Ancak dönüş yolu bilinmiyorsa teslim edilebilir mi alınan bu emanet? Geldiği yolu unutsa, üzerine derin bir rüyaya dalsa bulabilir mi insan emanetini aldığı kaynağın yolunu? Öldüğünde yanında hiç bir şey götüremeyecek olan insanların kendini zengin görmesi, aldım, kazandım, bunların hepsi benim demesi bir kaybetmişlik değil de nedir?
Esma-ül-Hüsna
Fütuhatı Seyyid Muhammed Ruhi Esmaül Hüsna 2 cilt 375 376 377 ve 378 sayfalar Ya Fettah İsmi Şerifi Allah, yakın bir fetih getirir Maide Suresi 52 ayeti kerimede mealen şöyle buyurur
Sayfa 375 - Ruhi YayıneviKitabı okudu
Reklam
“Akıl, sahibine tekrar teslim edilmesi gereken bir emanettir insana. Ancak dönüş yolu bilinmiyorsa teslim edilebilir mi alınan bu emanet? Geldiği yolu unutsa, üzerine derin bir rüyaya dalsa bulabilir mi insan emanetini aldığı kaynağın yolunu?”
“ İnsan emanetçidir insana Allah‘ın lütfettiği her şey tek sebepten insana emanettir .”
Sayfa 281
Eşya, insana verilmiş bir emanettir.
Kendisine bağışlanan evlada, mala, ilme, basit bir bineğe, eve, eşyaya, yola, suya, yemeğe hep bir emanet gözüyle bakarlar. Bütün bu sayılanlara olması gereken şekliyle davranır, emanete ihanet etmezler. Böyle davranmanın imanın bir gereği olduğunu bilirler.
Sayfa 68 - Muhammed Emin Yıldırım
İnsan-Eşya İlişkisi
Kendi iç dünyası ve Rabbi ile olan ilişkisini doğru yapabilen, eşya ile kuracağı ilişkide çok önemli ilkelere ulaşır. Bu ilkeler insan eşya ilişkilerinde oldukça önemli ve gereklidir. Bu ilkelerin varlığı insanı mutluluğa, saadete ve huzura kavuşturacak niteliktedir. Nedir bu ilkeler? 1) Eşyanın hakikati sabittir. 2) Eşya, insana verilmiş bir emanettir. 3) İnsan eşyanın mahkumu değil hâkimidir. 4) Eşyayı ne yücelterek kutsallık atfetmeli ne de alçaltarak nankörlük etmelidir. 5) Eşya asli itibariyle güzeldir. 6) Eşya Müslümandır. 7) Her eşya bir nimettir, o halde şükrü eda edilmelidir.
Sayfa 66 - Muhammed Emin Yıldırım
Reklam
91 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.