Şahak, bu açıklamalarına, İngilizce olarak yayınlanan bir kitabında yer vermektedir. O, bu kitabında kavminin hayalindeki İsrail'in ; Suriye, Lübnan, Türkiye, Irak, Suudi Arabistan, Yemen, Kuveyt ve İskenderiye' ye kadar Mısır'ı içine aldığını ifade etmektedir.
Sayfa 111
Bir sınıf savaşı gerçekten de var, fakat bu sınıf savaşı yukarıdan aşağı doğru. Mülk sahibi ve sömüren sınıflar, ellerindeki imkânları çarçur ettiklerinin ve ortada bir adaletsizlik olduğunun ya tüm açıklığıyla farkındalar ya da bilinçaltlarında bir yerde seziyorlar. Kendilerinin yarım yamalak idrak ettikleri şeyi, aşağıdakilerin de fark edeceğinden korkuyorlar. Bu yüzden yaşadıkları, gezdikleri ve var oldukları dünyanın otoritesini yerle bir edebilecek olan en ufak eşitlikçi harekete ve itaatsizliğe karşı daima teyakkuz halindeler. Radikallerden korkuyor, Kızıllardan çekiniyorlar. Vakitsiz yere ve abartılı bir şekilde.
Reklam
Tuğrul Beg, Hasankale Savaşı'nda (1048) Selçuklu kuvvetlerine esir düşen Gürcü Prensi Liparit'i huzuruna getirdiklerinde kendisi hakkında ne yapılmasını istediğini sormuş ve Liparit de "Eğer tacirsen beni sat, cellâtsan öldür, eğer padişahsan bedelime mukabil serbest bırak" demiştir. Buna karşılık Tuğrul Beg "Ben ne seni satın alacak tacir ne de senin cellâtın olmak isterim. Ben bir padişahım, istediğin yere gitmek için serbestsin" demek suretiyle onu serbest bırakmıştır.
BEDAHET DAVASI...
- "Allah Resûlü'nün Haktan getirdiği ve bildirdiği şeylerin hepsi, bütün hâlinde bedahet ifâde eder ve hiçbir delile muhtaç değildir. Allah'ın vücudu birliği ve Peygamberlerin doğruluğunu idrak kuvvetinin manevî marazlardan ve kötü illetlerden uzak olduğu nisbette bedahete yaklaşılır. Bedahete yaklaştıkça da fikir ve delil kıymetten düşer, lüzumsuzlaşır. İdrak kuvvetinde fikir, nazar, delil ve ispat ancak illetin vücudu ve marazın tezahürü zamanında olabilir..."
Sayfa 106 - 2.Levha, -İnsan Sır, âlem Sır- Şuurun Doğrudan verileri, İBDA YayınlarıKitabı okudu
"Kazerûniye" gibi bizzat cihat için kurulan, mesaisinin büyük bir kısmını bu işe yönelten tarikatlar da vardır. Daha çok limanlar ve istasyonlar gibi insanların fazla olduğu ve her zaman yardım ve yol göstericiye ihtiyaç duyduğu yerlerde tekkelerini kurup çalışan ve bu teşkilatın, Irak'tan, Hindistan'dan, Trakya'ya kadar uzanan bir tesir sahası vardır.
Sayfa 164Kitabı okudu
IRAK-ABD savaşı
İki büyük Dünya Savaşı'nda da saldırgan taraf Almanya idi... İnsanlığı kurtarmaya çalışan barış silâhşörleri de İngiltere ve Amerika! Şimdi cepheler ters. Amerika ve İngiltere saldırgan, Almanya-Fransa barış meleği!
Reklam
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.